Izbor iz današnjih vijesti

U Ivanić- Gradu je jučer održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.
12 prisutnih vijećnika prihvatilo je financijska izvješća i izvješća o radu za 2016. godinu tvrtki Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije, Komunalnog centra Ivanić-Grad, Gradske zajednice športskih udruga, Dječjeg vrtića Ivanić Grad i Dječjeg vrtića Roda, te tvrtke Ivaplin, iako izvjestitelj, ravnatelj društva Darko Rupčić, nije bio prisutan zbog zdravstvenih razloga.
Detaljnu analizu gospodarskih pokazatelja za Ivanić- Grad u prošloj godini prezentirao je gradski vijećnik Krešimir Golubić, dok je Terezija Mirković Berković iz Urbanističkog instituta Hrvatske predstavila studiju nove lokacije groblja Ivanić-Grad na području između Savske ulice, Ulice Josipa Juraja Posilovića, Zajčićeve ulice i koridora planirane županijske ceste.
Također, prihvaćena je izmjena odluke o vrijednosti boda za obračun komunalne naknade, koja će od sada iznositi 39 lipa po metru kvadratnom mjesečno, odnosno 4,68 kn/m2 godišnje.
Prihvaćena je i izmjena odluke o izboru člana Odbora za statut i poslovnik kojom se umjesto dosadašnjeg člana Stjepana Klaka u odbor imenuje Tomislav Kunovec.
Na kraju sjednice odobreno je financiranje i pokretanje izgradnje 2. faze Šetnice uz rijeku Lonju, dionica od Omladinskog do Tomislavovog mosta. Vrijednost investicije iznosi 3.465.000,00 kuna, a sufinancirat će se sredstvima Hrvatskih voda u ukupnom iznosu od 2.283.000,00 kuna. Kao najpovoljnija odabrana je ponuda trgovačkog društva CVIPEK iz Ivanić- Grada.

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića vijećnici su primili na znanje izvješća o poslovanju trgovačkih društava za 2016. godinu koja su u suvlasništvu općine - Ivakopa, Obiteljskog radija Ivanić i Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije. Izvješće o poslovanju Ivaplina skinuto je s dnevnog reda zbog bolesti izvjestitelja. Prihvaćeno je i izvješće o radu knjižnice Kloštar Ivanić za prošlu godinu.

Vijećnicima je predstavljen projekt modernizacije javne rasvjete na području općine Kloštar Ivanić od stane predstavnika Regionalne razvojne agencije sjeverozapadne Hrvatske. Zaključak je kako će se razmotriti sve mogućnosti vezano uz modernizaciju javne rasvjete a u studenome i donijeti odluka o mogućem pristupanju Općine spomenutog projekta.

Na sjednici je jednoglasno prihvaćeno ovogodišnje polugodišnje izvješće financijskog plana Dječjeg vrtića Kloštar Ivanić dok je ovogodišnje polugodišnje izvješće o izvršenju općinskog proračuna prihvaćeno sa 13 glasova i 2 suzdržana.
Općinski proračun se u prvih 6 mjeseci punio u visini od 23, 02 posto, što su vijećnici Nezavisne liste boljih pripisali nerealnom planiranju.
Prihvaćeno je i polugodišnje izvješće o radu općinskog načelnika za prvih 6 mjeseci ove godine, a za poslove obavljanja zimske službe na 4 godine odabrana je tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić-Grada.
Donijeta je odluka o kratkoročnom zaduživanju Općine Kloštar Ivanić kod Privredne Banke Zagreb, odnosno odobreno je dopušteno prekoračene po transakcijskom računu za redovno poslovanje Općine u iznosu od 1.500.000 kuna na razdoblje od godinu dana.
Vijećnici su dopunili odluku o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Kloštar Ivanić roditeljima – korisnicima usluga, prema kojoj će roditelji djece s teškoćama u razvoju koja koriste kraći program boravka u vrtiću mjesečno plaćati 200 kuna.
Za zamjenika člana Skupštine iz Općine Kloštar Ivanić u Lokalnoj akcijskoj grupi Moslavina imenovan je zamjenik općinskog načelnika Branko Šafran.

U Križu je jučer održana 5. sjednica Općinskog vijeća Općine Križ kojoj je od petnaest prisustvovalo dvanaest vijećnika.
Nakon aktualnog sata i izvješća načelnika o događanjima između dviju sjednica, vijećnicima je podnesena informacija o Godišnjem izvješću o radu Dječjeg vrtića Križ za pedagošku 2016./2017. godinu
Na sjednici su jednoglasno donesene odluke o radnom vremenu i drugim uvjetima obavljanja ugostiteljske djelatnosti, izboru osobe kojoj će biti povjereno obavljanje komunalnih poslova redovitog održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima , izgradnji i uređenju spomen obilježja žrtvama stradalim u Domovinskom ratu , izmjeni odluke o komunalnom redu te osnivanju, imenovanju i djelokrugu rada Odbora za poljoprivredu.
Jednoglasno je donesen i prijedlog programa utroška sredstava za 2017. godinu od naknada za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru te odluka o davanju suglasnosti na sklapanje dodatka Ugovoru o kupoprodaji nekretnina zaključenom s trgovačkim društvom Stone Gallery iz Rijeke.

Pošto su jučer svoje sjednice održala sva tri vijeća jedinica lokalne samouprave, a izravno se prenosila sjednica Općinskog vijeća Kloštra Ivanića, snimku 5. sjednice Općinskog vijeća Općine Križ u programu Obiteljskog radija Ivanić emitirat ćemo u subotu, 28. listopada u 13 sati i 30 minuta.


Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Ogranak Križ i Općina Križ, domaćini su ovogodišnje pjevane mise zadušnice za poginule branitelje 65. Samostalne bojne ZNG i drugih ratnih postrojbi Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, koja će se održati u Župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Križu u subotu, 28. listopada u 11 sati.

Prije mise s početkom u 10 sati i 30 minuta delegacije će polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred centralnog križa na groblju u Križu odati počast poginulim braniteljima Domovinskog rata. Vijence će položiti zamjenik župana Zagrebačke županije i predsjednik Obora za branitelje Hrvoje Frankić, predsjednik gradskog vijeća Grada Novske Krešimir Marenić i predstavnik udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Novske Antun Telivanović, zamjenik gradonačelnika Ivanić Grada Tomislav Cuvaj, predsjednik Općinskog vijeća Kloštra Ivanića Krešimir Bunjevac i zamjenik načelnika Branko Šafran, načelnik Općine Križ Marko Magdić, zamjenik načelnika Zlatko Hrastić i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.
Predstavnici Županije, gradova i općina i udruga proizašlih iz Domovinskog rata počast poginulim braniteljima odat će i posjetom Spomen sobe poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ.
Pjevanu misu zadušnicu za poginule i umrle branitelje otoka Ivanića je prije 25 godina osmislio pokojni slikar i počasni pripadnik 65. bojne Ivan Lacković Croata, služi se svake godine naizmjence u Ivanić- gradu, Križu i Kloštru Ivaniću, a organizira je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

SPORT

U 12. kolu 1. županijske lige Istok, Nogometni klub Sloga Križ dočekuje ekipu Bana Jelačića iz Vukovine, dok NK Kloštar ugošćuje Meštricu.
Utakmica u Križu igra se u subotu od 15 sati, a u Kloštru u nedjelju od 14 sati.
U 2. županijskoj ligi, također je na rasporedu 12. kolo. Najzanimljiviji susret između prve dvije momčadi s ljestvice igra se u Ivaniću gdje drugi Naftaš dočekuje prvoplasiranu Milku Trninu.
Lipovec ovoga vikenda gostuje u Tučeniku, Graničar iz Križa odlazi Kupi, a Mladost iz Obedišća nakon trijumfa protiv Naftaša u prošlom kolu, dočekuje momčad Croatie iz Nove Kapele.
Sve utakmice na rasporedu su u nedjelju u 14 sati.
..........
U 6. kolu 1. rukometne lige, rukometašice Ivanića dočekuju ekipu Lokomotive. I dok je Ivanić na jednom bodu iz pet odigranih susreta, aktualne osvajačice Challange kupa nalaze se na vodećoj poziciji s četiri pobjede i jednim porazom. Utakmica počinje u subotu u 18 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec.
Rukometaši Ivanića u subotu u 7. kolu 1. lige Sjever odlaze u goste u Đakovo. Ivanićani su na omjeru od 3 pobjede i tri poraza, a do prvih gostujućih bodova pokušat će doći protiv ekipe koja je u dosadašnjem dijelu sezone upisala svega jednu pobjedu i pet poraza.
............
Košarkaši Ivanića nakon poraza na otvaranju sezone u nedjelju od 19 sati u dvorani Žeravinec dočekuju momčad Maksimira, a kuglači Zanatlije u 4. kolu kao vodeća momčad 2. lige regije Centar dočekuju ekipu Dugog Sela. Utakmica na kuglani Zelenjak počinje sutra u 16 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić