Izbor iz današnjih vijesti

Povodom obilježavanja Dana pada Vukovara u petak, 17. studenog, Odbor za branitelje Općine Kloštar Ivanić, Udruga specijalne policije RIS i HVIDRA Kloštar Ivanić, organiziraju paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici u Kloštru Ivaniću u čast Vukovaru- gradu heroju.
U 17 sati i 30 minuta ispred pučkog doma će biti okupljanje svih zainteresiranih građana i branitelja, koji će u 18 sati u koloni predvođeni ratnom zastavom krenuti iz centra Kloštra Ivanića prema Vukovarskoj ulici na paljenje svijeća duž cijele ulice u čast sjećanja na žrtve Vukovara.
U 20 sati u pučkom domu u Kloštru Ivaniću, braniteljske Udruge organiziraju domjenak i podjelu graha za sve sudionike i učesnike paljenja svijeća.

Sedamnaestero biciklista koji su u sklopu akcije Biciklom za Vukovar iz Zagreba krenuli na put dug 300 kilometara do Vukovara, stigli su sinoć u Općinu Križ.
U Društvenom domu u Novoselcu gdje im je organizirana večera i noćenje dočekala ih je vijećnica Općinskog vijeća Križa Sanja Jurić. Danas u ranim jutarnjim satima na put prema Vukovaru ispratio ih je načelnik Općine Križ Marko Magdić te podržao akciju koja se provodi već šestu godinu za redom, a u organizaciji i smještaju biciklista veliku ulogu odigrao je i Mjesni odbor Novoselec.
Biciklisti su krenuli iz Zagreba na četverodnevno putovanje koje je besplatno za sve sudionike i organizira se uz dobru volju biciklista putnika, kao i velikodušnu potporu lokalnih jedinica koje podupiru ovu akciju.
Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., u subotu 18. studenog, sudionici akcije Biciklom za Vukovar zapalit će u Gradu heroju, lampion s grbom Općine Križ, kojeg im je za vrijeme boravka u našoj sredini uručio načelnik Marko Magdić.
Sudionici akcije pozivaju sve koji će Vukovar posjetiti 18. studenog da se uključe u dobrovoljnu akciju darivanja krvi koju organiziraju u suradnji s Crvenim križem Grada Vukovara. Akcija će se provoditi u prostorijama Crvenog križa Vukovara od 15 do 17 sati.
Zimska služba Zagrebačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju 2017/2018. za što je osigurano 14,2 milijuna kuna.

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije organizira provođenje zimske službe na 1277 km županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije raspoređenih u III. i IV. razinu prednosti u razdoblju od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2018. za što je osigurano 28 vozila s ralicama i posipačima, 1 freza za snijeg te 5000 tona soli i 5000 mᶟ sipine. Prema riječima ravnatelja Zdenka Majzeca radove zimskog održavanja izvode Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. i to putem stožera zimske službe kroz 7 mjesta pripravnosti (Goričica, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Okuje, Samobor, Vrbovec, Zaprešić). Na području Zagrebačke županije nalazi se i 347 km državnih cesta (I. i II. razina prednosti), a Zoran Kordić iz Hrvatskih cesta kazao je kako je za njihovo održavanje osigurano 5000 tona soli te 1500 m³ sipine.

Spremnost zimske službe potvrdio je u ime izvođača radova direktor Županijskih cesta Zagrebačke županije Jurica Krleža koji je naglasio da je oprema provjerena i spremna, sol i sipina osigurani, a zimska signalizacija postavljena na državnim, županijskim i lokalnim cestama.

Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad dovodi dvije kazališne predstave u Ivanić-Grad koje možete pogledati za cijenu jedne predstave i to za samo 50 kn.
U nedjelju, 19. studenog s početkom u 18 sati u velikoj dvorani Doma kulture amatersko kazalište „Bracera-Supetar“ izvest će urnebesnu komediju Marca Camolletia „PIDŽAMA ZA ŠESTERO“.
U srijedu, 22. studenog s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Doma kulture kazalište Planet Art izvest će predstavu Marka St. Germaina „POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA
Naravno, možete izabrati i pogledati samo jednu predstavu no cijena ulaznice je u tom slučaju drugačija:
Pojedinačna ulaznica za predstavu „PIDŽAMA ZA ŠESTERO“ iznosi 35 kn (za umirovljenike, studente i učenike 30 kn) dok za predstavu „POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA“ pojedinačna ulaznica iznosi 50 kn (za umirovljenike, studente i učenike 40 kn).
Ulaznice možete rezervirati i kupiti u POU Ivanić-Grad, Moslavačka 11 ili na broj telefona 01/2881 689 i 099 224 27 03

Jučer je na Sportskom parku Zelenjak odigrana 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem su kadeti Škole nogometa mladeži Naftaš Ivanića uvjerljivo izgubili od momčadi Hajduka iz Splita 12:0.
Domaći igrači su do 25. minute držali „nulu“, no tada ipak do izražaja dolazi snaga i kvaliteta gostiju. Dodatni hendikep domaćoj ekipi bio je i nepotrebno zarađeni crveni karton igrača Naftaša u 28. minuti što je u konačnici rezultiralo sa sedam golova Splićana do kraja poluvremena i još pet u nastavku.
Iz kluba poručuju kako je bilo lijepo vidjeti pune tribine gledatelja i navijača koji su došli pružiti podršku Ivanićkim kadetima. Također, upućuju iskrene čestitke Hajduku na prikazanoj igri i pobjedi.
Pioniri Naftaša svoju utakmicu 1/16 finala kupa protiv ekipe Solina igrat će u četvrtak u od 14 sati, također na terenu Sportskog parka Zelenjak.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić