Izbor iz današnjih vijesti

Općina Kloštar Ivanić raspisala je natječaj za odabir distributera poljoprivrednog repromaterijala radi kreditiranja poljoprivrednika u jesenskoj sjetvi pšenice, ječma, tritikala, zobi, djeteline i djetelinsko travnih smjesa, umjetnih gnojiva i zaštitnih sredstva.
Za jesensku sjetvu općina je osigurala 100.000 kuna. Planirana visina kredita po obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu bit će do 5.000 kuna.
Rok za prijavu zainteresiranih distributera poljoprivrednog repromaterijala je 13. listopada do 15 sati i 30 minuta.
Zainteresirani informacije mogu dobiti u Općini Kloštar Ivanić radnim danom od 8 do 13 sati na broju 01 2823 104.

Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada saziva press konferenciju za četvrtak 5. listopada u 11 sati na Izletištu Petek u Ivanić-Gradu, na kojoj će biti predstavljena turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija 13. Bučijada koja će se odvijati od 13. do 15. listopada u Ivanić-Gradu.
Na konferenciji će govoriti gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ankica Bešter i tajnica Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske Marica Svetlečić, te predstavnik Zagrebačke županije.

Vijećnici Županijske skupštine su na prošlotjednoj sjednici odobrili sklapanje Sporazuma o partnerstvu u pripremi i provedbi projekta „GREENWAY – Državna glavna biciklistička ruta br.2“ koji podrazumijeva gradnju biciklističke staze u dužini 121,6 km koja prati tok rijeke Sava od granice sa Slovenijom do Dubrovčaka Lijevog.
Procijenjena vrijednost investicije je 16 milijuna eura, uključuje sve aktivnosti od tehničke dokumentacije do gradnje staze s potrebnom komunalnom infrastrukturom, a 85 posto sredstava planira se osigurati iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok će preostalih 15 posto osigurati Grad Zagreb i Zagrebačka županija svaki na svom području.

Izložbeno-prodajna manifestacija „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ održava se ovog vikenda, 7. i 8. listopada od 9 do 19 sati u balonu Boćarskog doma na zagrebačkom Prisavlju .
Tradicionalni sajam održava se 15. godinu zaredom, a posjetitelje očekuje 95 izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda koji će po povoljnim cijenama prodavati svoje sireve, suhomesnate proizvode, med, vino, voće, povrće, kolače i druge domaće proizvode.
Također, za 1000 posjetitelja koji donesu kupon Zagrebačke županije za ovu manifestaciju, a koji će se dijeliti na frekventnim mjestima diljem grada Zagreba, Županija je osigurala poklone – proizvode s oznakom kvalitete Zagrebačke županije. Svoj primjerak kupona možete preuzeti na web stranicama Zagrebačke županije.
Program će obogatiti nastup kulturno umjetničkih društava, a moći će se dobiti i stručni savjeti iz područja proizvodnje i uzgoja različitih poljoprivrednih kultura.
Ulaz za ovu dvodnevnu manifestaciju je besplatan za sve posjetitelje!
Inače, Dani hrane organiziraju se povodom Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada).

Jučer je u Ivanić- Gradu na terenu s umjetnom travom odigrana zaostala utakmica 8. kola prve županijske lige Istok između Sloge iz Križa i Turopoljca.
U vrlo zanimljivoj utakmici Sloga je pobijedila 3:2 nakon što je ispustila vodstvo od 2:0, no na kraju Križani su uspjeli nanijeti prvi ovosezonski poraz Turopoljcu koji je do ovoga kola imao savršeni učinak od šest pobjeda iz šest utakmica.
Na ljestvici Turopoljac je ovim porazom pao s vrha, te se sada nalazi na drugom mjestu s 18 bodova, jedan bod iza Dinamo Hidrela koji je skupio 19. Sloga je s nova tri boda preskočila Kloštar na trećem mjestu s identičnim brojem bodova kao i Turopoljac.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić