SANACIJA KANALIZACIJSKOG KOLEKTORA

NA PROLJEĆE NASTAVAK IZGRADNJE ŠETNICE UZ LONJU
U okviru druge faze radova na izgradnji šetnice uz rijeku Lonju u Ivanić-Gradu započeta je sanacija kanalizacijskog kolektora u nasipu rijeke Lonje kod Školske ulice. Početku radova nazočili su direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten, gradonačelnik Javor Bojan Leš, te predstavnici Komunalnog centra Ivanić-Grad i izvođača radova tvrtke Goran i Zoran d.o.o. iz Solina.Tomislav Masten je pojasnio, da je cilj završiti sanaciju do proljeća, kad bi trebali krenuti radovi na drugoj etapi šetnice. Vrijednost radova je 320.000 kuna. Sanacija ne zahtijeva akte o gradnji, imamo projekt koji je izrađen od strane IGH, te nisu potrebne nikakve dozvole. Za izvedbu radova potrebno je svega 10-ak idealnih radnih dana, ali krenuli smo već danas kako se ne bi previše približili rokovima za šetnicu, te kako bi bili spremni za komplikacije koje su uvijek moguće u sanaciji kanalizacijskih kolektora.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i gradonačelnik Javor Bojan Leš, koji je pritom najavio 2. fazu izgradnje šetnice, te osnivanje radne skupine za revitalizaciju toka rijeke Lonje: Grad Ivanić- Grad je dobio građevinske dozvole za 2. fazu radova na šetnici od mosta u Omladinskoj ulici do mosta u Ulici kralja Tomislava. Na tom dijelu naišli smo na problem, odnosno loše stanje kolektora na nasipu i iznimno mi je drago što smo ispregovarali sufinanciranje Hrvatskih voda i što je krenula sanacija. U planu je u idućoj godini dovršiti šetnicu sve do ulaza u starogradsku jezgru, čime bi se završio taj veliki projekt. Radna skupina koja će se baviti revitalizacijom toka rijeke Lonje će se u sastati u siječnju, a primarni cilj će im biti podizanje vodostaja, čime bi Ivanić- Grad i u stvarnosti postao grad na rijeci Lonji.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić