Izbor iz današnjih vijesti

Grad Ivanić-Grad objavio je na svojim web stranicama javni natječaj za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ivanić-Grad Sjever – Zoni 6 radi izgradnje gospodarskih objekata.
Na prodaju je 5 komunalno opremljenih zemljišta radi izgradnje gospodarskih objekata i obavljanja poduzetničkih djelatnosti površine od 4.201 do 11.755 kvadratnih metara.
Smještaj i prikaz zemljišta prikazan je na katastarskom planu, koji je na uvidu ponuditeljima u sjedištu Grada Ivanić-Grada, na adresi: Park hrvatskih branitelja 1, Ivanić-Grad, radnim danom od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati ili u elektronskom obliku na službenoj Internet stranici Grada Ivanić-Grada.
Popis olakšica, obrazac ponude i gospodarskog programa zainteresirani mogu pogledati na službenoj Internet stranici Grada ili preuzeti u prostorijama Gradske uprave Grada.

Načelnik Općine Križ Marko Magdić na sastanku s direktoricom prodaje i marketinga HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. Snježanom Malinović, razgovarao je o suradnji vezanoj uz novi način sufinanciranja prijevoza studenata, ali i mogućnosti proširenja integriranog putničkog prijevoza, tj. zona prijevoza u suradnji HŽ-a i ZET-a, koja bi, obuhvaćajući i Općinu Križ, od iduće godine, svim putnicima, a posebno studentima i radnicima, smanjila cijenu kako željezničke, tako i tramvajske mjesečne priključne karte.
Već od listopada ove godine, studenti koji svakodnevno putuju iz mjesta prebivališta u mjesto školovanja i vraćaju se kući, koristeći pritom željeznički javni prijevoz, moći će mjesečnu kartu, po cijeni umanjenoj za 75% od ukupne cijene, koju sufinancira Općina Križ, kupiti na željezničkoj postaji.
Da bi studenti ostvarili pravo sufinanciranja od strane Općine Križ, potrebno je da prije kupnje mjesečne karte u Općinu Križ dostave presliku osobne iskaznice ili Uvjerenje o prebivalištu, potvrdu o redovitom upisu u akademsku godinu 2017./2018. te ispunjen Zahtjev za sufinanciranje prijevoza studenata.
Prema podacima iz HŽ Putničkog prijevoza d.o.o., svakodnevno iz željezničke postaje u Novoselcu, putuje čak do 1000 putnika, što učenika, studenata, što radnika ili tek povremenih putnika. Brojka nije zanemariva, stoga je inicijativa Općinskog načelnika, ističu u HŽ-u opravdana te u daljnjem periodu predstoje dogovori na koji način će Općina Križ u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom d.o.o. učiniti da prijevoz vlakom stanovnicima Općine Križ bude još povoljniji.

Javni naručitelj Općina Kloštar Ivanić planira pokrenuti otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti za izvođenje radova na rekonstrukciji dijela ulice Čemernica Lonjska.
Sukladno Zakonu o javnoj nabavi prije pokretanja postupka javne nabave javni naručitelj u pravilu provodi analizu tržišta u svrhu pripreme nabave i informiranja gospodarskih subjekata o planovima i zahtjevima u vezi s predmetnom nabavom.
Ovim putem javni naručitelj Općina Kloštar Ivanić stavlja na prethodno savjetovanje zainteresiranim gospodarskim subjektima nacrt dokumentacije o nabavi i nacrt troškovnika.
Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima trajat će 6 dana, točnije do 2. listopada.
Zainteresirani gospodarski subjekti mogu u tijeku trajanja prethodnog savjetovanja svoje primjedbe i prijedloge na dokumentaciju dostaviti Naručitelju na adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Po isteku roka od 6 dana od objave dokumentacije na internetskim stranicama, Naručitelj će razmotriti sve pristigle primjedbe i prijedloge zainteresiranih gospodarskih subjekata te će o prihvaćanju ili neprihvaćanju primjedbi i prijedloga zainteresiranih subjekata izraditi izvješće te ga objaviti na svojim internetskim stranicama.


Grkokatolička Križevačka biskupija i Matica Hrvatska Kloštar Ivanić organiziraju proslavu blagdana s. Mihaela u Marči u subotu 30. rujna s početkom u 16 sati
U 15,30 planirano je okupljanje kod kapelice sv. Mihaela, u 16 sati bit će služena Misa koju će predvodi grkokatolički biskup Nikola Kekić a iza toga bit će domjenak i druženje.


U organizaciji Udruge orača Zagrebačke županije i Savjetodavne službe, u Velikoj Gorici je ovog vikenda održano 15. natjecanje orača Zagrebačke županije kojem je nazočio i zamjenik župana Hrvoje Frankić
Na natjecanju je sudjelovalo 8 orača u kategorijama plugova premetnjaka i plugova ravnjaka.
U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto je osvojio Ivica Palčić iz Vukovine koji će sudjelovati Državnom natjecanju u oranju 2018. godine. Prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka osvojio je Stjepan Cvetković iz Šibica kraj Zaprešića, a njegov otac Mario Cvetković zauzeo je treće mjesto. Kako je Stjepan maloljetan, kao i drugoplasirani Mario Miler iz Starog Čiča, na Državno natjecanje iz ove kategorije će Marko Cvetković.
Iako je odaziv ove godine bio manji nego proteklih godina, organizatori su zadovoljni. Primarni cilj natjecanja je edukacija pošto su istraživanja pokazala da pravilno oranje donosi veće uštede i bolji prinos te da poljoprivrednici pravilno podešavaju plug za oranje.


Izložbom «GEA- kad stijene progovore», Muzej Ivanić Grada se uključio u obilježavanje Dana europske baštine pod zajedničkom temom « Baština i priroda: krajolik mogućnosti».
Izložba će za posjetitelje biti otvorena od 27. rujna do 7. listopada, svakodnevno od utorka do subote, izuzev petka, 29. rujna kada će muzej biti zatvoren zbog sudjelovanja radne skupine na stručnom skupu u Zagrebu, no zato će razgledavanje izložbe biti moguće, u inače za Muzej neradni ponedjeljak, 2. listopada od 12 do 15 sati.


Zagrebačka županija, U suradnji s udrugama pčelara Zagrebačke županije i Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačka županija organizira „15. senzoričko ocjenjivanje meda Zagrebačke županije“ koje će se održati u četvrtak, 28. rujna u Obrtničkom domu u Zaprešiću.
Rezultati će biti objavljeni u petak, 13. listopada u Zaprešiću na otvorenju manifestacije „8. Festival pčelarstva Zagrebačke županije“, u sklopu koje se i održava ovo ocjenjivanje.


Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su u posljednja 24 sata imali dvije intervencije, i to u Cagincu prilikom prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj su sudjelovala dva automobila, te u Ivanić Gradu, u Savskoj ulici blizu kućnog broja 176, gdje je došlo do popuštanja slanovoda koje su sanirali djelatnici poduzeća STSI-a i AEKS-a.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić