Obilježen Dan darivatelja krvi

Povodom Dana darivatelja krvi koji se obilježava upravo na današnji dan, Gradsko i općinska društva Crvenog križa Ivanić Grada, Kloštra Ivanića i Križa tradicionalno su u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i ove su godine organizirali primanja za darivatelje kako bi im zahvalili na humanosti i plemenitosti, te podsjetili javnost koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života.

Primanja za darivatelje krvi jučer je organizirao gradonačelnik Javor Bojan Leš za područje Grada Ivanića, načelnik općine Kloštar Ivanić Željko Filipović darivatelje je primio danas, dok je u Općini Križ prijem organiziran još u ponedjeljak.
U spomen domu Alojza Vulinca u Ivanić- Gradu predsjednik i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Matija Grdan i Ivana Bajt, te zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj dodijelili su priznanja i nagrade za višestruka i prva darivanja, završna, te za volontere Crvenog Križa.

Za prvo darivanje nagrade su primili Patrik Oković i Snježana Novoselec, za 5 darivanja Kornelija Stričko Ribić, za 10 Mario Stojanec i za 20 Marin Delinić, te Franjo Horčička i Boris Kovačić za završno darivanje.
Također nagrade su uz posebnu zahvalu Gradonačelnika primili za 100 darivanja Zlatko Horvat i za dugogodišnje volontiranje Katica Putar, Ivanka Biškup i Marica Mužević.
Ravnateljica Ivana Bajt je istaknula kako je u prvih devet mjeseci ove godine na području otoka Ivanića provedeno 18 akcija s planom od 820 doza, a prikupljena je 1081 doza. U Gradu Ivanić Gradu plan je bio prikupiti 505 doza krvi što je uvjerljivo premašeno s čak 632 doze.

U općinskoj vijećnici Kloštra Ivanića, načelnik Željko Filipović danas je prigodno nagradio Josipa Tupeka i Darka Kosanovića za 100 darivanja, Ivana Baštijana za 40, Maricu Kosanović i Zlaticu Cindrić za 35, Vladimira Vinceka za 20, Matea Ivakovića i Leu Međaković za prvo darivanje, Marijana Ivakovića za završno, te volonterku Anušu Krešo i predstavnice Mjesnog društva Crvenog križa Đurđicu Grganja i Anu Stilinović.
U Općini Kloštar Ivanić u prvih devet mjeseci ove godine plan je bio prikupiti 75 doza, a skupljeno je njih 86.

U Općini Križ primanje za dobrovoljne darivatelje krvi upriličeno je u ponedjeljak, a volontere i djelatnike Crvenog križa su primili zamjenik načelnika Zlatko Hrastić i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić.
S područja Općine Križ priznanja su primili Ivica Pajk za prvi puta darivanu krv, Marija Grgurić za 25 darivanja, Nikola Salopek i Tihomir Tičak za 75 darivanja te Ivica Turčinović za 100 darivanja.
Za područje Općine Križ, plan za prvih devet mjeseci bio je prikupiti 225 doza , a prikupljeno je 286.

U sklopu obilježavanja Dana darivatelja krvi delegacije su već tradicionalno obišle grobove preminulih darivatelja te kod centralnih križeva položila cvijeće i zapalila svijeće.

U organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije danas će u Vrbovcu održati prigodna svečanost na kojoj će višestrukim darivateljima krvi biti uručena priznanja.

S područja Otoka Ivanića priznanja za 50 puta darovanu krv primaju Nikola Pavanić, Zoran Vorel, Dario Kletečki, Dragutin Kujundžija, Jakob Školnik, Branko Špelić, Tomislav Roviščanec, Željko Rešetar, Goran Špoljarić i Vanja Lojna, za 75 puta; Darko Miletić, Dražen Jareš, Tihomir Tičak, Nikola Salopek, Antun Brčina, Zdravko Špehar, Drago Palajić i Vladimir Čehko, za 100 puta; Mijo Poje, Josip Tupek, Ivica Turčinović i Zlatko Horvat te za 125 puta darovanu krv Stjepan Čičić. Za 35 puta darovanu krv priznanja primaju Marica Kosanović, Zlata Cindrić i Katica Putar. Završne zahvalnice primaju Marijan Ivaković, Mirko Lukar, Boris Kovačić, Nikola Milan Ferenčak i Franjo Ferenčaba.
U ime Zagrebačke županije svečanosti će nazočiti zamjenica župana Nadica Žužak.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić