Izbor iz današnjih vijesti


Sutra u Ivanić- Gradu počinje 13. Memorijal Rudolfa Perešina posvećen prvom pilotu nadzvučnog borbenog aviona Hrvatske vojske.
Rudolf Perešin se 25. listopada 1991. u MIG-u 21 sa izviđačkog leta nije vratio na aerodrom JNA kod Bihaća, već je preletio u Austriju, da bi se u povoljnom trenutku pridružio Hrvatskoj vojsci. Svojim hrabrim pothvatom je dao veliki poticaj braniteljima u tim kritičnim danima za obranu Hrvatske.
Rudolf Perešin je odrastao i pohađao osnovnu školu u Cagincu i u Ivanić-Gradu.
13. Memorijal Rudolfa Perešina započinje sutra u 10,30 sati predavanjem predstavnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane učenicima trećih i četvrtih razreda Srednje škole Ivanić Švear u Ivanić-Gradu. Od 11,30 će se u Sportskom parku Zelenjak iz vojnog helikoptera na nogometni teren spustiti skupina padobranaca, a akrobatska skupina avijatičara Krila oluje prikazati dio svojih vještina. Potom će učenici svih lokalnih škola i građani moći razgledati i unutrašnjost helikoptera. U šatoru na rukometnom igralištu će se učenici moći upoznati s mogućnostima školovanja za vojna zanimanja. Program na Zelenjaku će trajati do 13 sati.

U nedjelju 22. listopada program započinje otvorenjem 3. Karate kupa Rudolfa Perešina u sportskoj dvorani u Križu.
Kod spomenika Rudolfu Perešinu u Ivanić-Gradu će polaganje vijenaca biti u 10 sati.
U Društvenom domu u Cagincu će se program nastaviti u 11 sati govorima uzvanika, uručivanjem nagrada učenicima osnovnih škola za likovne i literarne radove na temu zrakoplovstva, te kulturno-umjetničkim programom, u kojem nastupaju KUD Đuro Kundek Caginec i učenici ivanićke osnovne glazbene škole.
U natječaju za likovne i literarne radove sudjeluju učenici svih osnovnih škola Grada Ivanić-Grada, a nagrađeni idu 24. listopada na izlet u sjedište Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i u rodno mjesto Rudolfa Perešina Gornju Stubicu.
Memorijal Rudolfa Perešina organizira Grad Ivanić-Grad u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, uz pomoć Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grada, Vijeća mjesnog odbora Caginec-Prkos, Udruge Susreti za Rudija iz Gornje Stubice, i drugih.

Gradonačelnik Ivanić-Grada raspisao je  natječaj  za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Grada Ivanić-Grada za  ovu  školsku  i  akademsku godinu.
Bit će  dodijeljeno  15  stipendija  učenicima   i   15  studentima  i to  prema  kriteriju  izvrsnosti    po  5  stipendija  i   po  10   prema   socijalnom kriteriju.
Mjesečna stipendija za učenike iznosi 500, a za studente 1.000 kuna.
Prijave na natječaj za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom ili neposredno, u zatvorenim omotnicama, zaključno s  2. studenim   ove  godine na adresu Grad Ivanić-Grada.
Obrasci prijave za dodjelu stipendije te potrebnih izjava mogu se preuzeti osobno u Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada, Park hrvatskih branitelja 1, Ivanić-Grad ili na web stranici  Grada.
Radi dodatnih informacija i uputa svi kandidati mogu se obratiti Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada  ili   na  broj  tel. 2831-370 od 8  do 13 sati.


U Mjesecu hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, Općina Križ za četvrtak, 19. listopada priprema promociju autobiografske knjige «Sandročka zlostavljana» i susret s autoricom Sandrom Petrž.
U programu pod nazivom « I poslije pjesme...pjesma»  uz autoricu sudjeluju i njeni gosti Anđelko Antić Blažević, Damir Vogrinec Vogre i Ivan Aranđelović.
Knjiga «Sandročka zlostavljana»  potresna je životna ispovijest žene koja je prekinula krug ponižavanja i nasilja u obitelji, pa će tijekom programa o nasilju u obitelji i svojim iskustvima iz prakse govoriti i Martina Cuvaj, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad.
Promocija knjige je u četvrtak, 19. listopada u 19 sati u Galeriji Križ.


U Domu kulture u Križu u petak, 27. listopada gostuje Kerekesh teatar s komedijom «Ufuraj se i pukni» za koju tekst i režiju potpisuje  Ljubomir Kerekeš.
Uvijek aktualna komedija koja na specifičan način progovara o dva brata na životnoj prekretnici. Što studirati i zašto, i odluka pada na studij glume. Uz pomoć susjeda Črčeka, „supervizora“ koji voli malo puno popiti, Krunoslav i Zoran kreću u nemoguću misiju… U samo jednom danu pripremaju se za dan odluke i ništa nije na njihovoj strani. Baš ništa.
U predstavi glume Zoran Pribičević, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš.
Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u Knjižnici i čitaonici Križ.


Na području Policijske postaje Ivanić Grad, u proteklom su tjednu evidentirana 2 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Krađa počinjeno od strane nepoznatog počinitelja, te 1 kaznenom djelu Prijetnja za koje je počinitelj poznat, te je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Policijski službenici su u proteklom tjednu evidentirali 52 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeta su 4 optužna prijedloga, i to 1 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 1 iz Zakona o oružju.
U proteklom tjednu dogodilo se 5 prometnih nesreća, i to 3 sa lakše ozlijeđenim osobama i 2 sa materijalnom štetom.

Djelatnici Policijske postaje Ivanić-Grad su u posljednja 24 sata imali  pet intervencija.
Protiv jedne punoljetne osobe su podnijeli  Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici zbog nasilja u obitelji na štetu majke i sestre.
Protiv dvije punoljetne osobe su podnijeli  Kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Krađa“.
Intervenirali su i prilikom prometne nesreće sa materijalnom štetom u Kloštru Ivaniću gdje je nepoznati vozač svojim vozilom udario u parkirani osobni automobil, te napustio mjesto događaja.
U popodnevnim satima su zaprimili i dojavu o požaru poljoprivrednog stroja- kombajna u Žutici. Požar je brzo ugasila Vatrogasna postrojba Ivanić Grad, te je na stroju nastala materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.  

Na području Policijske uprave zagrebačke danas i sutra će se provesti akcija Nadzora brzine kretanja vozila od 6 do 6 sati.
Cilj je akcije podizanje veće razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila i drugim težim prekršajima kao što su prisutnost alkohola u organizmu, tehnička neispravnost vozila, nepropisno pretjecanje, upravljanje prije stjecanja prava i pod zabranom, prekršaji mladih vozača, korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje i ostalo.

Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Policijska uprava zagrebačka je početkom listopada pozvala građane da predlože lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije.


SPORT
Jučer su u Velikoj Gorici odigrana finala kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije za mlađe uzraste u koje su se ovosezonskim nastupima plasirali pioniri i kadeti Škole nogometa mladeži Naftaš Ivanića.
Pioniri su igrali protiv domaćina Gorice i izgubili minimalno 2:1, a poraz su upisali i kadeti od kojih je bio bolji ponovo domaćin Hrvatski nogometni klub Gorica rezultatom 5:1.
Ulaskom u završnicu kupa pioniri i kadeti Naftaša izborili su završnicu hrvatskog nogometnog kupa, a svoje protivnike saznat će nakon ždrijeba u petak 20. listopada.


U jučer odigranoj utakmici, napetoj do samoga kraja, kuglači Zanatlije Ivanića su na gostovanju kod ekipe Kuglačkog  kluba  Hrabri odigrali neriješeno  4:4.  

Za Zanatliju su igrali Davor Serdar (523 čunja), Igor Cepetić (568 čunjeva), Goran Lovrić (500 čunjeva), Pavao Banić (514
čunjeva), Tomo Krznarić (565 čunjeva) i Zdravko Serdar (575 čunjeva).

Poene su osvojili Igor Cepetić, Goran Lovrić, Zdravko Serdar,te jedan poen na srušene čunjeve.

Ovim rezultatom, nakon nepunog odigranog kola, kuglači Zanatlije Ivanić se trenutno nalaze na 1. mjestu na tablici 2. lige regije Centar.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić