Izbor iz današnjih vijesti

Danas je u Ivanić- Gradu svečano obilježen drugi po redu Dan branitelja Grada Ivanić- Grada.
Dan branitelja se obilježava u sjećanje na 3. listopada 1991. kada je 1. satnija 65. bataljuna Zbora narodne garde krenula na ratište u Novsku.
Odluku o proglašenju Dana branitelja donijelo je prošle godine Gradsko vijeće na prijedlog Odbora za hrvatske branitelje u svrhu očuvanja spomena na Domovinski rat i branitelje koji su u njemu sudjelovali.
Ispred spomenika u parku hrvatskih branitelja vijence su položili i lampaše zapalili braniteljske udruge s područja Grada Ivanić- Grada, te predstavnici udruge KVIN, specijalne jedince Ris i bojne Frankopan.
U ime Grada Ivanić- Grada vijenac su položili predsjednik gradskog vijeća Željko Pongrac i zamjenici gradonačelnika Željko Posilović i Tomislav Cuvaj.

Skupština Zagrebačke županije donijela je na prošlotjednoj sjednici Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Zagrebačke županije za prvih šest mjeseci ove godine prema kojem su ostvareni ukupni prihodi u iznosu od 318.141.055 kuna i ispunjeni su na razini 52,76 posto plana.
Ukupni rashodi u prvoj polovici ove godine iznose 255.043.755 kuna.
U istom razdoblju u izvornom Proračunu ostvareni su prihodi od 180.926.067 kuna te rashodi od 136.175.540 kuna.
Vijećnici su prihvatili i Izvješće o radu župana za prvih 6 mjeseci ove godine.

Povodom 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba, zamjenik načelnika Općine Križ Zlatko Hrastić sa suradnicima obišao je jednu od udomiteljskih obitelji s područja Općine Križ koja brine o osobama treće životne dobi. Bila je to i prigoda da zamjenik načelnika iznenadi gospođu Anu Harapin Mikezi tortom i cvijećem te joj čestita 96. rođendan.
Obilazak je organiziran u suradnji s udrugom Ženske ruke i Caritasa Župe Uzvišenja Sv. Križa.
Udruga Ženske ruke pripremila je poklon pakete za 20 osoba treće životne dobi koje se nalaze u udomiteljskim obiteljima na području Općine Križ i to kroz projekt pod nazivom «Zajedno za ljepši dan 3» koji sufinancira Općina Križ.
U poklon paketima uz voće i slatkiše koje je osigurao Župni Caritas, su ručno rađene toaletne torbice od recikliranog tekstila s toaletnim priborom te po jedan komplet posteljine za svakog korisnika.

Suzana Klapšec-Macenić iz Mraclina (Velika Gorica), nositeljica OPG-a na kojemu se uzgaja cvijeće, odnedavno i povrće, najuzornija je seoska žena Zagrebačke županije za 2017. godinu.
Za prvu pratilju izabrana je Gordana Brtan iz Repinca (općina Gradec), a za drugu Katarina Vugrinić Brajković iz Lučelnice (općina Pisarovina). Njih tri predstavljat će Zagrebačku županiju na izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, 14. listopada u Karlovcu.
Zagrebačka županija je najuzorniju seosku ženu nagradila s 5000 kuna, prvu pratilju s 4000, a drugu s 3000 kuna.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je, povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 14. listopada.
Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije – kao godišnja nagrada i nagrada za životno djelo. Za godišnju nagradu fizičke i pravne osobe mogu predložiti pojedince i/ili grupe pojedinaca koji su postigli značajna ostvarenja u radu na području promicanja prava djeteta, objavili ili predstavili svoja ostvarenja tijekom protekle godine te one koji uživaju ugled uzornih stručnjaka i radnika.
Nagrada za životno bit će dodijeljena istaknutim pojedincima, a predložiti se mogu oni čiji rad predstavlja trajan doprinos promicanju prava djeteta u svrhu potpunog i skladnog razvoja osobnosti djeteta, koji su pridonijeli zaštiti prava i interesa djeteta u duljem razdoblju, tijekom profesionalne karijere ili dobrovoljnog sudjelovanja u udrugama koje se bave pravima i interesima djece, koji su označili vrijeme u kojem su djelovali te čija djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske te onima koji su javno prepoznati i priznati zbog svojih uspjeha i postignuća trajne vrijednosti.

Na području Policijske postaje Ivanić Grad, u proteklom tjednu evidentirana su tri kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. Radi se o jednom kaznenom djelu teške krađe i jednom kaznenom djelu krađe počinjenim od strane nepoznatog počinitelja, te jedno kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju za koje djelo je počinitelj poznat, te je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 39 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
PP Ivanić Grad je podnijela četiri optužna prijedloga, dva za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te jedan iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i jedan iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.
Na prometnicama su se dogodile dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama.

Streljaštvo
Ovoga vikenda održana su sportska natjecanja u streljaštvu serijskim pištoljem velikog kalibra- Extreme Cup sv.Mihovila Lučko i Otvoreni turnir veterana streljačkog kluba Medveščak Zagreb.
Na 4. po redu Extreme Cupu nastupilo je 50-tak sportskih strijelaca iz osam ekipa iz čitave Hrvatske.
Margareta Franković zauzela je odličnim nastupom u pojedinačnoj muškoj konkurenciji deseto mjesto s rezultatom od 347 kruga, dok je Gordan Franković s rezultatom od 336 krugova zauzeo 11 mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji nastupio je i Martin Franković kao najmlađi natjecatelj –junior te zauzeo 29 mjesto.
Na jubilarnom 20. otvorenom turniru veterana Gordan Franković je nastupio u kategoriji veterana A od 50 do 59 godina.
U disciplini pištolj ili revolver 25 metara 15+15 hitaca zauzeo je šesto mjesto s 261 krugom, dok je u disciplini pištolj ili revolver 10+10 hitaca zauzeo četvrto mjesto s rezultatom od 176 krugova, zaostavši za pobjednikom svega osam krugova.

Ovim natjecanjima završila je sezona u velikokalibarskom domaćem programu za ovu godinu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić