Izbor iz današnjih vijesti

Došel bu, došel sveti Martin».....poznate su riječi koje se rado pjevaju po kletima i podrumima 11. studenog, na blagdan sv. Martina.
Dan je to kada ljubitelji vina dolaze na svoje jer se mošt pretvara u vino, a taj radostan događaj „krštenja mošta“ u našim se krajevima održava po posebnim pravilima, uz vrhunska vina i domaće specijalitete.
U Zagrebačkoj županiji brojna seosko-turistička domaćinstva, vinotočja i ugostitelji će i ove godine tradicionalno proslaviti blagdan omiljenog sveca, a Dugo Selo i Pisarovina ujedno i svog nebeskog zaštitnika. I vi im se možete pridružiti i provesti nezaboravan vikend u dobrom društvu uz vrhunska mlada vina.

Jučer je, uoči Martinja, na Seoskom turizmu Kezele održana konferencija za novinare povodom postavljanja 6 informativnih ploča s natpisom ŠKRLET na području Otoka Ivanića.
Ploče je postavila Turistička zajednica Grada Ivanić- Grada na inicijativu članova Turističkog vijeća i udruge Škrlet Tomislava Voštinića i Janka Kezelea.
Ploče su postavljene u Ivanić- Gradu kod Hotela Sport, restorana Ivanićanka i Specijalne bolnice Naftalan, u Kloštru Ivaniću kod kleti Stari mlin, u Šumećanima kod Seoskog turizma Kezele, te kod Vinarije Voštinić Klasnić i to u cilju informiranja stanovništva i turista o važnosti izvorne moslavačke sorte vina škrlet za naše područje.
Prisutni su, prigodno uoči blagdana Svetog Martina, info ploče poškropili i zalili mladim moštom škrleta.
Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ankica Bešter na kraju je navela da je pri završetku i projekt građevinskih radova oko jezera Sudarica na poučnoj stazi šume Marča.
Projekt je realiziran uz pomoć sredstava Hrvatske turističke zajednice od 30.000,00 kn i TZG Ivanić-Grada od 17.800,00 kn, dok je Seoski turizam Kezele sudjelovao u radovima, kupnji drvenog čamca i poribljavanju jezera.

Petog dana Svjetskog prvenstva u kickboxingu koje se ovoga tjedna održava u Budimpešti članica Kickboxing kluba Ivanić Ana Filipović u polufinalu je u disciplini low kick poražena odlukom sudaca u tijesnoj i izjednačenoj borbi protiv Ilham Bourakkadi, predstavnice Maroka.
Ana se tako danas vraća u Ivanić-Grad s osvojenom brončanom medaljom sa seniorskog Svjetskog prvenstva.
Iz kluba poručuju kako su ponosni na ostvareni rezultat i dobre mečeve, te se nadaju još boljim rezultatima na nadolazećim natjecanjima.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić