Izbor iz današnjih vijesti

MEMORIJAL VLADE TEPEŠA

U sjećanje na suborca i prijatelja, poručnika u mirovini, i uspješnog kuglača i trenera Vladu Tepeša, koji je preminuo 1. listopada 2016., Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanić Grad organizira Prvi kuglački memorijal Vlade Tepeša, na kuglani u Ivanić-Gradu u nedjelju 1. listopada.

Branitelji u svečanim odorama sa zastavama, Povijesna postrojba Ivanić-Grada, obitelj, uzvanici, natjecatelji memorijala i građani će u 9 sati krenuti sa Zelenjaka na groblje Centar. Uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu te blagoslov i molitvu župnika crkve Sv. Petra Ivanić Grad, o Vladi Tepešu će govoriti predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanić Grad Darko Gerić.

Početak kuglačkog turnira je u 10 sati, a prvu kuglu će baciti Vladina supruga Nada Tepeš. Završetak natjecanja, proglašenje pobjednika i podjela priznanja očekuje se oko 12 sati.

STIPENDIJE KRIŽ

Općina Križ raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i  studentima sa svog područja za ovu školsku i akademsku godinu. Učenicima i  studentima se dodjeljuje po 10  stipendija, od kojih prema  kriteriju izvrsnosti po 4, a prema socijalnom po 6 stipendija.
Dodjeljuje se i jedna stipendija za umjetničku darovitost, Stipendija Milke Trnine. Mjesečna  stipendija za učenike je 500 kuna, a za studente 1.000 kuna kroz deset mjeseci.

Prijave na natječaj podnose se do 17. listopada na obrascima koji se mogu preuzeti u prostorijama općinske uprave u Križu, Trg Svetog Križa 5, ili na općinskoj web stranici.

RVS ZAGREB ISTOK NA KORAK DO EU SREDSTAVA

Vladi RH će se predložiti donošenje Odluke o proglašenju projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije - Zagreb istok“ strateškim investicijskim projektom, odlučeno je na sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata održanoj u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.
Time su stvoreni preduvjeti da se ovaj projekt, ukupne vrijednosti 707 milijuna kuna, koji ima za cilj osigurati priključak na javni vodoopskrbi sustav za 105.000 stanovnika istočnog dijela Zagrebačke županije, financira iz fondova EU. U ime Zagrebačke županije sjednici Povjerenstva nazočio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.
Projektom RVS – Zagreb istok je obuhvaćena gradnja nove, odnosno, rekonstrukcija postojeće javne vodoopskrbne mreže i pripadajućih objekata na području Dugog Sela, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline i Vrbovca te općina Bedenica, Brckovljani, Dubrava, Farkaševac, Gradec, Kloštar Ivanić, Križ, Preseka, Rakovec i Rugvica. Prvi postupci javne nabave planirani su za studeni ove godine, a potom će, najvjerojatnije početkom iduće godine, uslijediti i gradnja novoga, odnosno rekonstrukcija postojećeg vodoopskrbnog sustava na istoku Zagrebačke županije. Projekt Regionalni vodoopskrbni sustav – Zagreb istok obuhvaća i gradnju vodocrpilišta Kosnica, kapaciteta 450 litara vode u sekundi.
Projekt „RVS – Zagreb istok“ će se financirati kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“, a iz europskih fondova će biti osigurano oko 500 milijuna kuna. Županija je do sada za realizaciju ovog projekta izdvojila preko 50 milijuna kuna.

Gospodarsko-socijalno vijeće ZŽ

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije su za nove dopredsjednike izabrani zamjenik župana Hrvoje Frankić (ispred Županije) i Nevenka Gračanin (ispred sindikalnih središnjica).
Članovi ovoga tripartitnog konzultativnog i savjetodavnog tijela na znanje su primili prijedlog rebalansa proračuna Zagrebačke županije za 2017., kojim se izvorni prihodi povećavaju za 3,5 milijuna kuna. Više novca dobit će poduzetnici, povećavaju se sredstva za opremanje škola, više će se izdvojiti za sufinanciranje projekata gradnje i uređenja infrastrukture u ruralnim područjima i za sanaciju nerazvrstanih cesta, povećavaju se sredstva za programe udruga civilnoga društva, za nabavu vatrogasne opreme, za nabavu medicinske i laboratorijske opreme županijskoga Doma zdravlja...
Članovi GSV-a upoznati su i s prijedlogom Županijske razvojne strategije do 2020. godine.
Zaključeno je  da  će  na dnevni red svojih narednih sjednica staviti  problematiku iseljavanja stanovništva iz RH, s naglaskom na Zagrebačku županiju, spremnost sustava Civilne zaštite u slučaju izvanrednih situacija, kao i „gašenje“ određenih smjerova obrazovanja u strukovnim školama.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE KRIŽ

Načelnik Općine Križ Marko Magdić imenovao je Stožer civilne zaštite Općine Križ, stručno, operativno i koordinativno tijelo za provođenje civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama.
Načelnik Stožera je zamjenik načelnika općine Zlatko Hrastić, a njegov zamjenik je tajnik Vatrogasne zajednice Općine Križ Mladen Rogić.
Članovi Stožera su Lidija Bahlen, Nada Horvat, Žarko Gambiroža i Maja Dundović Pleša - predstavnici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Križ, Latinka Rupčić predstavnica Policijske postaje Ivanić-Grad za područje Općine Križ, Maja Milković predstavnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb, Mario Matanić zapovjednik postrojbi Vatrogasne zajednice Općine Križ, Ivana Bajt ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanić–Grad, Dubravko Kavčić predstavnik Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Zagreb, Dražen Mihalić direktor Veterinarske stanice Križ, Galibedin Galijašević liječnik opće prakse Ambulante u Križu, Mario Mikac predstavnik HEP-a, Dražen Sopina predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Križ i Aleksandar Tutić načelnik Odreda izviđača Siniša Pavković Križ.
Stožerom rukovodi načelnik, a u slučaju proglašenja velike nesreće ili katastrofe, rukovođenje preuzima načelnik Općine Križ.
Članovi Stožera su upoznati sa zakonskom regulativom i aktualnom tematikom na području civilne zaštite i djelovanja u slučaju potrebe. Trenutno je pri kraju izrada Procjene rizika od velikih nesreća za Općinu Križ, koja će, između ostaloga, dati smjernice djelovanja za Stožer civilne zaštite.

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ŠKOLSKOG MLIJEKA

U Zagrebu je osamnaesti puta za redom obilježen Svjetski dan školskog mlijeka u organizaciji Hrvatske mljekarske udruge i Grada Zagreba, uz podršku i sponzorstvo Zagrebačke županije i Hrvatske poljoprivredne agencije, te Dukata, Vindije i Belja. U ime Zagrebačke županije obilježavanju je nazočio zamjenik župana Hrvoje Frankić.
Obilježavanjem Svjetskog dana školskog mlijeka želi se istaknuti važnost pravilne i uravnotežene prehrane te uloge mlijeka u svakodnevnoj prehrani djece školskog uzrasta. Doprinos obilježavanju su dali i učenici osnovnih škola, koji su predstavili literarne i likovne radove te igrokaze na temu mlijeka. Održan je i „Bambino kup“ – kup mladih uzgajivača goveda.

UKV natjecanje „Otok Ivanić 2017.“

U Ivanić Gradu je održana dodjela nagrada za UKV natjecanje „Otok Ivanić 2017.“, koje je u mjesecu srpnju već devetu godinu za redom organizirao Radio klub „Ivanić“.
Uz preko 50 radioamatera iz svih dijelova Hrvatske i susjedne BIH, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović i predstavnici ostalih udruga članica Zajednice tehničke kulture Ivanić-Grada.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić