Izbor iz današnjih vijesti

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović za sutra je sazvao 4. sjednicu Županijske skupštine.
Na dnevnom redu je donošenje Proračuna Zagrebačke županije za 2018. i projekcije za 2019. i 2020. godinu, davanje suglasnosti na Financijski plan Županijske uprave za ceste za 2018. i projekcije za 2019. i 2020. godinu te donošenje programa javnih potreba u školstvu, sportu, kulturi, tehničkoj kulturi, zdravstvu i socijalnoj skrbi Zagrebačke županije za 2018. godinu.
Na dnevnom redu je donošenje odluke o osnivanju i imenovanju Savjeta za zdravlje i socijalnu skrb, odluke o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite i donošenje godišnje analize stanja sustava civilne zaštite na području Zagrebačke županije.

U sklopu trodnevnog posjeta Hrvatskoj, u studijskom posjetu Županiji boravili su predstavnici Kosovskog instituta za javnu upravu. Primila ih je zamjenica župana Nadica Žužak.
Posjet predstavnika Kosovskog instituta za javnu upravu organiziran je u sklopu projekta „Reforma javne uprave i pravosuđa“, kojega provodi Njemačko društvo za međunarodnu suradnju - GIZ. Domaćin izaslanstvu je Državna škola za javnu upravu, a na prijedlog ravnatelja ove škole, Rudolfa Vujevića, kao primjer dobre prakse odabrana je upravo Zagrebačka županija.
Gostima iz Kosova predstavljeni su i najznačajniji projekti koje Županija realizira na dobrobit građana.

U organizaciji Župe sv. Petra apostola i Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad te Zajednice Cenacolo, u Ivanić Gradu će u petak, 1. prosinca biti održana tribina pod nazivom « Snagom duha protiv ovisnosti».
Predavač je don Ivan Filipović, a gosti, mladi zajednice Cenacolo i njihovi roditelji.
Tribina će biti u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu s početkom u 19 sati. Prije tribine, će od 18 sati biti služena sveta misa u župnoj crkvi.

Advent u Općini Križ započinje u petak, 1. prosinca kićenjem centralnog bora u centru Križa uz sudjelovanje djece i odgojiteljica Dječjeg vrtića Križ te građana. Kićenje započinje u 16 sati, dok će u 16 sati i 30 minuta biti upaljene i lampice na boru. Program će uveličati Limena glazba DVD-a Križ. Za sve prisutne pripremaju druženju uz medenjake i čaj.
Paljenje prve adventske svijeće na adventskom vijencu ispred crkve Uzvišenja svetog Križa bit će u nedjelju, 3. prosinca nakon svete mise u 9 sati.

Povodom jednog od najvećih kršćanskih blagdana Božića, u Ivanić Gradu će u subotu, 2. prosinca, ispred crkve svetog Petra apostola biti upaljena prva adventska svijeća.
Službu riječi i obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu predvodit će župnik Branko Koretić, pjevat će zbor mladih župe sv.Petra apostola, a na svečanosti će sudjelovati i gradonačelnik Javor Bojan Leš koji će i upaliti prvu adventsku svijeću na adventskom vijencu koji će ukrasiti članice udruge Žaba i djelatnici Komunalnog centra Ivanić Grad, a pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice.
Program započinje svetom misom u 18 sati, dok će prva adventska svijeća biti zapaljenja u 19 sati.

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga na području Zagrebačke županije održalo je sjednicu na kojoj je prihvaćeno potpisivanje Protokola o suradnji županijskog Povjerenstva s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH i Uredom za suzbijanje zlouporabe droga.
Potpisivanjem Protokola nastavlja se daljnja suradnja s Vladom RH i Povjerenstvima za suzbijanje zlouporabe droga na području cijele zemlje u cilju praćenja trendova problematike ovisnosti i provedbe mjera i aktivnosti u svrhu suzbijanja zlouporabe droga. Zamjenica župana, ujedno i predsjednica Povjerenstva Nadica Žužak potpisat će Protokol 14. prosinca.

Članovi Povjerenstva dogovorili su da će Mjesec borbe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti, koji se obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, obilježiti u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije stručnim skupom pod nazivom „Nove droge“, 15. prosinca.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Zagrebačke županije utvrdilo je prijedlog liste za dodjelu stipendija za školsku 2017./2018. godinu.
U roku od 8 dana od objave liste na oglasnim pločama gradova i općina te internet stranicama, svaki kandidat može podnijeti pismeni prigovor na listu, zaključno s utorkom, 5. prosinca. Prigovor se dostavlja isključivo u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom „Za natječaj za stipendije – Prigovor“.
Nakon isteka roka od 8 dana, Župan će donijeti odluku o prigovorima, a Povjerenstvo utvrditi Konačnu listu za dodjelu stipendija.
Prema Odluci Župana dodijelit će se 30 stipendija za učenike i 20 stipendija za studente.

U organizaciji Udruge gradova u RH i Savjeta mladih Grada Samobora, od 1. do 3. prosinca ove godine u Samoboru će se održati Nacionalna konferencija savjeta mladih. Konferencija za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih.
U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima doprinijet će kvaliteti programa i rasprava na Konferenciji. Najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.
Ideja je da Konferencija bude središnji godišnji susret za sve savjete mladih u Hrvatskoj.

Kulturno umjetničko društvo «Posavec» Dubrovčak Lijevo i Topolje organizator je 9. Koncerta dječjih folklornih skupina povodom Svetog Nikole.
U programu nastupaju kulturno umjetnička društva «Seljačka sloga» Donja Dubrava, «Seljačka sloga» Bogdanovci, «Posavka» Oborovo, « Ogranak seljačke sloge» Posavski Bregi, « Obreška» iz Donje Obreške, «Ivanić» iz Ivanić Grada, «Kloštar» iz Kloštra Ivanića i Tamburaški sastav Janko Stjepušin iz Martinske Vesi.
Popratni događaj koncerta je 7. samostalna izložba Zdenka Vanjeka pod nazivom « Pogled sa zvonika».
Koncert će biti u subotu, 2. prosinca s početkom u 17 sati u Društvenom domu u Dubrovčaku Lijevom.

Muzej Ivanić Grada za srijedu, 29. studenog priprema samostalnu, retrospektivnu likovnu izložbu našeg sugrađanina Borisa Tudovića. Svečano otvorenje je sutra u 18 sati i 30 minuta. Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 14. prosinca.

Gradska knjižnica Ivanić Grad za srijedu priprema zanimljivo predavanje, odnosno «Priču o muzejima» koju će ispričati prof. etnologije i engleskog jezika, dugogodišnji ravnatelj Etnografskog muzeja u Zagrebu, Damodar Frlan.

Predavanje će uz slikovne priloge razmotriti nekoliko važnih i zanimljivih činjenica o svijetu muzeja kao što je zadaća muzeja,
muzejske organizacije, poznate krađe umjetnina i sigurnost u muzejima, sprečavanje ilegalne trgovine umjetninama, koji su najstariji muzeji u svijetu i kako su nastali,najmanji i najveći i neobični muzeji,muzeji u Hrvatskoj.
Priču o muzejima poslušajte u srijedu, 29. studenog u 19 sati i 15 minuta u Gradskoj knjižnici Ivanić Grad. Ulaz je slobodan.


POU Ivanić-Grad i Izdavačka kuća USUN d.o.o. pozivaju na likovnu radionicu i otvorenje Međunarodne izložbe umjetnika koji slikaju ustima i nogama.
Program će se održati 5. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad.Likovna radionica traje od 10 do 13 sati, dok će otvorenje izložbe biti u 18 sati.
Među izlagačima će biti i naša domaća umjetnica Marija Glavičić-Počuć.
Izložba će za posjetitelje biti otvorena u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad do 12. prosinca od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 19 sati.


Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su tijekom posljednja 24 sata zaprimili 7 dojava za intervencijama, od kojih izvajaju slučaj prirodne smrti u Novoselcu, narušavanje javnog reda i mira i krađu u Ivanić Gradu, te sudar sa životinjom u Graberju Ivaničkom.
Hitna medicinska služba je u istom vremenskom razdoblju imala 7 intervencija od čega su dvije bile sa smrtnim ishodom, i 15 ambulantnih pregleda čiji su uzrok bile isključivo bolesti pacijenata.

Ženski rukometni klub Ivanić sutra u utakmici 10. kola 1. hrvatske lige dočekuje ekipu Bjelovara.
U igri su vrlo važni bodovi budući da se Ivanić nalazi u zoni ispadanja na 12. mjestu ljestvice s 5 osvojenih bodova, dok je Bjelovar u dosadašnjem dijelu prvenstva skupio tri više što je dovoljno za 10 poziciju.
Utakmica počinje sutra u 19:30, u Sportskoj dvorani Žeravinec.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić