Izbor iz današnjih vijesti

Uvod u ovogodišnju Bučijadu u Ivanić-Gradu bit će otvorenje izložbe skulptura i instalacija od buča ovog petka 13. listopada s početkom u 18 sati u Parku hrvatskih branitelja.
Kod makete utvrde, sedam će autora predstaviti osam privremeno postavljenih instalacija i skulptura od buča: Zvonimir Gračan i Petra Ružić iz Zagreba, Petar Sugović iz Dugog Sela, Nikola Faller iz Osijeka, sa čak dvije instalacije Suzana Lovrenčšak iz Ivanić-Grada, Kristina Vuković iz Križevaca i David Kramarić iz Varaždina.
Članovi Stručnog povjerenstva izabrat će najuspješniju instalaciju za koju će u nedjelju 16. listopada u 15 sati autor primiti priznanje na glavnoj pozornici.
Poslije razgleda Parka instalacija i skulptura bit će otvorenje Škrlet cornera – ŠkrCo u 19 sati na glavnom ivanićgradskom Trg Vladimira Nazora.
Na otvorenju će se predstaviti škrleti članova Udruge iz vinarija: Miklaužić, Trdenić, Ilovčak, Jaram, Florijanović, Kašner, Mikša, Voštinić Klasnić i Kezele.
Uz kušanje vina i nastup ORIDANO GYPSY JAZZ BANDA,
Škrlet corner - ŠkrCo2017 je poseban program u okviru Bučijade u Ivanić-Gradu na kojem se kroz kušanje vina,druženje s vinarima i
prezentacije u sklopu Cooking show radionica promovira autohtona moslavačka sorta škrlet.

Posjetitelji će moći kupiti prigodne vinske čaše, majice i kišobrane od čijeg će se prihoda financirati rad Udruge.
Škrlet corner se može posjetiti od petka do nedjelje na glavnom gradskom trgu pokraj Cooking show pozornice uz kušanje domaćih suhomesnatih proizvoda Ranogajec i bučnica Janica.

Za petak 13. listopada sazvan je sastanak Fonda za poljoprivredu, Općine Kloštar Ivanić s početkom u 15,30 u prostorijama Općine.
Na dnevnom redu je donošenje odluke o odabiru distributera poljoprivrednog repromaterijala za ovogodišnju jesensku sjetvu
temeljem raspisanog natječaja a potom i rasprava o Programu potpore u poljoprivredi Općine Kloštar Ivanić za predstojeće razdoblje uz donošenje zaključka.

U prigodi Svjetskog dana učitelja - 5. listopada, Zagrebačka županija je tradicionalno upriličila susret s učiteljima koji su otišli u mirovinu, a svoj su radni vijek ili većinu njega proveli u školi prenoseći znanja i iskustva na mlade naraštaje.
Uz riječi zahvale, župan Kožić je šezdeset učitelja prigodno nagradio muškim satom, odnosno unikatnim ženskim nakitom.
Tijekom susreta župan je posebno naglasio da Zagrebačka županija najviše od svih županija u državi izdvaja za gradnju novih škola i dvorana,a upravo sada financiraju dogradnju škole u Bistri i gradnju sportske dvorane u Posavskim Bregima.
Svjetski dan učitelja u županiji se obilježava od 2004. godine.


Tijekom listopada nastavljaju se aktivnosti u provedbi projekta Living Streets u Ivanić-Gradu i urbanog vrtlarenja.
Ovog četvrtka i petka 12. i 13. listopada Grad Ivanić-Grad je domaćin projektnog sastanka, na kojem će projektne partnere iz Bruxellesa, Rotterdama, Torina, Ghenta, Milton Keynesa, La Rochella, Zadra i Besançona, upoznati s dosadašnjim rezultatima urbanog vrtlarenja.
Danas od 17 do 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Ivanić-Gradu bit će organizirana razmjena sjemenki,
pa ako ste zainteresirani pripremite sjemenke kojih imate više, a uzmite sjemenke koje želite saditi iduće godine.

Službenici Policijske postaje Ivanić-Grad su u protekla 24 zaprimili 6 zahtjeva za intervencijama od strane građana, od kojih izdvajaju   prometnu nesreću sa materijalnom štetom u Ivanić-Gradu, postupanje prema stranom državljaninu zbog neprijavljivanja kratkotrajnog boravka, te Kazneno djelo krađa izvršeno od strane nepoznatog počinitelja u Kloštru Ivaniću.

Hitna medicinska služba je u posljednja 2 dana imala 8 intervencija, od kojih je jedna bila prilikom prometne nezgode, dok su ostale intervencije bile uzrokovane bolestima pacijenata. U istom vremenskom razdoblju imali su i 27 ambulantnih pregleda čiji su uzrok također bile bolesti.
zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić