Izbor iz današnjih vijesti

U subotu je pod pokroviteljstvo načelnika Općine Križ Marka Magdića održano druženje umirovljenika Općine Križ i njihovih prijateljskih udruga povodom Katarinja .
Zaželjevši im ugodan boravak i druženje u Općini Križ, svim Katama, Katarinama, Katama i Katicama imendan je uz ružu, čestitao načelnik Magdić.
Posebna gošća Katarinja, drugu godinu zaredom bila je Tihana Gjurašin, voditeljica emisije „Pjesmom te zovem“ koja se emitira u programu TV Jabuka.
Uz umirovljenike prijateljske Općine Kalnik, Katarinje je u Križu proslavio i njihov načelnik Mladen Kešer.

U Zagrebačkoj županiji je održana tribina pod nazivom «Provođenje DDD mjera , odnosno zašto je provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije važno».
Tribina je održana iz razloga što se zbog globalnog zatopljenja ponovno javljaju i neke zarazne bolesti koje u Europi nisu bile zabilježene i više od pola stoljeća.
Tribina je bila organizirana za predstavnike gradova i općina te zdravstvene djelatnike koje je u ime Županije pozdravila zamjenica župana Nadica Žužak.
Žužak je istakla da osim što organiziraju ovakve edukacije, Zagrebačka županija ima i Stožer zdravstva koji bi se u eventualnim kriznim situacijama brinuo o tome da se, sukladno zakonu, provode mjere suzbijanja epidemije ili pandemije“.
Gradovi i općine su dužni donijeti odluku kojom se osigurava provođenje mjera u razdoblju od tri do pet godina, osigurati sredstva za njihovo provođenje te u odluci o komunalnom redu, propisati obvezu 'uklanjanja' uvjeta u okolišu koji pogoduju štetnicima te predvidjeti asanacijsko-sanitacijske mjere.
Nadzor nad provođenjem DDD mjera, sukladno zakonu, provode županijski Zavodi za javno zdravstvo.

Tijekom aktualnog sata na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća Križa, vijećnica Ines Dundović je postavila pitanje vezano uz produženi boravak učenika u Osnovnoj školi Milke Trnine u Križu i kolike su šanse da projekt bude realiziran.
Kako je pojasnio načelnik Magdić, prvotna inicijativa je bila da se produženi boravak organizira za učenike prvih i drugih razreda nakon čega je provedena anketa među roditeljima, no, nažalost interes je bio vrlo mali pa je uslijedilo anketiranje roditelja učenika trećih i četvrtih razreda. Ukupno je podneseno 12 zahtjeva što je nedovoljan broj da ovakav projekt zaživi.
Općina Križ bi pokrila troškove nastavnika razredne nastave koji bi boravio s učenicima, no, dijelom bi u troškovima trebali participirati i roditelji.
Načelnik Magdić je također naglasio da je pri izradi prijedloga proračuna za 2018. godinu predviđena i stavka za produženi boravak djece što znači da Općina Križ ne odustaje od projekta, ali će cijeli program ipak ovisiti o interesu roditelja.

Pučko otvoreno učilište Ivanić Grad će ugostiti Gitarski duo Coule koji će danas u 19 sati izvesti koncert klasične i popularne glazbe u Maloj dvorani Doma kulture u Ivanić Gradu. Duo čine gitaristi Tomislav Vasilj i Morana Pešutić, profesori gitare u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Ulaz je besplatan.

Gradska knjižnica Ivanić Grad za srijedu, 29. studenog priprema zanimljivo predavanje, odnosno «Priču o muzejima» koju će ispričati prof. etnologije i engleskog jezika, dugogodišnji ravnatelj Etnografskog muzeja u Zagrebu, Damodar Frlan.
Predavanje će uz slikovne priloge razmotriti nekoliko važnih i zanimljivih činjenica o svijetu muzeja kao što je zadaća muzeja,
muzejske organizacije, poznate krađe umjetnina i sigurnost u muzejima, sprečavanje ilegalne trgovine umjetninama, koji su najstariji muzeji u svijetu i kako su nastali,najmanji i najveći i neobični muzeji,muzeji u Hrvatskoj.
Priču o muzejima poslušajte u srijedu, 29. studenog u 19 h u Gradskoj knjižnici Ivanić Grad.
Ulaz je slobodan.


Hitna medicinska postaja Ivanić Grad je od 24 – 27. studenog imala 21 intervenciju, od kojih je jedna bila prilikom prometne nezgode s težim ozljedama, dok su ostalima uzrok bile bolesti.U istom razdoblju obavili su i 39 ambulantnih pregleda zbog bolesti pacijenata i jedne teže ozljede uzrokovane padom.
Javna vatrogasna postrojba Ivanić- Grad imala je tijekom vikenda dvije intervencije. U petak navečer sanirane su posljedice prometne nesreće u Savskoj ulici, dok su u subotu na zahtjev Policijske postaje uz suradnju s DVD-om Ivanić pomogli u potrazi za 10- godišnjim djetetom u Ulici Stjepana Radića. Dijete je ubrzo pronađeno i vraćeno roditeljima.
Službenici Policijske postaje su sa subote na nedjelju intervenirali 7 puta, a izdvajaju prijavu krađe bicikla, dragovoljno izručenje oružja i više komada različitih vrsta streljiva i podnošenje Optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici protiv jedne punoljetne muške osobe zbog počinjenja nasilja u obitelji.


SPORT

Košarkaški klub Ivanić upisao je i treći poraz u nizu na gostovanju u Zagrebu kod Universa 94:65. Ivanić je tako, usprkos 26 koševa Renata Havličeka, ostao na 10. poziciji A2 lige Centar s omjerom od dvije pobjede i pet poraza.

U 10. kolu 3. hrvatske lige, rukometašice Trnine su u Križu svladale Goricu 27:23. Za novu pobjedu najzaslužnije su bile Lucija Živec s 10 i Petra Kantura s 9 pogodaka. Trnina je tako i dalje na trećem mjestu tablice s 14 bodova, odnosno sedam pobjeda i tri poraza iz 10 odigranih utakmica.

Ovog vikenda borci karate kluba Mladost sudjelovali su na 13. Međunarodnom karate turniru Sv. Nikola u Varaždinu.
Na natjecanju je nastupilo 650 karatista iz 65 klubova iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije i Hrvatske.
Najuspješnija je bila Ozana Vujević koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji borbe učenice. Srebrom se okitila Magda Vrtarić među mlađim učenicima, a brončane medalje osvojili su Mia Zetica kod mlađih kadetkinja, Ivan Huzanić kod mlađih kadeta i Luka Husarić u kategoriji borbe učenici.

Član kickboxing kluba Ivanić- Grad Ivan Novosel poražen je u prvom profesionalnom nastupu u Novo Sadu na borilačkom spektaklu „Megdan fighting“.
Bolji od njega je knockoutom u prvoj rundi bio domaći borac Nikola Todorović.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić