Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada u novom sazivu.
U prvoj točki prihvaćen je polugodišnji izvještaj o Proračunu Grada Ivanić- Grada. Ostvareni prihodi u prvih šest mjeseci su 32.500.000 kuna, dok su rashodi iznosili 34.100.000 kuna. Razlika od 1.600.000 kuna, prenosi se u sljedeće razdoblje što povećava manjak iz prethodnog perioda.
Dopunjena je Odluka o izvršavanju proračuna za 2017. kojom se Grad Ivanić-Grad u ovoj godini zadužuje u iznosu od 7.000.000,00 kuna. Podsjetimo, 31.prosinca ukupni dug Grada će iznositi 31.600.000 kuna.

Vijećnici su prihvatili i polugodišnje Izvješće o radu Gradonačelnika u kojem stoji kako je u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine doneseno 376 akata.
Usvojena je Strategija razvoja turizma Grada Ivanić- Grada za razdoblje 2018.- 2023. g. društva Karzen&Karzen u kojoj su definirani vizija, strateški pravci, ciljevi i ključni projekti u idućih 5 godina, a upravo je turizam označen kao glavni pokretač gospodarstva Grada.
Donesena je Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti u koju su po nalogu zakonodavca uvrštene nove skupine ugostiteljskih objekata kao i njihovo radno vrijeme.
Prihvaćena su izvješća o poslovanju trgovačkog društva Ivakop i Vatrogasne zajednice Grada za 2016. godinu, te izvješće o radu i financijskom poslovanju Razvojne agencije IGRA za protekle dvije godine.
Na kraju sjednice prihvaćene su i izmjene i dopune javnog natječaja za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni 6 u kojoj je između ostaloga i prihvaćena odluka da Grad iskoristi pravo prvootkupa temeljem Ugovora o kupoprodaji s tvrtkom Agrovita d.o.o iz Zagreba. Budući da Agrovita u razdoblju od 2,5 godine nije sagradila poslovni objekt na svom zemljištu Grad Ivanić- Grad je za polovicu kupoprodajne cijene otkupio nazad zemljište od 4200 metara kvadratnih u Zoni 6.


Ovog utorka je Komoru Zagreb posjetilo mađarsko izaslanstvo, koje je primio predsjednik Komore Zlatan Fröhlich sa suradnicima, predstavivši njezine glavne aktivnosti. Središnja tema razgovora bile su mogućnosti unapređivanja gospodarske suradnje i vanjskotrgovinske razmjene Hrvatske, Mađarske i Slovačke.

Tijekom sastanka je ocijenjeno da postoje zajednički interesi za unapređivanje gospodarskih veza te povećanje trgovinske razmjene. Komora Zagreb je ponudila suradnju u predstavljanju ovog projekta hrvatskim tvrtkama, te je izaslanstvu organiziran i posjet Poduzetničkoj zoni Ivanić-Grad te tvrtki Ivanićplast d.o.o.


Hrvatske vode su izdale rješenje o prekidu redovnih mjera obrane od poplava kao i prestanku aktivnosti općinskih i gradskih Stožera civilne zaštite na ugroženim područjima. Temeljem rješenja, načelnik Stožera civilne zaštite Hrvoje Frankić donio je Odluku o prekidu pripravnosti Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Na području Općine Kloštar Ivanić Županijske ceste započele su popravak ceste od Bešlinca prema Vrbovečkoj Dubravi. Oštećeni dijelovi asfaltne površine su vađeni i stavljan je novi asfalt. Radovi nisu završeni pa se njihov nastavak očekuje idućeg mjeseca, izvijestio nas je načelnik općine Željko Filipović.

Doznajemo da će u utorak 26. rujna načelnik potpisati ugovor o kreditu sa Privrednom bankom Zagreb u visini od 11 milijuna kuna. Sredstva su namijenjena za dogradnju Dječjeg vrtića Proljeće u Kloštru Ivaniću i za sanaciju ceste u Čemernici Lonjskoj. Kako doznajemo od načelnika Filipovića uskoro će biti raspisan i natječaj za izvođača radova u Čemernici, nakon čega će započeti i dugo očekivana sanacija spomenute ceste.


Mažoretkinje Graberja Ivanićkog prisustvovale su na međunarodnom natjecanju mažoretkinja Kup Mediterana održanom u Crikvenici 16.-17.rujna, u organizaciji Europske mažoret tim asocijacije.

U subotu su mažoretkinje i treneri imali plesni mažoret seminar, a poslije podne treneri su imali redovnu edukaciju koje je organiziralo trenersko vijeće Hrvatskog udruženja mažoret timova. Nakon edukacija, u nedjelju je održano svečano otvaranje turnira. Mažoretkinje iz Graberja Ivaničkog su nastupile u 16 kategorija i ostvarile sjajne rezultate.
Kući su se vratile sa 4 zlata u kategorijama Defile štap kadetkinje, Mini formacija štap kadetkinje tradicionalni stil, Solo pom pon kadetkinje i Velika formacija pom pon kadetkinje tradicionalni stil, 2 srebra u kategorijama Velika formacija štap kadetkinje tradicionalni stil i Velika formacija mix kadetkinje i 3 bronce u kategorijama Velika formacija štap kadetkinje moderni stil, Trio štap kadetkinje i Trio pom pon kadetkinje.


Službenici Policijske postaje Ivanić Gradu su u protekla 24 sata zaprimili 5 zahtjeva za intervencijama od strane građana.

Intervenirali su prilikom 2 prometne nesreće i to u Ivanić-Gradu gdje je nastala materijalna šteta, te u Dubrovčaku Lijevom kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. U Graberju Ivanićkom su intervenirali prilikom kaznenog djela teške krađe u pokušaju od strane nepoznatog počinitelja, a tijekom dana su pokrenuli i postupak prema stranom državljaninu zbog neprijavljivanja kratkotrajnog boravka u zakonskom roku.


Danas na području Policijske postaje Ivanić-Grad kreće provedba akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“, a trajat će do kraja vikenda. Akcija se provodi u svrhu povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Uz uobičajene policijske akcije nadzora „Alkohol, droge i brzina“ koje PU Zagrebačka provodi svakog vikenda, za listopad je Uprava pripremila još jednu akciju.

Naime, od 6 sati u srijedu, 18. listopada, na području cijele RH-a, pa tako i Policijske uprave zagrebačke, provodit će se pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Kao i prijašnjih godina, pozivaju se svi građani da od ponedjeljka, 25. rujna do 12. listopada, na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostave lokacije na kojima žele da se nadzire brzina, te da tako i sami pridonesu smanjenju broja prometnih nesreća i stradavanja u prometu.

SPORT

Nakon odgođenih susreta sredinom tjedna zbog obilnih kiša, u 1. županijskoj ligi Istok ovoga vikenda nastavlja se prvenstvo sedmim kolom.
Sloga će u Križu u subotu od 16:30 dočekati Bunu, dok Kloštar dan kasnije u isto vrijeme igra u gostima kod prvoplasiranog Turopoljca.
U 2. županijskoj ligi, Naftaš Ivanić putuje u Gradec u goste Slobodi, a Milka Trnina odlazi u Paukovec gdje ih dočekuje ekipa Donje Zeline. Ove utakmice uključujući i utakmicu Lipovec- Kupa na rasporedu su u nedjelju u 17 sati. Dan ranije, u subotu, Graničar iz Križa igra u gostima kod Bana Jelačića iz Banova.
Utakmica Mladost Obedišće i NK Gaj odgođena je zbog tragične pogibije dva igrača gostiju.

Rukometašice Ivanića, nakon poraza na otvaranju sezone od momčadi Splita, u subotu očekuje teško gostovanje u Koprivnici kod aktualnog prvaka Podravke.
Muški rukometni klub Ivanić je u sezonu ušao dobrom domaćom predstavom protiv ekipe Viro iz Virovitice. U subotu u 2. kolu 1. lige Sjever čeka ih teži izazov na gostovanju kod prošlogodišnjih konkurenata za plasman u Premier ligu Maksimir Pastele.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić