Izbor iz današnjih vijesti

STIPENDIJE ŽUPANIJA

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2017/2018. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije, za što je županija osigurala 2.350.000 kuna. Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike i 1.000 za studente.

Uz dosadašnje korisnike, koji ispunjavaju uvjete za nastavak stipendiranja, Zagrebačka županija će dodijeliti 50 novih stipendija, i to 30 za učenike i 20 za studente. Od 30 učeničkih, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 10 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 20 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja.
Od 20 studentskih, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 10 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 10 stipendija.

Prijave se primaju do 13. listopada, a sve potrebne informacije su na web stranici Zagrebačke županije. Prijedlog liste stipendista će biti na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za prijave i na web stranici Zagrebačke županije.

POSJET STARIJIM OSOBAMA

Uoči Međunarodnog Dana starijih osoba 1. listopada volonteri  Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad su u suradnji s Gradom Ivanićem i Općinom Kloštar Ivanić obišli i darivali osobe starije od 90 godina. Na području Grada živi 48 osoba starijih od 90 godina, a na području Općine Kloštar Ivanić 25.

Uz ravnateljicu Crvenog križa Ivanu Bajt, danas je zamjenik gradonačelnika Željko Posilović posjetio 93-godišnju Anu Kondres, a
načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović 91-godišnju Mariju Mitrović u Lipovcu  Lonjskom.

Na području Općine Križ obilazak povodom Međunarodnog dana starijih osoba ove godine organiziraju u suradnji s Udrugom Ženske  ruke i Caritasom sv. Križa za ponedjeljak 2. listopada.

HODOČASNICI U DUBROVČAKU

Pripadnici Druge gardijske brigade «Gromovi» po tradiciji hodočaste iz Petrinje u Mariju Bistricu i na svom putu stižu danas u Dubrovčak   Lijevi, gdje će večerati i prespavati, doznajemo od zamjenika ivanićgradskog  gradonačelnika Željka Posilovića. Predstavnici Grada će ih dočekati i pozdraviti, a hodočašće nastavljaju sutra ujutro.

DAN HRVATSKE POLICIJE

20 tisuća hrvatskih policajaca i policajki danas obilježava svoj dan i dan svog zaštitnika Svetog Mihaela sjećanjem na poginule i nestale pripadnike na zagrebačkom groblju Mirogoj, te svečanim koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, gdje će im se obratiti predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Sutra od 10 sati je na zagrebačkom Jarunu druženje policije i građana s nizom aktivnosti pod zajedničkim nazivnikom „Kako je biti policajac?“, gdje će se svi uzrasti moći upoznati s policijskom opremom i postupcima, a u nekima i sudjelovati. Na primjer, možete s policajcima trčati oko Jaruna, natjecati se u sigurnoj vožnji i poznavanju prometnih pravila, sudjelovati u motoričkim testovima za upis na policijski tečaj, u provođenju očevida, i drugim aktivnostima i vještinama. Više informacija možete naći na Facebooku ili Instagramu pod „danpolicije2017.“

ČESTITKA MINISTRA ZA DAN POLICIJE

Povodom Dana policije i zaštitnika policajaca sv. Mihovila su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputili čestitku policajkama i policajcima, djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, zahvaljujući im što su i u prethodnom razdoblju još jednom pridonijeli uspješnosti rada Ministarstva, te potvrdili da je policija temelj sigurnosti Hrvatske.
„Uz svjesnost da poslovnih odgovornosti i sigurnosnih izazova u vremenu koje je pred nama neće nedostajati, želim Vam puno uspjeha u radu i zadovoljstva u privatnom životu,“ naglasio je ministar Božinović.

SPOMENICI POGINULIM POLICAJCIMA

Uoči Dana hrvatske policije u Vukovaru je jučer otkriveno spomen obilježje za policajce poginule i nestale u Domovinskom ratu tijekom agresije na Hrvatsku i grad Vukovar. Na spomenik su uklesana imena svih 97 policajaca poginulih u obrani Vukovara: 61 iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 15 iz Policijske uprave varaždinske, 11 iz Policijske uprave međimurske, 6 iz Policijske uprave brodsko-posavske i četvorice iz Antiterorističke jedinice Lučko.
U Zaboku je prekjučer otkriveno spomen obilježje za 6 policajaca iz Hrvatskog zagorja poginulih u Domovinskom ratu.
U Domovinskom ratu je poginuo 761 pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova, više od 3.600 ih je ranjeno, a 27 se još vode kao nestali i zatočeni.

ŽUPANIJSKA  RAZVOJNA  STRATEGIJA

Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagrebačke županije su se  upoznali s prijedlogom Županijske razvojne strategije do 2020. godine, kojim su određena tri strateška cilja: povećati konkurentnost i društvenu odgovornost gospodarstva, poboljšati infrastrukturu i kvalitetu života održivim korištenjem prirodnih resursa i kulturnih dobara, te razvijati ljudske resurse i unaprijediti upravljanje razvojem. Kako bi se ciljevi ostvarili, razrađeno je 12 prioriteta i 57 mjera.
Među 11 strateških ciljeva Zagrebačke županije do 2020. godine, uz izgradnju Regionalnoga vodoopskrbnog sustava „Zagreb-istok“ (za što će prvi natječaji biti raspisani u studenome), rekonstrukciju javne rasvjete „Newlight“ (kojim bi se do kraja iduće godine moderniziralo 90 posto postojećega sustava), gradnju ULO hladnjače Distributivnog centra za voće i povrće (investicije u završnoj fazi) i proširenje Specijalne  bolnice „Naftalan“ (koje je počelo ove godine), nalazi se uvođenje širokopojasnog interneta na cijelom prostoru županije (projekti su u fazi javne rasprave), integrirani prometni sustav grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, gradnja centra za gospodarenje otpadom, gradnja biciklističkih staza „Greenway“, gradnja nove zgrade Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te projekti „Mali tehnopolis Samobor“ i „Interpretacijski centar arheološkog parka Andautonija“.

POLICIJA

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su u posljednja 24 sata zaprimili dvije dojave građana, a od intervencija izdvajaju provalu u kuću u Kloštru Ivaniću iz koje su ukradeni dokumenti, prijenosno računalo i novac.
Vatrogasna postrojba Ivanić Grad nije imala intervencija.

ZADRUGA JABUKA U RAVNOJ GORI

U sklopu projekta Međužupanijske suradnje učeničkih zadruga, članovi 19 zadruga Zagrebačke županije, uključujuči i zadrugu «Jabuka» iz Osnovne škole Milke Trnina iz Križa, zajedno s voditeljima i predstavnicima županije, od 28. do 30. rujna borave u Primorsko-goranskoj županiji.

Domaćini Pete međužupanijske suradnje su osnovne škole u Delnicama, Ravnoj Gori i Vrbovskom, uz obilazak Risnjaka i poučnih staza, radionice u prirodi i druge aktivnosti.

SPORT

Muški rukometni klub Ivanić u 3. kolu 1. lige Sjever dočekuje ekipu Garešnice. Oba kluba iz prva dva kola imaju po pobjedu i poraz. Utakmica je u SD Žeravinec u subotu od 16 sati.
Rukometašice Ivanića imaju slobodan prvoligaški vikend.

U 8. kolu 1. Županijske nogometne lige Istok, Kloštar na svom terenu dočekuje momčad Dubrave. U derbiju kola trenutno trećeplasirana Sloga u Križu ugošćuje vodeći Turopoljac. Obje utakmice počinju u subotu u 16 sati.

U 2. ŽNL, Nogometno središte Križ, najzanimljivije će biti u Ivanić- Gradu, gdje 3-plasirani Naftaš dočekuje 1-plasiranu Ostrnu. Naftaš iz prvih sedam kola ima 17 bodova, a Ostrna za 2 više. NK Milka Trnina u Vezišću igra protiv Bana Jelačića iz Banova, a Graničar u Križu protiv Mladosti iz Brezina. Lipovec gostuje u Turopolju, a Mladost Obedišće u Žabnici. Sve utakmice 2. lige počinju u nedjelju u 16 sati.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić