Izbor iz današnjih vijesti

13. Memorijal Rudolfa Perešina započeo je danas predavanjem predstavnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane učenicima trećih i četvrtih razreda Srednje škole Ivanić Švear.
Oko podneva u Sportski park Zelenjak iz vojnog helikoptera na nogometni teren spustila se skupina padobranaca, a akrobatska skupina avijatičara Krila oluje prikazala je dio svojih vještina. Učenici svih lokalnih škola i građani mogli su razgledati helikopter, a u šatoru na rukometnom igralištu učenici su se mogli upoznati s mogućnostima školovanja za vojna zanimanja.
Program memorijala nastavlja se u nedjelju 22. listopada otvorenjem 3. Karate kupa Rudolfa Perešina u sportskoj dvorani u Križu u organizaciji Karate kluba KIK.
Kod spomenika Rudolfu Perešinu u Ivanić-Gradu će polaganje vijenaca biti u 10 sati.
U Društvenom domu u Cagincu će se program nastaviti u 11 sati govorima uzvanika, uručivanjem nagrada učenicima osnovnih škola za likovne i literarne radove na temu zrakoplovstva, te kulturno-umjetničkim programom, u kojem nastupaju KUD Đuro Kundek Caginec i učenici ivanićke osnovne glazbene škole.
Memorijal Rudolfa Perešina i ove godine organizira Grad Ivanić-Grad u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, te uz pomoć Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grada, Vijeća mjesnog odbora Caginec-Prkos, Udruge „Susreti za Rudija“ iz Gornje Stubice i drugih.

Komunalni centar Ivanić- Grad je raspisao javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora uređenih za obavljanje trgovačke djelatnosti prodaje prehrambenih artikala na tržnici Maznica u Ivanić- Gradu.
U zakup se nude tri poslovna prostora u unutarnjem dijelu tržnice površine 23 kvadratna metra, svaki uz početnu cijenu zakupa od 924 kune mjesečno + PDV. Prostori se daju u zakup na rok od 5 godina , uz napomenu da je radno vrijeme tržnice od 7 do 15 sati, dok je nedjeljom i praznicima zatvorena.
Ponude treba dostaviti u zatvorenoj kuverti na urudžbeni zapisnik komunalnog centra Ivanić- Grad, Moslavačka ulica 13, najkasnije do 30. listopada do 12 sati, kada će biti javno otvorene.
Kriterij za odabir su visina ponude, rok zakupa te djelatnost, a sve ostale informacije mogu se dobiti osobno u Komunalnom centru ili na telefon 2831 050 od 7 do 15 sati.

Udruga Mali princ je početkom tjedna sudjelovala na dvodnevnoj radionici osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaje za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog Socijalnog Fonda, koju je organizirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, (a provodilo WYG savjetovanje d.o.o.).
Kroz radionicu su prikazana teorijska znanja i praktične vještine nužne za uspješnu prijavu projekata za financiranje iz Europskih fondova. Radionice su bile interaktivnog tipa, te su kroz primjere iz prakse i raspravu prikazane sve situacije i etape s kojima se prijavitelji projekata suočavaju prilikom javljanja na natječaje.
Na kraju edukacije polaznici su radili i na elementima dobrog upravljanja projektima financiranim iz ESF-a te su usvojene informacije o pripremi izvješća o projektu.
Ova edukacija je izuzetno važna za Udrugu „Mali princ“ kako bi se ubuduće što uspješnije mogli prijaviti na projektne natječaje, te ostvariti financijsku potporu.

Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad organizira predavanje »Katedrale i bazilike – duhovni spomenici kršćanstva» u utorak, 24. listopada u 19 sati u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

Predavač Damodar Frlan, profesor etnologije i engleskog jezika,
dugogodišnji ravnatelj Etnografskog muzeja u Zagrebu, uz slikovne priloge ponudit će odgovore na nekoliko zanimljivih pitanja:
- koja je razlika između katedrale i bazilike
- povijest gradnje i opremanja - najstarije katedrale i bazilike
- koje su najvažnije, te koje su najveće katedrale i bazilike
- katedrale i bazilike u Hrvatskoj
- priča o zagrebačkoj katedrali
- priča o nekoliko najpoznatijih katedrala i bazilika u svijetu
- neke od katedrala i bazilika koje su uvrštene na UNESCO-ov popis
kulturne baštine svijeta.
Predavanje «Katedrale i bazilike – duhovni spomenici kršćanstva» poslušajte u utorak 24. listopada od 19 sati u Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić