Izbor iz današnjih vijesti


Na svečanosti dodjele godišnjih nagrada Simply the Best koja je održana u okviru 19. poslovno turističke burze u Splitu, nagradu za našu najveću manifestaciju Bučijadu primila je direktorica TZG Ivanić-Grada Ankica Bešter.
Bučijada u Ivanić- Gradu dobitnik je nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji «Manifestacije utemeljene na tradiciji i lokalnim običajima». Ovu nagradu za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda tijekom jednogodišnjeg razdoblja tradicionalno dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Hrvatska gospodarska komora nastavlja svoju dugogodišnju nacionalnu akciju kroz projekt „Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ koja će se održati u srijedu, 22. studenoga u Plaza Event Centru u Zagrebu.
Cilj akcije je na jednome mjestu okupiti i povezati proizvođače domaćih proizvoda i pružatelje usluga s turističkim sektorom. Akcija će biti upotpunjena brojnim tematskim panelima i prezentacijama na kojima će sudjelovati stručnjaci iz gospodarstva, predstavnici institucija te velikih i malih tvrtki iz proizvodnog i turističkog sektora.
U ime Zagrebačke županije svečanom otvorenju događanja će prisustvovati župan Stjepan Kožić.

Lokalna akcijska grupa „Moslavina“ raspisuje natječaj za zapošljavanje za radno mjesto stručnog suradnika u LAG-u.
Radni odnos se zasniva na određeno vrijeme, na rok od tri godine (od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2020.), uz probni rok u trajanju od 6 mjeseci. Mjesto rada je u Kutini. Rok za podnošenje prijave je do 4. prosinca.
Prijave se dostavljaju isključivo poštanskim putem, u zatvorenoj omotnici na sljedeću adresu: LAG Moslavina, Tržna 8, 44 320 Kutina s naznakom „Prijava na natječaj – Stručni suradnik u LAG-u „Moslavina“.
U obzir dolaze kandidati s područja LAG-a Moslavina (gradovi Kutina, Popovača, Garešnica, Čazma i Ivanić-Grad, te općine Lipovljani, Velika Ludina, Hercegovac, Velika Trnovitica, Križ, Dubrava i Kloštar Ivanić).
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni putem e-maila u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o izboru.
Natječaj je objavljen na web stranicama HZZ-a i na web stranici LAG-a Moslavina.

Povodom obilježavanja 140 godina djelovanja Gradska knjižnica Ivanić-Grad djeci poklanja dvije izvrsne predstave.
Za predškolce su pripremili predstavu “Ezop u crticama” u produkciji Kazališta Dubrava.
Riječ je o predstavi u kojoj se koristeći motive Ezopovih najpoznatijih basni, prikazuje sloboda i lakoća kazališne igre. U uvjetima u kojima ništa može postati svašta, otvara se mogućnost nastajanja likova, prostora i svjetova, spontano, bilo gdje i s bilo čim.
Predstava će biti u četvrtak, 23. studenoga u 11 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.

Za učenike 2., 3. i 4. razreda osnovnih škola organizirana je predstava “Kako je Potjeh tražio istinu” u produkciji Kazališta Hotel Bulić. Režiju potpisuje Senka Bulić, a u predstavi glumi Luka Nižetić. Riječ je o jednoj od bajki iz ciklusa “Priče iz davnine” kojima je Ivana Brlić Mažuranić stekla svjetsku slavu. Predstava je u petak, 24. studenoga u 11 sati i 30 minuta u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.


Kako je najavljeno Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija jučer je stigla u Ivanić- Grad gdje će boraviti i trenirati u sklopu reprezentativnog tjedna.

Izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić pozvao je 18 igračica od kojih najviše, po pet rukometašica, dolaze iz naša dva najjača kluba Podravke i Lokomotive.

Reprezentacija u Ivaniću neće igrati prijateljske utakmice već će treninge u Sportskoj dvorani Žeravinec iskoristiti za pripremu za kvalifikacijske susrete protiv Norveške koji ih očekuju u ožujku 2018.
.............
Zajedno sa seniorskom reprezentacijom pripreme će odrađivati i juniorska rukometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Ivana Jerkovića.
Ovo je prvo okupljanje juniorki nakon Europskog prvenstva koje se održalo krajem srpnja u Sloveniji čime je započeo novi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo.
Rukometašice će plasman morati izboriti kroz kvalifikacijski turnir koji će se igrati od 23. do 25. ožujka iduće godine. Protivnice u kvalifikacijama saznat će se danas nakon ždrijeba u Beču. Hrvatska se nalazi u prvoj jakosnoj skupini, a Svjetsko juniorsko prvenstvo održat će se u Mađarskoj od 1. do 15. srpnja 2018. godine.
Izbornik Jerković pozvao je 20 igračica među kojima se nalaze i dvije rukometašice Ivanića: Katarina Mrazović i Ana Malec.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić