Izbor iz današnjih vijesti

Za petak je u Zagrebu sazvana izborna Skupština Hrvatske zajednice županija na kojoj će predsjednik Goran Pauk podnijeti izvješće o radu s pregledom najvažnijih ovogodišnjih aktivnosti.
Planom rada za 2018. godinu predviđena je nadogradnja navedenih aktivnosti s fokusom na VII. Forum poljskih i hrvatskih regija, obilježavanje 15. godišnjice osnutka Hrvatske zajednice županija i inicijativi Zajednice da postane partner Vladi u kreiranju nacionalnih dokumenata kohezijske politike EU nakon 2020. godine.
Skupština će u petak donijeti odluku o izboru predsjednika i potpredsjednika Hrvatske zajednice županija kao i o članovima Izvršnog i Nadzornog odbora te usvojiti i donijeti dokumente za iduću godinu.
Skupštini će u ime Zagrebačke županije prisustvovati zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Jučer je u Zagrebu svečano otvorena specijalizirana, dvodnevna akcija „Hrvatski proizvod za hrvatski turizam“, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Cilj akcije je na jednome mjestu okupiti i povezati proizvođače domaćih proizvoda i pružatelje usluga s turističkim sektorom. Akcija će biti upotpunjena brojnim tematskim panelima i prezentacijama na kojima će sudjelovati stručnjaci iz gospodarstva, predstavnici institucija te velikih i malih tvrtki iz proizvodnog i turističkog sektora.
Svečanom otvorenju su prisustvovali Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, ministar turizma Gari Cappelli i župan Stjepan Kožić koji je istaknuo da u Zagrebačkoj županiji ima najviše registriranih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj, i to oko 15.000. Istaknuo je i vinske ceste te, u zajedništvu s gradom Zagrebom, i cestu sira zagrebačke regije. Osvrnuo se i na razvoj cikloturizma, a posebno je naglasio Naftalan, kao nositelja razvoja zdravstvenoga turizma.
Luka Burilović je naglasio da je uz izvoz, turizam najvažnija grana gospodarstva i sektor na čijim leđima počiva oporavak cjelokupne hrvatske ekonomije, te da se akcijom 'Hrvatski proizvod za hrvatski turizam' želi spojiti more i kontinent i domaćim proizvođačima olakšati put do novih ugovora i partnera.

Svečano proglašenje pobjednika HRT-ova projekta „Najljepši školski vrtovi“ održat će se u petak, 24. studenoga u radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić na Prisavlju.
U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a cilj je promidžba organske poljoprivrede, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitog krajolika te povratak tradicijskim vrtovima od najranije dobi.
U ime Zagrebačke županije proglašenju će nazočiti župan Stjepan Kožić.

12. Zagreb vinocom 2017. - međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se u petak i subotu, 24. i 25. studenoga u hotelu Esplanade u Zagrebu.
Festival se organizira s ciljem afirmacije vinarstva, vinogradarstva te proizvodnje hrane kako iz Hrvatske, tako i iz zemalja iz okruženja te Europe.
Na festivalu će se predstaviti i najbolji vinari s područja Zagrebačke županije.

Udruga za uzgoj i zaštitu životinja «Mali uzgajivač» iz Ivanić Grada ove godine organizira 26. međugradsku i međužupanijsku izložbu malih životinja i 2. specijalku ovnolikih pasmina kunića koja će biti u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću od 24. – 26. studenog.
Udruga Mali uzgajivač Ivanić Grada je osnovana 1988. godine i danas okuplja četrdeset članova koji u njoj isključivo volonterski djeluju. Svake godine organiziraju izložbu malih životinja, a ove godine otvorenje izložbe će biti u petak, 24. studenog u 15 sati, te će izložba biti otvorena do 19 sati. U subotu 25. studenog, izložba je otvorena od 8 do 19 sati, te u nedjelju od 8 do 14 sati.

U 6. kolu A2 lige Centar, Košarkaški klub Ivanić je jučer na domaćem terenu uvjerljivo poražen od Dubrave 104:65.
Najjača momčad lige opravdala je status favorita, posebice u prve dvije četvrtine nakon kojih je rezultat na semaforu stajao 55:15 za goste. U nastavku Dubrava je usporila tempo te je utakmica završila s prihvatljivih 39 razlike.
Najbolji strijelac utakmice bio je igrač Ivanića Renato Havliček s 26 koševa dok je za goste najprecizniji bio Jure Rezo s 25 poena.
Dubrava trenutno drži vrh ljestvice sa savršenim omjerom od 6 pobjeda iz šest susreta dok se Ivanić nalazi na 10. poziciji s omjerom od dvije pobjede i 4 poraza.
Iduća utakmica na rasporedu je već u subotu kada košarkaši Ivanića gostuju u Zagrebu kod ekipe Univers.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić