Izbor iz današnjih vijesti

Centar za socijalnu skrb Ivanić-Grad donirao je računala koja im više nisu potrebna u svakodnevnom radu pravnim osobama koje djeluju na području humanitarnog rada, skrbi o djeci, osobama s posebnim potrebama i osobama treće životne dobi s područja mjesne nadležnosti Centra.
Donacije su primili predstavnici Kluba osoba s invaliditetom „Duga“ Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom „Mali princ“ iz Ivanić Grada te Udruge „Bijeli jelen“ iz Križa. Dio računala doniran je Udruzi umirovljenika i građana „Treća dob“ iz Ivanić-Grada, Udruzi „Ženske ruke“ iz Križa, te DVD-u Deanovec, kao pomoć u njihovom svakodnevnom radu.
Prigoda je iskorištena za razmjenu informacija o redovnim aktivnostima Udruga i njihovih članova, aktualnoj problematici, ali i budućim mogućnostima suradnje.
Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad, Martina Cuvaj istaknula je osobitu osjetljivost navedenih kategorija korisnika, u smislu ranjivosti i veće opasnosti od socijalne isključenosti, te je naglasila važnost koordiniranog djelovanja svih službi, sa svrhom maksimalizacije postojećih resursa i njihove primjene, ali i razvoja sasvim novih mehanizama. Zajednički cilj djelovanja svakako bi bio izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, te stvaranje uvjeta za njihovo ravnopravno sudjelovanje u lokalnoj zajednici.

Dotaknut je i prioritetan razvoj socijalnih usluga u zajednici, kao najvažniji dio Nacionalne strategija izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom od 2017.-2020., temeljem koje je u izradi i Strategija Grada Ivanić-Grada, a u čemu značajnu ulogu imaju i udruge na lokalnoj razini, kao potencijalni pružatelji usluga.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su i u 2017. godini sredstva za provedbu projekta "Zaštita i očuvanje bijele rode" na području Zagrebačke županije.
Korisnicima koji naknadu primaju putem tekućeg računa sredstva su već isplaćena, a onima kojima stiže putem pošte stići će za narednih nekoliko dana.
U 2017. godini na području Zagrebačke županije zabilježeno je 293 gnijezda, čak 25 gnijezda više nego prethodne godine, od toga 72 gnijezda nalaze se na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima a 221 na stupovima.

Na međunarodnom sajmu inovacija iENA 2017. dva ključna priznanja pripala su inovatorima iz Zagrebačke županije.
Zlatne medalje osvojili su GRUNNER pametni električni bicikl Ivana Golubića i tvrtke Mobile Vehicle Technology iz Pisarovine i 3D znanstvena podmornica Srednje strukovne škole Samobor i Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor.
69. međunarodni sajam inovacija iENA 2017 održan je u Nürnbergu, a predstavljeno je više od 800 inovacija iz 31 zemlje, od čega 14 inovacija iz Hrvatske.

Iz Općine Križ podsjećaju da je do 10. studenog otvoren Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Plakete Milke Trnine.
Plaketa se dodjeljuje kao posebno počasno priznanje za zahvalnost i istaknuti doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu.
Odluku o dodjeli Plakete Milke Trnine donosi Općinsko vijeće Općine Križ. Plaketa će dobitniku biti uručena u prigodi obilježavanja rođendana Milke Trnine.
Pozivaju se članovi Općinskog vijeća Općine Križ, radna tijela Općinskog vijeća Općine Križ, građani, trgovačka društva, poduzeća, obrtnici, ustanove, udruge, političke stranke i druge pravne osobe i njihova tijela upravljanja da daju prijedloge za dodjelu Plakete Milke Trnine.
Prijedlog se dostavlja na adresu: OPĆINA KRIŽ, TRG SV. KRIŽA 5, 10 314 KRIŽ ili na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije u Župnoj crkvi Sv. Petra Apostola u Ivanić Gradu će u petak, 17. studenog koncert održati Ansambl za ranu glazbu „OTIUM“.
Uz Ansambl organizatori koncerta su Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad i Župa Sv. Petra Apostola.

Ansambl za ranu glazbu „Otium“ donosi žiteljima Grada Ivanić-Grada glazbu koju rijetko imaju priliku čuti uživo. Nastupaju u replikama autentičnih kostima usklađenih s glazbom koju ansambl interpretira.
Članovi Ansambla su Ivana Bičanić (sopran), Helena Galovac (alt), Igor Peteh (tenor) i Robert Šantek (bas). Stihove kazuje Sonja Nikolić.
Naziv koncerta je «Koncert dobrodošlice» pa ovim koncertom Ansambl i organizatori žele dobrodošlicu te uspješan pastoralni rad našem novom župniku vlč. Branku Koretiću.
Koncert će biti u Župnoj crkvi Sv. Petra Apostola u Ivanić Gradu u petak, 17. studenog s početkom u 18 sati i 30 minuta. Ulaz je slobodan.

Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirano je sedam kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti. Radi se o pet kaznenih djela teških krađa, jednom kaznenom djelu krađe i jednom kaznenom djelu prijevare. Sva kaznena djela počinjena su od strane nepoznatih počinitelja, te se od strane policijskih službenika provode izvidi u cilju utvrđivanja počinitelja, dok će kaznene prijave biti podnijete nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 43 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
PP Ivanić Grad je podnijela šest optužnih prijedloga, i to 4 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 1 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Na prometnicama su se u proteklom tjednu dogodile četiri prometne nesreće, od čega 3 s materijalnom štetom i 1 s lakše ozlijeđenim osobama.

Policijska uprava zagrebačka će u četvrtak, 23. studenog od 6 sati na području cijele RH-a, a tako i Policijske uprave zagrebačke, provoditi pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.
Djelatnici PU pozivaju sve građane da im do subote, 18. studenoga na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. dostave lokacije na kojima žele da se nadzire brzina.

Uz predstojeći tradicionalni narodni običaj krštenja mladog vina-Martinja, a temeljem iskustava iz prethodnih godina kada je u prometu na cesti zatečen veći broj vozača koji su upravljali vozilima s nedopuštenom koncentracijom alkohola djelatnici PP Ivanić Grad će tijekom cijelog tjedna provoditi pojačani nadzor vozila i vozača na svim cestovnim pravcima.
Svrha je smanjenje broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama te sankcioniranje prometnih prekršaja vozača koji u organizmu imaju alkohola i droge, upravljaju vozilom brzinom većom od dopuštene, kao i ostalih prekršaja vozača koji su najčešće uzroci prometnih nesreća, odnosno radi podizanja ukupne razine sigurnosti cestovnog prometa.

Vozače koji se odluče konzumirati alkoholna pića savjetuju da ne sjedaju za upravljač vozila, već da si unaprijed osiguraju prijevoz. Niti jedan razlog za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola nije opravdan i vozač pod utjecajem alkohola nije opasnost samo za sebe, već i za ostale sudionike u prometu.

U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji izravno utječu na posljedice prometnih nesreća.

SPORT

Jučer su izvučeni parovi Hrvatskog nogometnog kupa za kategorije pioniri i kadeti. Pioniri Škole nogometa mladeži Naftaš Ivanića izvukli su momčad Solina, dok su kadeti za protivnika dobili ekipu Hajduka iz Splita.
Obje utakmice na rasporedu su idućeg tjedna, 14. i 15. studenog, na terenima Športskog parka Zelenjak u Ivanić- Gradu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić