Izbor iz današnjih vijesti

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnica Zagrebačke županije, Ogranak Križ, protekle je subote 21. listopada, uoči 18. studenog, obilježavanja Dana sječanja na žrtvu Vukovara, organizirao posjet Gradu Vukovaru i Dalju, mjestu pogibije našeg sugrađana Daria Legenze. Posjetu na kojem je sudjelovalo pedesetak branitelja i članova njihovih obitelji pridružio se i načelnik Općine Križ Marko Magdić te njegov zamjenik Zlatko Hrastić.
Zajedno su posjetili Spomen dom Trpinjska cesta, Bolnicu Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje su zapaljene svijeće, posjetili su i mjesto masovne grobnice Ovčara gdje su članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Križ položili spomen ploču, a predstavnici Općine cvijeće.
Organiziran je i posjet Vodotornju, zatim spomeniku za sve one koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku odnosno Križu na ušću Vuke u Dunav, a na kraju i spomeniku poginulim pripadnicima policije, zbora narodne garde i civilne zaštite 1991. godine u Dalju gdje je poginuo i Dario Legenza.


U suradnji s Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 91. Otok Ivanić, te ostalim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, delegacije Grada Ivanića i općina Križ i Kloštar Ivanić u ponedjeljak će prigodno obilježiti blagdan Svih svetih obilaskom grobova poginulih hrvatskih branitelja, polaganjem vijenaca kod Centralnog križa i paljenjem svijeća.
Na groblju u Križu polaganje vijenaca je u 10 sati, na groblju u Kloštru Ivaniću u 11 sati i 25 minuta, na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Ivanić-Gradu u 12 sati i 15 minuta te na groblju u Ivanić Gradu u 12 sati i 30 minuta.

Predstavnici Općine Križ, u ponedjeljak će u 10 sati i 45 minuta posjetiti i mjesno groblje u Rečici Kriškoj te kod Centralnog križa položiti vijenac i zapaliti svijeće, a u 11 sati i Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ u Križu.


Predstavnici ureda za branitelje Zagrebačke županije i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 91 Otok Ivanić, u petak će obići sva groblja na kojima su pokopani poginuli i umrli hrvatski branitelji s područja Otoka Ivanića.

Paljenje svijeća kod centralnih križeva bit će na groblju Marča u 9 sati i 30 minuta, na groblju Bešlinec u 9 sati i 50 minuta, na groblju Sobočani u 10 sati i 5 minuta, na groblju Caginec u 10 sati i 20 minuta, na groblju Rečica u 11 sati i 20 minuta, na groblju u Posavskim Bregima u 11 sati i 50 minuta, na groblju u Trebovcu u 12 sati i 20 minuta, groblju Poljana u 13 sati, na groblju Lepšić u 13 sati i 30 minuta te na groblju Šarampov Gornji.

Obilasku se mogu pridružiti i građani.

Okrugli stol „Programske osnove i kriteriji projekta 'Županije – prijatelji djece'“ održat će se u srijedu, 25. listopada u prostorijama Zagrebačke županije.
U projektu sudjeluje 10 županija, a na ovom će sastanku radna skupina uz pomoć županijskih koordinatora finalizirati kriterije projekta. Prema tim kriterijima moći će se dodjeljivati javna priznanja „Županije – prijatelji djece“ kojima će se omogućiti potpunije i brže ostvarenje prava i potreba djece priznata Konvencijom UN-a o pravima djeteta te poticati stvaranje zajednica i društva prijatelja djece.
U ime Zagrebačke županije okruglom stolu će prisustvovati zamjenica župana Nadica Žužak.

Dramska skupina Društva Naša djeca Vladimir Nazor iz Križa, sudjelovala je od 20. do 22. listopada na 21. Smotri dječjeg stvaralaštva koja je u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske održana u Poreču.
Križani su se predstavili kekavskim igrokazom «Žabari jel žabe na kolec», koji je autorski potpisala Božica Brkan i koji je dio projekta «Mala škola kekavice» koji provodi DND Vladimir Nazor Križ.
Troškove prijevoza financirala je Općina Križ.
Smotre su prilika za prezentaciju godišnjih rezultata dječjih kreativnih aktivnosti iz područja likovne, dramske, plesne i glazbene umjetnosti te tehničkih, informatičkih i ekoloških aktivnosti za djecu. Posebnu vrijednost ima i afirmacija odgojno-umjetničkog rada s djecom u matičnim Društvima Naša djeca, ali i druženje djece i odraslih u radosti, igri i stvaralaštvu.


Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirana su dva kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. Radi se o jednom kaznenom djelu protuzakonitog lova i ribolova počinjeno od strane poznatih počinitelja, te jednom kaznenom djelu tjelesne ozljede za koje je počinitelj također poznat, te su podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 108 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeto je 6 optužnih prijedloga, i to 3 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 2 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U proteklom tjednu dogodila se 1 prometna nesreća s materijalnom štetom.


Službenici policijske postaje Ivanić Grad su u posljednja 24 sata imali nekoliko intervencija od kojih izdvajaju nasilničko ponašanje u obitelji u Cagincu.
Hitna medicinska služba je od 20. do 23. listopada imala 19 intervencija od kojih je jedna bila zbog lakše ozlijeđene osobe u požaru kuće, dok su ostalima uzrok bile bolesti.
U istom vremenskom razdoblju su imali i 60 ambulantnih pregleda kojima su uzrok također bile bolesti, te 4 slučaja ozljeda koje su kirurški sanirane.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić