Izbor iz današnjih vijesti

Na sjednici Skupštine Zagrebačke županije donesena je Županijska razvojna strategija do 2020. godine kojom su zacrtana tri strateška cilja: povećati konkurentnost i društvenu odgovornost gospodarstva, poboljšati infrastrukturu i kvalitetu života održivim korištenjem prirodnih resursa i kulturnih dobara te razvijati ljudske resurse i unaprijediti upravljanje razvojem.
Kako bi se ciljevi ostvarili, strateškim okvirom Strategije razrađeno je 12 prioriteta i 57 mjera. Zagrebačka županija od sada ima i Strategiju razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije koja je usredotočena na razvoj preduvjeta koji će omogućiti transformaciju županije u „pametnu županiju“.

Sutra će u Ivanić-Gradu biti obilježen Dan branitelja Grada Ivanić-Grada, drugu godinu za redom.
Naime, odluku o proglašenju Dana branitelja Grada Ivanić Grada 3. listopada, donijelo je prošle godine Gradsko vijeće na prijedlog Odbora za hrvatske branitelje u svrhu očuvanja spomena na Domovinski rat i branitelje koji su u njemu sudjelovali.
Datum 3. listopada odabran je iz razloga što je 3. listopada 1991. godine 1. satnija 65. bataljuna Zbora narodne garde krenula na ratište u Novskoj.
Programom uz Dan branitelja Grada Ivanić-Grada u koji su uključene sve braniteljske udruge s područja Grada predviđeno je u 11 sati polaganje vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima u ivanićgradskom parku a potom od 11,30 bit će upriličen prijem kod gradonačelnika Javora Bojana Leša.

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije (ZUU) obilježila je u Dugom Selu Međunarodni dan starijih osoba - 1. listopada. Prigodnim druženjem županijski umirovljenici obilježavaju ovaj dan od 2013. godine.
Kako je istakao predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač, bit susreta je druženje, a Županija nam u tome pomaže. Na susretu su sudjelovali predstavnici svih gradskih i općinskih udruga. U Zajednicu je udruženo njih 28.
Predstavnike umirovljeničkih udruga pozdravili su Rudolf Benček, počasni predsjednik zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije, Stjepan Jambrešak, predsjednik Gradske udruge umirovljenika Dugo Selo te župan Stjepan Kožić koji je rekao da Županija maksimalno pomaže realizaciju umirovljeničkih programa, godišnje sa oko 1,2 milijuna kuna.

U organizaciji Matice umirovljenika Hrvatske, u Zagrebu će se u utorak, 3. listopada održati 5. Susret pjevačkih zborova umirovljenika Hrvatske na kojem će nastupiti 16 zborova Grada Zagreba, Međimurske, Varaždinske, Istarske, Sisačko- moslavačke, Bjelovarsko -bilogorske, Virovitičko -podravske, Splitsko -dalmatinske, Osječko -baranjske, Brodsko -posavske, Krapinsko -zagorske, Koprivničko -križevačke, Požeško –slavonske, Zagrebačke i Međimurske županije.
Zagrebačku županiju će na susretima predstavljati zbor udruge umirovljenika Općine Križ. Pod vodstvom Ivana Konjuga nastupit će s dvije pjesme – gdje je Česma i Jedna je Hrvatska.

U sklopu EU projekta „Razvoj školskog volontiranja uspostavom mreže volonterskih klubova Crvenog križa“ održana je konferencija u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, nositelja projekta.
Projekt provodi Hrvatski Crveni križ, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije u partnerstvu s Udrugom Glas mladih Križevci, Osnovnom školom Ivan Benković iz Dugog Sela te Srednjom školom Jastrebarsko. Uz partnere, u projektu sudjeluju svih osam gradskih društava Crvenog križa na području Zagrebačke županije.
Na konferenciji su prezentirana tri nova volonterska programa Crvenog križa u kojoj će moći sudjelovati zainteresirani učenici svake od 32 uključene osnovne i srednje škole: Mali interventni timovi, Vršnjačka podrška učenicima i djeci imigrantima te Klinci čuvalice životinja. Uz predstavljanje projekta, na konferenciji se razgovaralo o mogućnostima nastavljanja programa i nakon završetka projekta.
Projektom je omogućeno uključivanje učenika osnovnih i srednjih škola na području Zagrebačke županije u humanitarne, edukativne i socijalno osjetljive aktivnosti, odnosno, razvijanje ideje i vrijednosti volonterstva od malih nogu.


Kloštranske mažoretkinje su ovog vikenda sudjelovale na međunarodnom natjecanju International grand prix u Austrijskom gradu Neusield Am See.
U konkurenciji od 12 zemalja i preko 250 koreografija Kloštranske mažoretkinje su nastupile u 3 kategorije vratile se kući sa tri medalje.
U kategoriji Mini formacija štap kadeti osvojile su brončanu, a u kategorijama Mini formacija štap juniori i Mini formacija batonflag juniori zlatne medalje.

NOGOMET
U 8. kolu 1. županijske lige Istok, NK Kloštar je na svom terenu svladao Dubravu 3:2. Ovom pobjedom Kloštranci su skočili na treće mjesto ljestvice sa 16 skupljenih bodova.
Derbi kola između trenutno četvrte Sloge i prvoplasiranog Turopoljca pomaknut je na utorak 3. listopada, a odigrat će se u Ivanić- Gradu na terenu s umjetnom travom u 18 sati.
.............
U najzanimljivijoj utakmici 2. županijske lige Naftaš Ivanić je kod kuće pobijedio Ostrnu 4:1.
Do pobjeda su došli Graničar koji je u Križu svladao Mladost iz Brezine 2:0, te Mladost iz Obedišća koja je u gostima došla do trećeg ovosezonskog trijumfa pobijedivši Žabnicu 2:1.
Milka Trnina je u Vezišću odigrala utakmicu bez golova sa Banom Jelačićem iz Banova.
S nova tri boda Naftaš Ivanić je preuzeo prvo mjesto ljestvice s 20 bodova. Bod manje skupili su Ostrna, Milka Trnina i Kupa.

RUKOMET
U 3. kolu 1. lige Sjever, rukometaši Ivanića upisali su novu domaću pobjedu i to protiv Garešnice 29:26.
Ivanić se tako nakon tri odigrana kola nalazi na šestoj poziciji sa omjerom od dvije pobjede i jednim porazom, a u idućem kolu očekuje ih gostovanje kod trenutno prvoplasiranog KTC-a.

I dok je prva ekipa Ženskog rukometnog kluba Ivanić imala slobodan prvoligaški vikend, ostale ekipe su bile u pogonu.
Kadetkinje su uvjerljivo započele nastup u državnoj ligi s dvije pobjede na domaćem terenu.
U prvoj utakmici uvjerljivo je pobijeđena ekipa Dugog Sela 31:7 dok je u drugog utakmici nešto teže pala Trešnjevka 29:21. Protiv Dugog Sela najefikasnija Barišić sa 6 golova, dok je protiv Trešnjevke najpreciznija bila Malec sa 8 pogodaka.
Druga ekipa Ivanića upisala je i drugi poraz u 3. ligi središte. Na gostovanje u Samobor otputovale su mlađe kadetkinje koje su izgubile rezultatom 25:14.

U istoj ligi igračice Ženskog rukometnog kluba Trnina minimalno su izgubile kod Dubrave 32:31. U vrlo izjednačenoj utakmici odlučio je posljednji gol domaćina, a od igračica Trnine ponovo treba izdvojiti izvrsnu Petru Kanturu koja je susret završila sa čak 18 pogodaka.

KARATE
Ovoga vikenda u Rijeci je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u karateu na kojem je nastupilo više od 1700 natjecatelja iz 230 klubova i 28 država, a koje se računa kao jedno od tri natjecanja koja se boduju za nastup na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima krajem 10.mjeseca.
U kategoriji kadeta- kate u konkurenciji od 46 natjecatelja, član Karate kluba KIK Luka Koščević osvojio je sjajno 3. mjesto čime je potvrdio nastup na Svjetskom prvenstvu.

Na istom natjecanju u borbama su nastupili i karatisti Mladosti, a najuspješniji je bio Vladimir Gašpar koji je u kategoriji mlađih seniora do 67kg također osvojio 3.mjesto.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić