Iz Ivanić- Grada krenula 2. dionica ultramaratona Zagreb- Vukovar

Jutros u 8 sati iz Ivanić- Grada je startala druga dionica međunarodnog Memorijalnog ultramaratona Zagreb- Vukovar, „Putevi dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga i bojovnika Domovinskog rata.“

Na dionicu do Novske dugu 72 kilometra krenulo je osam od devet sudionika, koliko ih je jučer startalo iz Zagreba.
Pobjednik prve dionice je Robert Radojković koji je 50 kilometara od Zagreba do Ivanića svladao u vremenu od 3 sata i 32 min.
Ukupna dužina staze je 344 kilometara, čime ova utrka spada među jednu od najzahtjevnijih u ovom dijelu Europe, a sudionici će na cilj na spomen područje Ovčara pokraj Vukovara doći oko podneva u subotu 14. listopada.
16. po redu ultramaraton Zagreb- Vukovar organizira Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada Zagreba.

Ultramaratonce, sportaše iznimnih psihofizičkih sposobnosti nosi natjecateljski motiv, ali i želja da postizanjem nemogućeg podsjete na dane kad su se hrvatski branitelji uputili u misiju koju su mnogi proglašavali nemogućom.
U znak sjećanja na poginule branitelje, na svim startnim mjestima kroz pet dionica utrke položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a svi sudionici su to učinili i u Ivanić- Gradu ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja.

Grad Ivanić- Grad je i ove godine pomogao u organizaciji i smještaju ultramaratonaca, a znak za početak utrke dao je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Željko Posilović.

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić