Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u prostorijama Zagrebačke županije konstituirano Županijsko vatrogasno zapovjedništvo, stručno operativno tijelo za vođenje i koordinaciju vatrogasnih intervencija prilikom velikih požara otvorenoga prostora.
Odlukom župana Stjepan Kožića u Zapovjedništvo su imenovani: Josip Novosel, Nevenko Čižmešija, Ivica Mačković, Borislav Turan, Ivan Stepić, Mladen Žitković, Damir Čičko, Željko Remenar i zapovjednik JVP Ivanić Grada Dario Kezerić. Zapovjedništvo je konstituirano kao jedna od mjera prijedloga Provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području županije u 2018. godini.

Tijekom sjednice su prisutni predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih postrojbi upoznati s prijedlogom Provedbenog plana, a raspravljalo se i o sustavu veza, koji je, prema riječima zapovjednika VZ Zagrebačke županije Josipa Novosela, „rak-rana“ hrvatskoga vatrogastva.
Ove je godine nabavljeno 100 ručnih radio stanica, a za iduću godinu je planirana i nabava radio stanica za vatrogasna vozila. Budući da se komunikacija vatrogasaca ne smije bazirati na mobitelima, plan je da VZ Zagrebačke županije izradi prijedlog povezivanja radio vezom cijelog prostora županije.
U ime Zagrebačke županije, sjednici je prisustvovao zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Prošlog tjedna, 23. studenoga započeto je orezivanje i rušenje stabala na Promenadi u Školskoj ulici u Kloštar Ivaniću, kao i u parku hrvatskih branitelja.
Radovi su naručeni u sklopu ugovora o održavanju javnih zelenih površina koji je sklopljen 2015.g. sa Komunalnim centrom Ivanić Grad, uz suglasnost Općine Kloštar Ivanić, doznajemo od načelnika Željka Filipovića.
Radovi se izvode prema mišljenju javne ustanove „Zeleni prsten Zagrebačke županije“ čije mišljenje je Općina zatražila proljetos i sukladno projektu uređenja promenade čije idejno rješenje je objavljeno još prošle godine, kao i idejnom projektu uređenja parka hrvatskih branitelja koji je također bio objavljen početkom 2015. Pregled je izvršio Boris Gerenčević, diplomirani inženjer agronomije i ovlašteni krajobrazni arhitekt, koji radi kao stručni savjetnik za javnu ustanovu.
U ovom trenutku su srušena sva stabla čije čišćenje je u tijeku, a nastavlja se s orezivanjem stabala kako bi se na vrijeme stigla postaviti božićna rasvjeta, i na proljeće nastavilo pravovremeno s uređenjem šetnice sađenjem kestena i javora, te neposredno uz šetnicu sa bijelocvatnom surućicom.
Uklanjanje panjeva bit će po završetku orezivanja ukoliko vremenske prilike dozvole, a najkasnije u rano proljeće prije sadnje mladog drveća.

Na području Općine Kloštar Ivanić, od Čemernice prema Krišcima i Bešlincu u tijeku je obnavljanje prometnice odnosno utvrđivanje posteljice i stavljanje novog završnog sloja asfalta doznajemo od općinskog načelnika Željka Filipovića.

Radove izvodi Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije. Do sada je novim asfaltom prevučeno 1,1 kilometar spomenute prometnice. U planu je i asfaltiranje oko 400 metara ceste od doma u Predavcu prema Dubravi Vrbovečkoj. Na cesti u Čemernici pokrpane su udarne rupe.


Uoči blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i male djece, uz koji se tradicionalno djeci poklanjaju darovi i ove godine će u crkvi sv. Marije u Kloštar Ivaniću biti organizirano darivanje djece s područja Općine Kloštar Ivanić.
Svečani doček i dolazak sv. Nikole, u utorak, 5. prosinca organizira Župa i svetište Uznesenja Blažene Djevice Marije, a Općina Kloštar Ivanić sudjeluje sa 12.000 kuna.
Iz Općine pozivaju svu djeca u dobi do 10. godine života da dođu 5. prosinca u župnu crkvu i prime dar svetog Nikole koji s veseljem iščekuju za ovaj blagdan.

Službenici policijske postaje Ivanić Grad su u posljednja 24 sata imali 4 intervencije.
Izdvajaju narušavanje javnog reda i mira u Obedišću, gdje je vlasnica držala psa bez nadzora koji je napadao građane. Oko podneva su zaprimili dojavu da je na Trgu sv. Ivana u Kloštru Ivaniću preminula muška osoba. Nakon mrtvozornikovog pregleda ustvrđeno je da riječ o prirodnoj smrti koja je nastupila uslijed srčane slabosti, tj. zatajenja rada srca.
U kasnim popodnevnim satima su intervenirali prilikom kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari. Naime, nepoznati je počinitelj uporabom tjelesne snage oštetio bočni vozačev retrovizor na parkiralištu na Zelenjaku. Šteta se cijeni na oko 1200 kn, a policija nastavlja potragu za počiniteljem.

Hitna medicinska služba Ivanić Grad je od 28. studenog do 1. prosinca imala 20 intervencija od kojih su dvije bile sa smrtnim ishodom, dok su ostale bile zbog bolesti pacijenata. U istom razdoblju su obavili i 41 ambulantni pregled čiji su uzrok bile bolesti pacijenata.

SPORT

Program bogate sportske subote u dvorani Žeravinec počinje u 15:30 kada odbojkašice Ivanića u 7. kolu 2. nacionalne odbojkaške lige dočekuju ekipu Viviera Glina.
Od 18 sati posljednju ovogodišnju domaću utakmicu igraju rukometaši Ivanića. U goste dolazi deveta momčad s tablice Moslavina koja je u dosadašnjem djelu prvenstva skupila 11 bodova. Ivanić je trenutno na 11. poziciji sa svega jednim bodom manje.
Poslije rukometaša na teren izlaze košarkaši Ivanića koji od 20 sati dočekuju Zapruđe. Ivanićane očekuje težak susret budući da je ekipa iz Zagreba na 5 pobjeda iz sedam dosadašnjih susreta i nalazi se na trećoj poziciji dok je Ivanić pretposljednji s dvije pobjede i pet poraza.
Ženski rukometni klub Ivanić svoj susret 11. kola 1. hrvatske lige igra u nedjelju u gostima kod Sesveta. Nakon dva uzastopna poraza traže se važni bodovi protiv sedme ekipe s ljestvice koja je u ovoj sezoni skupila 5 bodova više od Ivanića.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić