Izbor iz današnjih vijesti

S obzirom na to da u ponedjeljak 6. studenoga započinju radovi na okretištu autobusa u školskom dvorištu Osnovne škole Braće Radića Kloštar Ivanić i da neće biti moguć ulazak i parkiranje u dvorištu, ravnateljica škole Tatjana Bakarić moli sve djelatnike, učenike i roditelje za strpljenje i suradnju.
Planirano trajanje radova je oko 45 dana – ovisno o vremenskim uvjetima.
Prometovanje školskim autobusom odvijat će se u Školskoj ulici – ispred škole. Zbog sigurnosti učenika, mogućih prometnih gužvi oko škole i ograničenog broja parkirnih mjesta pred školom, ravnateljica moli sve roditelje i posjetitelje da ne dolaze automobilima pred školu.
Kako bi se uspješno realizirali spomenuti radovi iz škole mole da se svi pridržavaju danih uputa.

Na sjednici Općinskog vijeća Križa donesena je Odluka o osnivanju, imenovanju i djelokrugu Odbora za poljoprivredu koji kao radno tijelo Općinskog vijeća Općine Križ ima zadatak proučavati i razmatrati pitanja iz djelokruga poljoprivrede, pripremati prijedloge odluka i drugih akata te davati mišljenje i prijedloge u svezi pitanja iz djelokruga poljoprivrede koja su na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća. Za predsjednicu Odbora imenovana je Ines Dundović, a za članove Denis Pranjić, Miro Lažeta, Gorana Derežić, Mladen Markulin, Nives Gajski i Marija Vuksan.
Riječ je, kako je naglasio Općinski načelnik, o mladim stručnim ljudima koji su budućnost poljoprivrede na području Općine Križ.

Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad je ugovorila nove poslove s kompanijom INA d.d, u vrijednosti od 3.235.000 kn.
Vatrogasna postrojba se javila na tri Inina natječaja za regiju Posavina, a tender se odnosio na pružanje usluga najma profesionalnih vatrogasaca i usluge najma postrojbe za osiguranja kod opasnih izvođenja radova na objektima INE. Ponuda Vatrogasne postrojbe je zadovoljila tehničke uvjete, te je nakon završenih financijskih pregovora izabrana kao najpovoljnija.

Od ukupno ugovorenih sredstava, 2.537.000 se odnosi na najam profesionalnih vatrogasaca i 698.000 kn za pružanje usluga vatrogasnih osiguranja.
Navedena sredstva Vatrogasna postrojba će ostvariti vlastitim radom u sljedeće dvije godine i njima će osigurati nabavu potrebne opreme te posao i plaće za 14 vatrogasaca, a samim time postrojbi se osigurava i veća intervencijska spremnost koja građanima osigurava veću sigurnost.

Službenici Policijske postaje Ivanić-Grad su u posljednjih 48 sati zaprimili 9 zahtjeva za intervencijama od strane građana.
U utorak, 31. listopada intervenirali su zbog nasilničkog ponašanja u obitelji u Bunjanima, te na području Grada Ivanić-Grada gdje je bilo počinjeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.
U srijedu, 1. studenog su intervenirali u Obedišću gdje je došlo do prometne nesreće s materijalnom štetom u kojoj je vozač osobnog automobila sletio van kolnika, te je nastala materijalna šteta na vozilu.
Istog dana, u popodnevnim satima su intervenirali prilikom požara kuće u Konšćanima. Požar su ugasili djelatnici JVP Ivanić-Grad i članovi DVD-a s područja općine Križ – DVD Johovec, DVD Novoselec i DVD Obedišće. Uviđaj je u tijeku, nakon čega će biti poznat uzrok i razmjer nastale materijalne štete, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Amatersko kazalište Josipa Badalića Križ, za subotu priprema premijeru predstave za djecu i odrasle Ante Juretića "Tko će pomoći Pepeljugi".
U predstavi glume Paula Korman, Dario Vasiljević, Ivona Sopina, Jana Krivec, Josipa Čukelj, Jakov Ripić, Mia Kuzmić, Borna Živković, Marko Kepe, Erika i Zara Broz i Jasenka Gotić.
Predstavu pogledajte ove subote, 4. studenog u 19 sati u Domu kulture Josipa Badalića u Križu.

KARATE
U subotu 28. listopada u dvorani Srednje škole Ivanec održan je 10.
Memorijalni karate turnir koji se održava u spomen na poginule hrvatske branitelje iz grada Ivanca. Nastupilo je 474 natjecatelja iz 49 klubova iz Slovenije, BiH i Hrvatske.

Karate klub Mladost na ovom natjecanju predstavili su žuti pojasevi kojima je ovo prvo natjecateljsko iskustvo izvan Ivanić-Grada. Od 10 natjecatelja osvojili su 3 medalje.

Nika Špoljarić 2. mjesto cicibanke kate
Tina Oković 3. mjesto cicibanke kate
Tena Domović 3. mjesto mlađe učenice kate

Od drugih natjecatelja Mladosti najbliže medalji bile su Dora Valentić
(cicibanke) i Stefani Jularić (mlađe učenice) koje su osvojile 4. mjesta.
Ostali karatisti Mladosti koji su nastupili na natjecanju su Ema Brkanić, Tea Gubo, Filip Kolaković, Andrija Rajski i Dora Rajski.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić