Izbor iz današnjih vijesti

U Križu je jučer održana 6. sjednica Općinskog vijeća kojoj je od 15 nazočilo 13 vijećnika.
Bez puno rasprave, vijećnici su s 11 glasova ZA i dva suzdržana donijeli prve izmjene i dopune proračuna Općine Križ za 2017. godinu.
Proračun za 2018. godinu prihvaćen je s 11 glasova ZA, jednim suzdržanim i jednim protiv.
Planirani Proračun za 2018. godinu iznosi 46.119.725 kuna i u odnosu na 2017. godinu veći je za 4,97 posto.
Jednoglasno su donesene odluke o izdvajanju novčanih sredstava za božićnice umirovljenicima i nezaposlenim osobama s područja Općine Križ.
Dar u naravi u vrijednosti od 150 kuna primit će umirovljenici s prebivalištem na području Općine Križ s mirovinom do zaključno 2000 kuna te nezaposleni prijavljeni u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na dan 30. studenog 2017. godine.
Jednoglasno je donesena i Odluka da se Plaketa Milke Trnine ove godine dodijeli profesorici Blaženki Pavlović Kovač iz Zagreba, dugogodišnjoj voditeljici Mješovitog pjevačkog zbora «Milka Trnina» iz Vezišća.
Dobitnici će Plaketa biti uručena na svečanosti povodom obilježavanja rođendana Milke Trnine, 14. prosinca u Vezišću.


Sastanak VISION ONE VIP KLUBA na kojem će se predstaviti funkcionalnosti Vision One aplikacije u 2017. godini te najaviti njene nove funkcionalnosti za 2018. godinu održat će se u srijedu, 22. studenoga u dvorcu Lužnica.
Riječ je o projektu mreže mobilnih aplikacija koja povezuje aplikacije iz različitih kategorija interesa poput turističke ponude, gastro ponude i sl. Vizija projekta „Vision One“ je umrežavanje svih dionika u turizmu kontinentalne Hrvatske u suradnji s gradovima i turističkim zajednicama, promocija lokalnih poduzetnika, njihovih proizvoda i usluga.

U organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održana je radionica „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i područne samouprave te udruga civilnog sektora.
Cilj radionice bio je upoznati ih s mogućnošću financiranja njihovih projekata i programa vezanih uz ovu specifičnu populaciju, a svi oni za to na raspolaganju imaju oko 100 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.
U ime Zagrebačke županije radionici je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak koja je istakla da na području Zagrebačke županije preko 55 posto nezaposlenih osoba čine žene, osobe sa srednjom stručnom spremom, osobe starije od 50 godina, ali i oko 30 posto mladih te da se nada da će se zahvaljujući ovim sredstvima realizirati projekti koji će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada.
Europskim novcem financirat će se projekti i programi koji će pospješiti zapošljavanje te umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina.

Sova jastrebača strogo je zaštićena vrsta koja se gnijezdi u dupljama velikih i starih stabala. Zbog načina gospodarenja šumama, sve je manje starih stabala i mjesta gdje se sove mogu gnijezditi pa će Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije postaviti 12 umjetnih stabala za sove.

Stabla će postavljati u šumi Žutici, sutra, 23. studenog u vremenu od 9 do 12. Iz Javne ustanove Zeleni prsten pozivaju da im se pridružite i ujedno iskoristite priliku i saznate nešto više o sovama.

Samostalna izložba »Femme (Fatale)« Roberta Gojevića povodom obilježavanja 140 godina djelovanja Gradske knjižnice Ivanić-Grad otvara svoja vrata u četvrtak 23. studenoga u 19 sati u prostoru izložbenog atrija Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.
Robert Gojević usredotočen je na ženski lik kao uravnoteženu cjelinu koja odiše unutarnjom snagom u kojoj su vanjska i unutarnja ljepota pitanje ravnoteže, a inteligencija je nešto senzualno i primamljivo.
O svojim portretima žena, autor pripovijeda anakronim estetskim govorom mokrog kolodija na staklu, njegove su žene samouvjerena moćna bića koja prkose postojećim stereotipima i sterilnim kategorijama.
Upravo u tom kontekstu leži snaga Roberta Gojevića i njegovog fotografskog putovanja u svijet fotografije zaboravljenog i složenog povijesnog procesa.
Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 5. prosinca.


U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, u petak je u župnoj crkvi Sv. Petra Apostola održan koncert Ansambla za ranu glazbu „OTIUM“.
Ansambl sastavljen od četiri glasa: Ivana Bičanić (sopran), Helena Galovac (alt), Igor Peteh (tenor) i Robert Šantek (bas) oduševio je posjetitelje koncerta izvođenjem klasične glazbe iz razdoblja renesanse i ranog baroka koju se rijetko ima prilike čuti uživo. Članovi Ansambla nastupili su u replikama autentičnih kostima usklađenih s glazbom koju ansambl interpretira. Stihove je čitala Sonja Nikolić.
Ovim koncertom, kroz stihove i pjesmu odana je počast našim braniteljima i gradu heroju –Vukovaru.
Naziv koncerta u doslovnom prijevodu s latinskog znači Koncert dobrodošlice stoga su ovim koncertom Ansambl i svi organizatori zaželjeli dobrodošlicu te uspješan pastoralni rad našem novom župniku vlč. Branku Koretiću.


U jučer odigranoj utakmici 8. kola 2. lige, Kuglački klub Zanatlija je na domaćoj kuglani Zelenjak svladao ekipu Medvedgrada iz Zagreba rezultatom 6:2.

Poene za domaćine su osvojili Igor Cepetić, Goran Lovrić, Zdravko Serdar i Tomo Krznarić, plus još dva na razliku čunjeva.

Ovom pobjedom Zanatlija se, nakon nepotpuno odigranog kola, probio na prvo mjesto, a iduća utakmica je na rasporedu iduće srijede, kada slijedi gostovanje na kuglani Pongračevo u Zagrebu kod ekipe Harmica.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić