Izbor iz današnjih vijesti

Povodom obilježavanja Dana pada Vukovara, u petak 17. studenoga Odbor za branitelje Općine Kloštar Ivanić, Udruga specijalne policije RIS i HVIDRA Kloštar Ivanić, organiziraju paljenje svijeća u Vukovarskoj ulici u Kloštru Ivaniću u čast Vukovaru - gradu heroju.
U 17,30 ispred Pučkog doma u Kloštru Ivaniću bit će okupljanje svih zainteresiranih građana i branitelja, koji će u 18 sati u koloni predvođeni ratnom zastavom krenuti iz centra Kloštra Ivanića prema Vukovarskoj ulici na paljenje svijeća duž cijele ulice u čast sjećanja na žrtve Vukovara.
U 20 sati u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću, braniteljske Udruge organiziraju domjenak i podjelu graha sudionicima paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici u Kloštru Ivaniću.

HVIDR-a Kloštar Ivanić organizira u subotu 18. studenoga odlazak u Škabrnju i odavanje počastima žrtvama pokolja, kojeg su izveli domaći pobunjeni Srbi uz pomoć snaga JNA 18. studenog 1991. Tog dana ubijena su 84 Hrvata, 26 branitelja i 58 civila.
Autobus iz centra Kloštra Ivanića polazi u subotu ujutro u 4,30. U Škabrnju uz branitelje, njihove obitelji i prijavljene građane odlazi i općinski načelnik Željko Filipović, doznajemo od predsjednika kloštranske HVIDR-e Joze Vukovića.

Izaslanstvo Zagrebačke županije na čelu sa zamjenikom župana Hrvojem Frankićem sudjelovat će u obilježavanju „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“ koji će se odvijati u subotu, 18. studenog u Vukovaru.
Članovi izaslanstva prisustvovat će programu „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ u dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana te će sudjelovati u koloni sjećanja koju predvode hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara. Također, izaslanstvo će sudjelovati u polaganju vijenaca i ruža ispred Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te prisustvovati svečanoj Svetoj misi za sve žrtve u Domovinskom ratu koju će predvoditi mons. Antun Škvorčević, požeški biskup.

Izvođenjem radova iskolčavanja trase te početnog iskopa rova u svrhu izmicanja postojećih instalacija, započela je druga faza izgradnje šetnice od mosta u Omladinskoj ulici do mosta u Ulici kralja Tomislava. Započeta druga faza projekta u duljini od oko 580 metara obuhvaća radove na izgradnji šetnice, stabilizaciji nasipa rijeke Lonje uz Školsku ulicu od mosta u Omladinskoj ulici do mosta u Ulici kralja Tomislava te uređenje postojećih pristupnih staza uz groblje. Radove izvodi poduzeće Cvipek a rok završetka je 6 mjeseci od početka radova.
Ukupna vrijednost radova II faze šetnice je 3.465.854 kuna, od kojih Grad Ivanić-Grad financira radove u iznosu 1.182.689 kuna, a Hrvatske vode koje financiraju stabilizaciju i uređenje nasipa Lonje, sufinanciraju radove u iznosu od 2.283.164 kuna. Projekt je potvrđen Ugovorom o sufinanciranju potpisanim 3. listopada između Hrvatskih voda i Grada Ivanić-Grada u cilju uređenja i stabilizacije nasipa rijeke Lonje u Gradu Ivanić-Gradu.
Završetkom radova, šetnica uz rijeku Lonju će imati pješačku i biciklističku stazu, odmorišta i turističko-informativne punktove, uz koje će se moći odvijati i razni programi, a uz rekreativnu, ima i namjenu povezivanja sadržaja Sportskog parka Zelenjak i Specijalne bolnice Naftalan sa starom gradskom jezgrom u ukupnoj duljini 1.600 metara.
Ovog tjedna su započeli radovi na uređenju Doma kulture i prostora knjižnice u Ivanić Gradu, montiranjem skele na zgradu Pučkog otvorenog učilišta.
U sklopu radova predviđena je sanacija krovišta iznad male dvorane POU, sanacija pokrova atrija knjižnice, nova rasvjeta u atriju knjižnice, rasvjeta za galerijski prostor POU Ivanić-Grad, te uređenje sanitarnog prostora za tehničko osoblje u potkrovlju zgrade.
Vrijednost radova iznosi 611.000 kuna, a financijska sredstva su osigurana Natječajem POU Ivanić-Grad za investicije kod Ministarstva kulture Republike.
Predviđeni rok za realizaciju investicije je ožujak 2018. godine.

Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u svim stanicama za tehnički pregled u RH organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2017'' u razdoblju od 20. do 25. studenog.
Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti, te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivat će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.
Tijekom akcije vozači dragovoljno mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu (bilo koje marke i tipa) besplatno pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić