Izbor iz današnjih vijesti

Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je svoju prvu sjednicu u novom sastavu. Za predsjednika Odbora imenovan je zamjenik župana Hrvoje Frankić, dok su članovi Ksenija Čuljak, Adolf Paar, Tihomir Trešćec, Rozalija Bartolić, Stjepan Gudec, Ivan Janković, Nikola Tominac, Ante Pokrajčić, Ivan Batušić, Rudolf Jedvaj, Goran Leš, Zdravko Lojna, Vinko Kovačić i Željko Cesarec.
Na konstituirajućoj sjednici su članovi Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije, kao stalnog radnog tijela župana Zagrebačke županije, raspravljali o prijedlogu proračuna za 2018. godinu, u segmentu koji se izravno tiče braniteljske populacije, o planu aktivnosti Zagrebačke županije vezano za branitelje, a raspravljalo se i o aktualnim političkim temama koji se izravno tiču braniteljske zajednice.
Raspravljalo se i o nadolazećoj komemoraciji u spomen na poginule hrvatske branitelje na lokaciji „Trokut-Novska“, kojom se odaje počast poginulim hrvatskim braniteljima na zapadnoslavonskome ratištu u jesen i zimu 1991. godine.


Svečanost proglašenja najuzornije seoske žene i njene dvije pratilje održana je ove subote u Karlovcu. Prema odluci stručnog žirija, a u konkurenciji od 14 vrijednih kandidatkinja iz 10 županija i grada Zagreba, prvo mjesto osvojila je Renata Bedeković iz Zagreba, drugo mjesto je pripalo Aniti Nekić iz Čaglina u Požeško-slavonskoj županiji, dok je treće mjesto pripalo Ljubici Guštin iz Ozlja u Karlovačkoj županiji.
Najuzornija seoska žena Zagrebačke županije za 2017. godinu, Suzana Klapšec-Macenić iz Mraclina osvojila je sedmo mjesto na Državnom izboru najuzornije hrvatske seoske žene.
Državni izbor najuzornije hrvatske seoske žene ove se godine održao 18. godinu zaredom povodom Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava 15. listopada. Na državno natjecanje došle su pobjednice županijskih izbora za najuzorniju seosku ženu, a jednu županiju moglo je predstavljati i više kandidatkinja.

Sinoć je u izložbenom prostoru Doma kulture u Ivanić Gradu predstavljeno bibliografsko izdanje autorske umjetničke priče Jadranka Bitenca « Može li jedna zajednička», posvećeno dvanaestogodišnjem uspješnom trajanju umjetničko edukativnih radionica za studente Akademije likovnih umjetnosti Zagreb koje se realiziraju u suradnji s pučkim otvorenim učilištem.
Kao kruna te suradnje, glavni sudionici i suradnici zamislili su izdavanje umjetničke knjige bibliografskog karaktera. To su, prije svih, Nevenka Arbanas i Jadranko Bitenc, te suradnici na projektu Dora Kovačević, Igor Konjušak i Mia Vučić.

Povodom četvrtih susreta hrvatskih haiđina, Muzej Ivanić Grada i Pučko otvoreno učilište u suradnji s Udrugom «Tri rijeke» u nedjelju su otvorili dvije haiku izložbe.
Susret je svečano otvoren u Muzeju Ivanić- Grada izložbom skulptura u kristalnom staklu pod nazivom «Zapisi u staklu» akademskog kipara i haiku pjesnika Mihaela Štebiha, autora koji je među prvima u Hrvatskoj počeo razmišljati o povezivanju likovnog izričaja i poetike haiku trenutka.
U sklopu susreta u galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta, svoje foto-haige pod nazivom «Doživljaj trenutka» izložili su Ivo Markulin iz Samobora i Dimitrij Škrk iz Slovenske Bistrice.
Prvobitnu japansku haigu, akvarel crtež dopunjen kaligrafskim zapisom zamijenila je fotografija, a zapis haiku stiha nastaje na računalu, poštujući osnovna pravila jednostavnosti estetike i autonomije izričaja originala.
Izložba foto-hajgi za posjetitelje će biti otvorena do 30. listopada u Galeriji L Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu.
Uz brojne uzvanike i haiku pjesnike, susretima je prisustvovao i kulturni ataše japanskog veleposlanstva u Zagrebu g. Ryohei Nakajima koji je izrazio nadu kako će se tradicija haiku pjesništva u Hrvatskoj još dugo nastaviti.

U Domu kulture u Križu u petak, 27. listopada gostuje Kerekesh teatar s komedijom «Ufuraj se i pukni» za koju tekst i režiju potpisuje  Ljubomir Kerekeš.
Uvijek aktualna komedija koja na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto, i odluka pada na studij glume. Uz pomoć susjeda Črčeka, „supervizora“ koji voli malo puno popiti, Krunoslav i Zoran kreću u nemoguću misiju… U samo jednom danu pripremaju se za dan odluke i ništa nije na njihovoj strani. Baš ništa.
U predstavi glume Zoran Pribičević, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić