Izbor iz današnjih vijesti

U spomen na sve žrtve Domovinskog rata, poginule branitelje, te njihove obitelji, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., obilježavajući 26. obljetnicu slamanja obrane i okupacije Vukovara, načelnik Općine Križ Marko Magdić i njegov zamjenik Zlatko Hrastić, zajedno s djecom Dječjeg vrtića Križ, danas su posjetili Spomen sobu poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ te zapalili lampione u centru Križa za sve žrtve Vukovara.
Obilježavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. prisjećamo se hrvatskog ponosa, Grada Vukovara koji je bio i ostao simbol pobjede te vječni podsjetnik na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.
Bitka za Vukovar počela je 25. kolovoza 1991. godine, a završila 18. studenog iste godine slomom obrane Grada koji je 87 dana u potpunom okruženju odolijevao neprijatelju. Vukovar je bio i ostao simbol hrvatskog ponosa i pobjede te spomen na sve one koji su dali svoj život za Domovinu.

U utorak je u Općini Dubrava održana redovna programska Skupština LAG-a Moslavina koju je vodio predsjednik LAG-a Zlatko Babić. Na Skupštini je bila prisutna natpolovična većina, odnosno 42 redovna člana LAG-a.
Voditeljica LAG-a, Anica Lenart predstavila je usklađenu Lokalnu razvojnu strategiju i Plan provedbe Lokalne razvojne strategije LAG-a Moslavine, koja je prihvaćena, kao i Odluka o visini godišnje članarine za 2018. godinu.
Zbog poštovanja načela i izbjegavanja sukoba interesa prilikom odabira projekata na LAG natječaje, izabrani su zamjenski članovi Upravnog Odbora LAG-a Moslavine. Skupština je usvojila Plan rada i Financijski plana LAG-a Moslavine za 2018. godinu od kojeg se puno očekuje. Naime, početkom iduće godine LAG-ovi će ostvariti pravo i započeti s raspisom LAG natječaja te na taj način kroz odabrane projekte, plasirati veći dio ostvarene potpore, putem mjere LEADER u iznosu od 9,6 milijuna kuna.

Javna ustanova Zeleni prsten i Grad Ivanić-Grad potpisali su sporazum o sufinanciranju postprodukcije dokumentarnog filma „Čudesna šuma Žutica“.
Ideja ovog kratkog dokumentarnog filma je prikazati život odnosno eksploziju života u biljnom i životinjskom carstvu koja započinje u rano proljeće povlačenjem zimskih poplava, a završava s kasnom jeseni i dolaskom novih poplava.
Šuma Žutica smještena je nedaleko od Zagreba u zoni poplavnog područja Lonjskog polja i spada u nizinske poplavne šume. U posljednje vrijeme poplave nanose velike štete i nesreću ljudima čija su naselja u poplavnim zonama velikih rijeka. Poplave u šumi Žutici imaju sasvim drugačiji učinak, – donose život u stare rukavce koje je rijeka Lonja tijekom stoljeća, mijenjajući svoj tok za sobom ostavljala.
Autor dokumentarnog filma „Čudesna šuma Žutica – između dviju poplave“ je Zoran Ožetski, a film će se dotaknuti i vrlo važnog segmenta – suživota čovjeka i prirode i potrebe za očuvanjem ovog područja izuzetne bio raznolikosti.

Povodom treće godišnjice rada plesne udruge MAGI, mažoretkinje Graberja Ivanićkog organiziraju svoju drugu smotru u Božićno-rođendanskom duhu.
Susret će se održati 9. prosinca s početkom u 17 sati u dvorani srednje škole Ivan Švear.

HRVATSKI NOGOMETNI KUP
Jučer je na Sportskom parku Zelenjak odigran susret 1/16 finala hrvatskog nogometnog kupa u kojem su pioniri Škole nogometa mladeži Naftaš Ivanića svladali Solin 1:0.
U čvrstoj utakmici presudio je gol domaćeg napadača Filipa Majera nakon udarca Frana Petkovića kojim je Naftaš osigurao 1/8 finala domaćeg kupa.
............
Ovoga vikenda na rasporedu su posljednja kola županijskih nogometnih liga prije zimske stanke.
U 15. kolu 1. županijske lige, Sloga iz Križa kalendarsku godinu završava gostovanjem kod posljednjeplasiranog Oborova 74. NK Kloštar očekuje puno teži ispit kod šeste s tablice Lonje.
Sloga u Oborovu igra u subotu od 13 sati, dok Kloštar svoj susret počinje u nedjelju od 14 sati.
U 2. županijskoj ligi također se igra posljednje 15. kolo.
Vodeći Naftaš Ivanić naslov jesenskog prvaka mora potvrditi na gostovanju u Lipovcu, Mladost iz Obedišća putuje u Banovo kod Bana Jelačića, Milka Trnina u Vezišću dočekuje Gaj , a derbi začelja u Križu igraju Graničar i Žabnica. Sve utakmice igraju se u nedjelju u 14 sati.
.............
U 9. kolu prve lige za rukometašice, igračice Ivanića love treću uzastopnu pobjedu na gostovanju kod Pitomače. Ivanić je trenutno na 12. poziciji s 5 bodova, dok je Pitomača poziciju iza s tri boda manje.
Prva rukometna liga Sjever za muške stigla je do 10. kola u kojem će Ivanić u subotu od 18 sati u dvorani Žeravinec ugostiti ekipu Osijeka.
Obje momčadi skupile su po osam bodova iz prvih devet susreta.
Nakon rukometaša na teren Sportske dvorane Žeravinec izlaze odbojkašice Ivanića koje će od 20 sati u 5. kolu 2. nacionalne odbojkaške lige ugostiti Daruvar.
Košarkaši Ivanića nakon dvije vezane pobjede, u 5. kolu 2. lige Centar, gostuju u Zagrebu kod ekipe Zapad. Obje ekipe su na omjeru od dvije pobjede i dva poraza.
U subotu će se u dvorani Žeravinec održati 9. memorijalni turnir „Berislav Rajković“ u gađanju field samostrelom. Turnir organizira Streljački klub Ivanić u sjećanje na jednog od prvih streljačkih djelatnika koji je pomogao u proširenju i popularizaciji ove streljačke discipline. Natjecanje počinje u 9:45, dok je proglašenje pobjednika predviđeno za 13 sati.

Kuglački Klub Zanatlija Ivanić svoju utakmicu 8. kola II. lige Centar protiv ekipe Medvedgrad iz Zagreba igra tek u utorak s početkom u 18:30 sati na kuglani Zelenjak u Ivanić-Gradu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić