Izbor iz današnjih vijesti

Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije obilježila je svoj dan. U prigodnom programu upriličenom u Velikoj Gorici sudjelovali su predstavnici češke, makedonske, crnogorske, romske, mađarske i bošnjačke nacionalne manjine.
Obilježavanju Dana Koordinacije prisustvovali su, uz ostale, zamjenica župana Nadica Žužak, predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Mihael Zmajlović i načelnica općine Gradec, ujedno i potpredsjednica Županijske skupštine Ljubica Ambrušec.

U Udruzi Mali princ je krajem listopada po prvi puta održana govorna terapija u novouređenom „Logo-kutku“, opremljenim u sklopu projekta „Veliki snovi Maloga princa“, za koji su sredstva osigurali u sklopu projekta INA (MOL grupa).
„Logo-kutak“ obuhvaća novi namještaj i kvalitetne didaktičke materijale, koje pomažu djeci za razvoj jezično-govornih vještina, dok svaki tjedan s djecom radi logopedica s dugogodišnjim iskustvom.
Iako Udruga djeluje u malom uredskom prostoru i skučenim uvjetima, uspjeli su uz pomoć volontera i zajedničkim timskim radom opremiti „logo-kutak“ za provođenje govorne terapije unutar vlastitog ureda, koja je od izuzetne važnosti za djecu i članove Udruge.
Udruga Mali princ djeluje već 10 godina na području lokalne zajednice, pružajući članovima pomoć i podršku od prvoga dana u ostvarivanju besplatnih terapeutskih aktivnosti, koje su nužne za što uspješniji razvoj djeteta.
Uz radnu i fizikalnu terapiju, te pomoć u učenju, pokazala se posebno velika potreba za govornom terapijom i stručnjacima logopedima, a značajnu potrebu za ovom vrstom terapije potvrđuje i u potpunosti ispunjena satnica logopedice i dodatna lista čekanja, te se nadaju da će u budućnosti, uz povećanje raspoloživih prostornih kapaciteta i uvjeta, moći obuhvatiti i veći broj zainteresiranih korisnika.

Kulturno umjetničko društvo Ogranak seljačke sloge iz Posavskih Brega u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Ivanić-Grad organizira 16. Smotru muških pjevačkih skupina iduće subote 11. studenoga s početkom u 19 sati u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta.
Na smotri će sudjelovati 11 muških pjevačkih skupina iz Žminja, Perušića, Ravnih kotara, Cetingrada, Ivanovca, Grede Sunjske, Karlovca, Stankovaca, Donjeg Lapca, Babine Grede i Mirlović Zagore.


Djelatnici Policijske postaje Ivanić-Grad su u proteklih 24 sata pružili sedam intervencija od kojih izdvajamo:
narušavanje javnog reda i mira protiv dvije punoljetne osobe zbog međusobnog vrijeđanja i fizičkog sukoba, te prometnu nesreću s materijalnom štetom u Bunjanina gdje je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom oštetio ogradu te napustio mjesto događaja.
Također protiv jedne punoljetne osobe je zbog nasilja nad suprugom i zajedničkim djetetom podnijet je optužni prijedlog jer je na štetu počinio nasilje u obitelji.


Hitna medicina Ivanić- Grad je u proteklih sedam dana imala 41 terensku intervenciju od čega su dvije bile zbog prometnih nesreća, a jedna zbog slučaja prirodne smrti.
U istom razdoblju odrađena su čak 104 ambulanta pregleda isključivo zbog bolesti pacijenata.

SPORT

U 1. županijskoj ligi Istok, Sloga Križ je u Gornjoj Lomnici svladala Meštricu 1:0, dok je Kloštar u Obrezini remizirao bez golova 0:0. Križani su ovom pobjedom skočili na treće mjesto s 24 boda, dok je Kloštar pao na peto mjesto s bodom manje.
U 13. kolu 2. županijske lige, vodeći dvojac je upisao minimalne pobjede. Prvoplasirani Naftaš Ivanić je svladao Croatiju 2:1, dok je Milka Trnina zadržala drugu poziciju pobijedivši u Vezišću Kupu 1:0.
Lipovec je došao do treće ovosezonske pobjede svladavši Mladost iz Obedišća 5:0, dok je Graničar u Križu poražen od Turopolja 2:1.

.........
Iznenađenje 7. kola 1. lige za žene priredile su rukometašice Ivanića koje su do prve ovosezonske pobjede stigle u Rijeci svladavši Zamet 23:19. Treba istaknuti Katarinu Mrazović koja je zabila osam golova dok je na vratima Marija Karaula skinula 16 lopti.
Ivanić se tako popeo za jedno mjesto, te je sada na 12. mjestu s tri skupljena boda iz sedam odigranih susreta.

Rukometaši Ivanića su u 8. kolu 1. lige Sjever poraženi u dvorani Žeravinec od Rudara iz Ruda rezultatom 32:28, čime su pali na osmo mjesto ljestvice s četiri pobjede i četiri poraza.
U čvrstoj utakmici Rudar je zasluženo došao do bodova prvenstveno zahvaljujući brojnim tehničkim pogreškama domaćih kod kojih je najraspoloženiji bio Jakov Bunjevac s 8 golova, dok je igrač utakmice „rudar“ Hrvoje Tojčić s 9 pogodaka.
..............

U 7. kolu 3. lige središte, rukometašice Trnine su u Križu uvjerljivo svladale Petriniu 35:20. Utakmica je bila riješena nakon prvog poluvremena u kojem su Križanke zabile čak 24 pogotka. Najbolja ponovo Petra Kantura s 13 golova.

U 3. kolu A2 lige Centar, košarkaši Ivanića su u Vrbovcu došli do prve pobjede uvjerljivo svladavši Petra Zrinskog 85:54.
Za prve bodove najzaslužniji su bili Renato Havliček s 29 i Hrvoje Božičević s 22 koša.

U utakmici 3. kola 2. Nacionalne lige, odbojkašice Ivanića ugostile su Petrinju i izgubile 3:0 u setovima.

Karatisti Mladosti Ivanić- Grad ovoga su vikenda nastupili na 5.Grawe Energija međunarodnom karate kupu, u sportskoj dvorani Borik u Banja Luci.
U dva dana nastupilo je 900 karatista u katama i borbama iz 8 zemalja, a od Mladostaša Fran Prižmić je u kategoriji seniora osvojio drugo mjesto, dok su kao treći završili Leo Marković kod juniora i Jakov Rukavina kod kadeta.

U posljednjem kolu 4. lige Centar Šahovski klub Ivanić je potvrdio prvo mjesto svladavši u gostima Obrtnika iz Novske 6:0.
Šahiste Ivanića sada očekuju kvalifikacije za ulazak u 3. ligu protiv Huma na Sutli, a susreti su na rasporedu 12. i 19. ovoga mjeseca.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić