Izbor iz današnjih vijesti

U utorak, 3. listopada, gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su Ugovor o sufinanciranju radova uređenja i stabilizacije nasipa rijeke Lonje u Ivanić-Gradu (obuhvat od Omladinskog do Tomislavovog mosta).
Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 3.465.000 kuna s PDV-om, od čega Grad Ivanić-Grad osigurava 1.182.000, a Hrvatske vode 2.283.000 kuna.
Sredstva koja osiguravaju Hrvatske voda bit će iskorištene za dio pripremnih radova, zemljane i radove na stabilizaciji krune nasipa rijeke Lonje, dok će sredstvima Grada Ivanića izvesti dio rušenja i pripremnih radova, radova vezanih uz prometnu signalizaciju i krajobrazno uređenje, a bit će nabavljena i urbana oprema te postavljena javna rasvjeta.
Potpisivanje ovog ugovora predstavlja završni korak, nakon čega slijedi uvođenje izvođača u posao te kroz desetak dana, početak radova na drugoj fazi šetnice.

Prošlog je tjedna gradonačelnik Javor Bojan Leš zatražio sastanak sa svim članovima Županijske skupštine Zagrebačke županije s područja Grada Ivanić-Grada, vezano uz smanjenje iznosa sufinanciranja za prijavljene projekte.
Naime, Grad Ivanić Grad je tijekom 2017. godine prijavio 6 projekata za sufinanciranje od strane Zagrebačke županije u ukupnom iznosu od 2.592,272 kuna, a od ukupno prijavljenih projekata odobreni iznos sufinanciranja iznosi 265.625,00 kuna, što predstavlja bitno smanjenje iznosa sufinanciranja za projekte, koji su od velikog značenja za Grad Ivanić-Grad i njegove građane.
Sastanku su se 27. rujna u prostorijama Gradske uprave odazvali g. Slaven Barišec (ŽIVI ZID), g. Denis Tovernić (nezavisni) te g. Željko Pongrac (HDZ), od kojih je gradonačelnik zatražio zajedničku podršku, gradskim projektima i njihovom sufinanciranju, neovisno o stranačkoj pripadnosti.
Podršku su potvrdili svi prisutni članovi koji će kroz svoje djelovanje u Županijskoj skupštini uložiti maksimalne napore kako bi Grad Ivanić-Grad ostvario najveći mogući iznos potpora za projekte u interesu građana i našeg grada.

Na posljednjoj sjednici vijeća Grada Ivanić- Grada prihvaćeno  je Izvješće o poslovanju trgovačkog društva Ivakop d.o.o. za 2016. godinu
Prošlu godinu Ivakop je završio s pozitivnim financijskim rezultatom od 96.000 kuna, odnosno ostvareno je prihoda u iznosu od 7.654.000,00 kuna dok su rashodi iznosili 7.558.000,00 kuna
Postignut je trend smanjenja količina miješanog komunalnog otpada koje se odlaže na odlagalište, dok je u isto vrijeme povećana količina odvojenih sastavnica otpada.
Također, ishođene su građevinske dozvole za sanaciju odlagališta dok je u tijeku i izgradnja plohe 6 na odlagalištu Tarno.

U prigodi Nacionalnog tjedna dojenja, Koordinacijski tim za promicanje dojenja na području Zagrebačke županije organizirao je u Svetom Ivanu Zelini, u ispostavi županijskoga Doma zdravlja, tribinu „Dojenjem do zdravlja“.
Predavači su bili Dino Kramer, pedijatar iz Dugog Sela, i Ankica Blažević, patronažna sestra iz Velike Gorice, ujedno međunarodna savjetnica za dojenje.
Na prostoru županije trenutno ima 12 grupa za potporu dojenja, koje vode patronažne sestre županijskoga Doma zdravlja, u čijim se prostorima, jednom do dva puta mjesečno, grupe i sastaju.
„Majke žele dojiti, međutim ima puno stvari koje ih u tome ometaju, poput krivih informacija, nedostatka podrške u obitelji, ali i mitova o dojenju. Majke treba više poticati na dojenje, pogotovo bi to trebali činiti zdravstveni radnici“, rekla je Ankica Blažević, dodavši da su u grupama za potporu dojenja, uz patronažnu sestru, majke koje doje i trudnice te razmjenjuju iskustva.
Prisutne su uvodno pozdravili Štefica Kamenarić-Filipović, voditeljica ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Svetom Ivanu Zelini, i ravnatelj Doma zdravlja Većeslav Bergman. Ispred Županije tribini je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak.
Odlukom župana iz 2015., Županija ima Koordinacijski tim za dojenje, a jedini grad koji zasad nema grupu za potporu dojenja je Sveti Ivan Zelina. Stoga je tribina i svojevrsna podrška ispostavi Doma zdravlja u Zelini da se takav tim osnuje“, rekla je zamjenica Žužak.

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Ivanić Grad ovog su tjedna krenuli na osposobljavanje za vježbu «spašavanje iz ruševina».
Osposobljavanje je organizirala Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije, a ove godine na obuku je iz Ivanić Grada otišlo 7 vatrogasaca. Oni će kroz 2 tjedna, tj. deset radnih dana u sklopu obuke proći kroz teoretski i praktični dio spašavanja u ruševinama, nakon čega će odraditi operativnu vježbu i polagati pismeni ispit. Po završetku obuke, vatrogasci će dobiti certifikat o položenom osposobljavanju i time će postati prva Javna vatrogasna postrojba u zagrebačkoj županiji koja je osposobljena za spašavanje u ruševinama.
Plan Javne vatrogasne postrojbe Ivanić Grad je da se nagodinu još 7 vatrogasaca pošalje na ovu vrstu obuke, te bi tako imali cijeli osposobljeni tim od 14 vatrogasaca za spašavanje iz ruševina.

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ i u Općini Križ, Općini prijatelju djece obilježavaju Dječji tjedan, pa je tako danas za najmlađe sugrađane organizirana besplatna kazališna predstava Kerekesh teatra «Grimmix» koju je pogledalo gotovo tristo mališana, učenika nižih razreda osnovne škole i dječjeg vrtića.
Recimo ovom prigodom da Općina Križ i tijekom godine nizom aktivnosti i projekata za djecu i s djecom nastoji unaprijediti život i odrastanje djece te poboljšati njihov položaj u društvu. Tijekom ove godine završena su dva velika projekta kojima će se zasigurno doprinijeti kvaliteti odrastanja djece, a riječ je o izgradnji dječjeg igrališta u Gornjem Prnjarovcu i novim montažnim tribinama na Sportskom parku u Križu.
Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić, svoj djeci Općine Križ čestita Međunarodni dan djeteta, a svim učiteljima, Svjetski dan učitelja, 5. listopada.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić