Izbor iz današnjih vijesti

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Mladen Rogić, sazvao je za utorak, 21. studenog, 6. sjednicu Općinskog vijeća s dnevnim redom od 23 točke.
Pred vijećnicima je razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o prvim izmjenama i dopunama Proračuna Općine Križ za 2017. godinu i projekcije za 2018. i 2019. godinu te razmatranje prijedloga i donošenje Proračuna Općine Križ za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu.
Iz dnevnog reda izdvajamo donošenje odluke o izdvajanju sredstava za jednokratnu novčanu pomoć umirovljenicima i nezaposlenim osobama u 2017. godini.
Vijećnici trebaju donijeti i odluku o dodjelu Plakete Milke Trnine koja će dobitniku biti uručena u prigodi obilježavanja rođendana Milke Trnine.


U Vodicama će se od 22. do 24. studenog održati 9. susret gradonačelnika i poduzetnika koji će i ove godine okupiti one čija je suradnja presudna za razvoj i napredak lokalnih zajednica: gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade.
U radu će sudjelovati i gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš.

Sudjelovanje su do sada najavili ministri u Vladi: Tomislav Čorić, ministar zaštite okoliša i energetike; Lovro Kuščević, ministar uprave; Goran Marić, ministar državne imovine; Zdravko Marić, ministar financija; Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU.
Na susretu zainteresirani partneri imaju priliku dogovoriti modele suradnje koji će pokrenuti lokalne zajednice i učiniti ih poželjnim mjestom za ulaganje, rad i život.
Na dosadašnjim skupovima otvoren je veliki broj tema koje brinu gradove, ali i ponuđena konkretna rješenja koja su sudionicima poslužili kao podloga za gradnju vlastitih uspješnih projekata u suradnji s poslovnom zajednicom.
Glavne teme ovogodišnjeg susreta su Budućnost lokalne samouprave, Efikasno gospodarenje otpadom i lokalni razvoj, Kako uskladiti razvoj destinacije s razvojem zajednice, Strategija upravljanja državnom imovinom, Poduzetničke zone i Primjeri dobre prakse.

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projektne dokumentacije za obnovu drvenog mosta na rijeci Odri bit će u prostorijama Zagrebačke županije.
Radi se o drvenom mostu koji je zbog velikih oštećenja zatvoren za promet 2010. godine te je time presječena prirodna komunikacija Turopolja i Posavine. Do sada je u izradu projektne dokumentacije za obnovu ovog mosta
utrošeno 250.000 kuna, a realizacijom ovog Ugovora vrijednosti 197,500 kuna cijela projektna dokumentacija će biti završena i spremna za prijavu na domaće i europske natječaje za sufinanciranje ovakvih projekata.

Ugovor će u ime Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije potpisati ravnateljica Martina Glasnović, a u ime Općine Orle načelnik Ervin Vujica.
U ime Zagrebačke županije, koja se dugi niz godina aktivno zalaže za obnovu ovog mosta osiguravajući dodatna sredstva za JU Zeleni prsten za ovu svrhu, potpisivanju će nazočiti zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Lovačkim balom u Zaprešiću završeni su ovogodišnji Dani lovstva Zagrebačke županije, manifestacija koja, uz sam bal, obuhvaća natjecanja u lovnoj kinologiji i lovnom streljaštvu na kojima su i ove godine polučeni odlični rezultati.
U lovnoj kinologiji ekipa Lovačkog saveza Zagrebačke županije osvojila je na državnom natjecanju (Lovnokinološkom kupu „Sveti Hubert“) prvo mjesto.
U lovnome streljaštvu, koje je obuhvaćalo tri discipline: lovački trap, parkur i karabin, prvak države je Radovan Abramović iz Lovnog ureda Ivanić-Grad.
Lovcima se na balu pridružila zamjenica župana Nadica Žužak koja je čestitavši osvajačima državnih priznanja, rekla da lovci, prije svega, čuvaju prirodu i brinu o divljači te da su to zapravo, ljudi koji kroz svoj hobi žive u skladu s prirodom.
Na prostoru Zagrebačke županije, kroz osam lovnih ureda, djeluje oko 3500 aktivnih lovaca. Njihove aktivnosti Županija godišnje pomaže s preko milijun kuna, odnosno sve ono što prihoduje od lovozakupnine, Županija lovcima kroz niz mjera i programa, vraća natrag.

Adventska događanja u Općini Križ započinju novom besplatnom projekcijom filmova za najmlađe i one nešto starije već ovoga petka, 24. studenog.
Najmlađi mogu pogledati crtić TOP CAT s početkom u 18 sati. Projekcija autobiografskog filma BORG McEnroe, namijenjena odraslima započinje u 20 sati.
Besplatno kino je u petak, 24. studenog u Domu kulture Josip Badalić u Križu.

SPORT

U posljednjem jesenskom kolu 1. županijske lige Istok, Sloga Križ je očekivano na gostovanju svladala posljednjeplasirani Oborovo 74 4:1, dok je NK Kloštar minimalno poražen kod Lonje 2:1.
Ovu godinu Križani su završili na drugom mjestu s tri boda zaostatka iza vodećeg Turopoljca, a Kloštar je usprkos porazu zadržao petu poziciju s četiri boda manje od Križana.
U 2. županijskoj ligi, Naftaš Ivanić je usprkos 1:1 remiju kod Lipovca osvojio naslov jesenskog prvaka, Graničar je u Križu upisao treću ovosezonsku pobjedu protiv Žabnice 3:0, a Mladost Obedišće je uvjerljivo izgubila kod Bana Jelačića 7:1. Milka Trnina na odmor odlazi sa svega bodom zaostatka za vodećim Naftašem nakon 4:0 pobjede protiv Gaja u Vezišću.
Rukometašice Ivanića su nakon dvije uzastopne pobjede upisale poraz u gostima kod Pitomače 36:29, te su tako ostale na 12. poziciji s pet osvojenih bodova iz devet odigranih susreta. Za Ivanić su po devet golova zabile Katarina Mrazović i Marta Pezić.
Rukometaši Ivanića su u napetoj utakmici pobijedili Osijek 25:24. Ivanićani su na omjeru od pet pobjeda i pet poraza što je dovoljno za deveto mjesto na ljestvici 1. lige Sjever. Najbolji igrač susreta, ujedno i strijelac pobjedničkog gola u zadnjoj minuti, bio je Jakov Bunjevac s 10 pogodaka.
U 9. kolu 3. lige središte, rukometašice Trnine su u Križu sa 17 golova Petre Kanture svladale drugu ekipu Samobora 31:23.
Košarkaši Ivanića su u 5. kolu A2 lige centar uvjerljivo poraženi na gostovanju kod ekipe Zapad 91:60. Hrvoje Božičević najprecizniji s 19 postignutih koševa kod momčadi Ivanića koja je trenutno na omjeru od 2 pobjede i 3 poraza.
Poraz su upisale i odbojkašice Ivanića od kojih je bio bolji Daruvar 3:0 u setovima. Ivanićanke su i dalje na pretposljednjem mjestu s jednom pobjedom nakon četiri odigrana kola.

Borci karate kluba KIK nastupili su na turniru u Križevcima na kojima je nastupilo 350 natjecatelja iz 44 kluba iz 4 države.
U katama Maja Paula Kuntić je osvojila jedno prvo mjesto i jedno treće mjesto, Magdalena Blažak i Kyra Rajačić jedno drugo i jedno treće mjesto, dva druga mjesta zauzeo je Noa Tomić Babić, dva treća mjesta Karlo Haludek, te jedno drugo Klara Tomić Babić. Berbu medalja zaokružio je u borbama Matej Gorić s osvojenim trećim mjestom.
U Križevcima su nastupili i karatisti Mladosti i to u borbama:
Prvo mjesto osvojila je Nelly Džanić, drugi su završili Dunja Sever, Teo Crnogaj i Barbara Draženović , dok je broncu osvojio Domagoj Jagar.

Šahisti Ivanića su u kvalifikacijama za 3. ligu poraženi u Humu na Sutli od ekipe Straža 3,5 - 2,5. Bodove za Ivanić ostvarili su pobjedama Darko Jambrešić i Goran Mihalić, dok je Davor Deželić remizirao.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić