Iz Ivanić- Grada krenula 2. dionica ultramaratona Zagreb- Vukovar

Jutros u 8 sati iz Ivanić- Grada je startala druga dionica međunarodnog Memorijalnog ultramaratona Zagreb- Vukovar, „Putevi dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga i bojovnika Domovinskog rata.“

Na dionicu do Novske dugu 72 kilometra krenulo je osam od devet sudionika, koliko ih je jučer startalo iz Zagreba.
Pobjednik prve dionice je Robert Radojković koji je 50 kilometara od Zagreba do Ivanića svladao u vremenu od 3 sata i 32 min.
Ukupna dužina staze je 344 kilometara, čime ova utrka spada među jednu od najzahtjevnijih u ovom dijelu Europe, a sudionici će na cilj na spomen područje Ovčara pokraj Vukovara doći oko podneva u subotu 14. listopada.
16. po redu ultramaraton Zagreb- Vukovar organizira Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada Zagreba.

Ultramaratonce, sportaše iznimnih psihofizičkih sposobnosti nosi natjecateljski motiv, ali i želja da postizanjem nemogućeg podsjete na dane kad su se hrvatski branitelji uputili u misiju koju su mnogi proglašavali nemogućom.
U znak sjećanja na poginule branitelje, na svim startnim mjestima kroz pet dionica utrke položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a svi sudionici su to učinili i u Ivanić- Gradu ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja.

Grad Ivanić- Grad je i ove godine pomogao u organizaciji i smještaju ultramaratonaca, a znak za početak utrke dao je zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Željko Posilović.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić