Izbor iz današnjih vijesti

Jučer  je u Ivanić-Gradu provedena  4. mala akcija  darivanja  krvi tijekom koje su prikupljene  52  doze, troje darivatelja je  odbijeno i troje ih je   koji  su prvi put   darivali krv.   To  su  Josip Miličević i  Karlo Holub iz Ivanić-Grada i Tatjana Jelaković iz Križa.
Zadnja ovogodišnja 4. velika akcija darivanja krvi na našem području planira se u prosincu prije božićnih blagdana.

Kako bi svi gradovi i općine na području Zagrebačke županije dobili sredstva za ugradnju solarnih klupa i e-punionica, Zagrebačka županija raspisala je 171.000 kuna vrijedan javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava. Do sada je uz pomoć županijskih sredstava u iznosu od 1,6 milijuna kuna projektirano i ugrađeno 28 e-punionica i isto toliko pametnih klupa, a sad za to imaju priliku i preostala 2 grada -Samobor, Sveta Nedelja – solarnne klupe  i 4 općine -  Brckovljani, Kloštar- Ivanić, Klinča Sela -solarne klupe i e-punionice te  Žumberak solarna klupa. Javni poziv za dodjelu spomenutih sredstava otvoren  je do 15. studenoga  ove  godine.

Prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje do prijave na ovaj javni poziv nemaju od strane Zagrebačke županije sufinanciranu i izgrađenu e-punionicu i/ili postavljenu pametnu klupu, ispunjavaju sve formalno-pravne i tehničke preduvjete za izgradnju  i  postavljanje  te imaju ugovorenu izgradnju i   njihovo postavljanje.

Maksimalna visina iznosa bespovratne potpore po jednom prijavitelju za e-punionicu iznosi 25.000 kuna, a za pametnu klupu 16.000 kuna. Pritom je važno napomenuti da jedan grad ili općina može dobiti potporu za izgradnju samo jedne e-punionice i/ili pametne klupe u jednoj kalendarskoj godini.

"S projektom 'e-mobilnost' krenuli smo 2015. te ga sustavno provodimo, a cilj je građanima omogućiti korištenje napredne infrastrukture za električna vozila koja su u svijetu, a sve više i kod nas, u porastu", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da je Zagrebačka županija vodeća županija u Republici Hrvatskoj po broju e-punionica, a i najviše električnih  vozila u državi registrirano je na njezinu prostoru. "Ukupno su na prostoru Zagrebačke županije postavljene 52 e-punionice, od čega je njih 28, i isto toliko pametnih klupa, postavljeno upravo uz sufinanciranje Županije", rekao je Kožić istaknuvši pritom da su nedavnim rebalansom proračuna povećana sredstva za ovu namjenu za 100 tisuća kuna.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web-stranicama Zagrebačke.  Više informacija može se dobiti na broju telefona  01/6009-467.

Kako bi privukli cikloturiste kojih u Europi ima gotovo 60 milijuna, kvalitetno povezali i obilježili biciklističke rute na području Županije te ih povezali s drugim turističkim proizvodima, danas su u prostorijama Zagrebačke županije predstavnici 51 institucije, gradova, općina te biciklističkih i ekoloških udruga potpisali Sporazum o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma Zagrebačke županije.
Naime, u svibnju ove godine, temeljem Programa Ministarstva turizma za razvoj cikloturizma na kontinentu u 2017. godini čiji je cilj jačanje biciklističkog turizma kroz trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta, Zagrebačkoj županiji dodijeljeno je 350.000 kuna.
Uključivši se u Program Turistička zajednica Zagrebačke županije obvezala se izraditi Operativni plan, koji je u suradnji sa Zagrebačkom županijom i Regionalnom razvojnom agencijom izradio Institut za turizam. Operativni plan predstavljen je   prilikom potpisivanja Sporazuma.
Inače, Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u razvoj cikloturizma na svojem području. U suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije postavljene su servisne stanice za bicikle u svih 9 gradova županije te u općinama Krašić, Pisarovina i Brdovec. Također, Županija je uključena u 123 milijuna kuna vrijedan projekt Greenway, prvi biciklistički autoput u Hrvatskoj uz rijeku Savu ukupne duljine 121,6 kilometara. Početkom svibnja Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila je i mobilnu biciklističku aplikaciju „ZG bike“ i projekt mreže aplikacija „Vision One“ kojima je dodatno obogaćena turistička, gastronomska i kulturna ponuda Zagrebačke županije.

Uz  Mjesec  hrvatske knjige   i  140. godišnjicu  Gradske  knjižnice  Ivanić-Grad  u  utorak  14. studenoga   u  ivanićgaradskoj  knjižnici  bit će  upriličeno  jedno iznimno književno druženje  -  u goste dolazi Ivica Prtenjača - pjesnik, prozaist, dramski pisac i novinski kulumnist,
dobitnik  nekoliko književnih nagrada  a  uvršten  je  i  u više antologija, izbora, pregleda i povijesti hrvatske književnosti.
Književna večer  sa  Ivicom Prtenjača  bit će  u  utorak  14. studenoga   s početkom u  19  sati.

Ovaj tjedan se u Budimpešti održava Svjetsko prvenstvo za seniore na kojem nastupa naša Ana Filipović u sastavu Hrvatske reprezentacije u ringovnoj disciplini low kick.
Ana se u četvrtfinalu borila protiv odlične predstavnice Moldavije te je totalnom dominacijom nad protivnicom osigurala brončanu medalju te ulazak u polufinale koje će se održati u petak protiv reprezentativke Maroka.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić