Izbor iz današnjih vijesti

Načelnik Općine Križ Marko Magdić danas je u Općini Križ s direktoricom Detmers kontejner d.o.o. iz Labudovca, Majom Barišić potpisao Ugovor o javnoj nabavi radova, odnosno izgradnji novog dječjeg vrtića.
Odabrani izvođač radova do kraja godine bit će uveden u posao ovisno o vremenskim uvjetima, a cilj je da do početka iduće pedagoške godine 2018./2019. djeca krenu u novi dječji vrtić. Naime rok izgradnje novog Dječjeg vrtića je 6 mjeseci.
Izgradnja novog dječjeg vrtića jedan je od trenutno najvažnijih komunalnih, infrastrukturnih projekata Općine Križ. U iznos izgradnje dječjeg vrtića, sukladno ponudi Detmers kontejner d.o.o. iz Labudovca, uključena je izgradnja vrtića te unutarnje i vanjsko opremanje. Izgradit će se niskoenergetski, prizemni objekt u kojem bi se smjestila sva djeca koja sada pohađaju dva objekta Dječjeg vrtića Križ. U objektu koji će biti izgrađen sukladno svim pravilima struke i pedagoškim standardima omogućio bi se znatno kvalitetniji rad s djecom, a nije zanemariva i činjenica jeftinijeg održavanja jednog, novog objekta u odnosu na dva vrtića.
Izgradnja Dječjeg vrtića će se dijelom financirati iz dugoročnog kredita, dijelom iz Proračuna Općine Križ, a projekt je apliciran i na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Ako prođe na spomenutom natječaju Općina Križ mogla bi ostvariti financiranje projekta i do 90% cjelokupne investicije, no sredstva za financiranje projekta, Općina Križ već je osigurala podignutim kreditom, a ima mogućnost i ostvariti sufinanciranje kroz natječaje ministarstava i Zagrebačke županije.

Općina Križ već dugi niz godina organizira povodom blagdana Svetog Nikole druženje za najmlađe stanovnike, pa će se tako i ove godine, u srijedu, 6. prosinca načelnik Marko Magdić družiti i prigodno darivati sve bebe rođene u proteklih godinu dana na području Općine križ i njihove roditelje.
Uz poklon Općine Križ, u paketima će biti kremice za bebe Ljekarne Katice Bertović, dude i bočice tvrtke Euro Alba, bijeli Ledo medo medvjedić tvrtke LEDO te prigodni, rukom izrađen poklon udruge Ženske ruke iz Križa.

Povodom današnjeg Međunarodnog dana volontera čestitku je uputio gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš:
Drage volonterke i dragi volonteri,
ovogodišnji Međunarodni dan volontera je prilika je da vam izrazim, u ime gradske uprave Grada Ivanić-Grada i u svoje ime, zahvalnost na vašem radu za opće dobro, radu čija se vrijednost ne mjeri i ne može mjeriti novcem nego osmjehom na licima djece i starijih, nemoćnih i bolesnih, naših sugrađana kojima ste nesebično pružili dio sebe i pomogli im u trenucima kad im je pomoć bila najpotrebnija.
Volontiranje i dobrovoljni rad za opće dobro našeg grada, kod naših građana i u cijeloj našoj zajednici ima dugu i bogatu povijest, a ta tradicija se u našem gradu nastavlja i danas.
Gradu Ivanić-Gradu nikada nije nedostajalo volontera i dobrih ljudi, koji su se svim svojim znanjem i svojom energijom aktivno uključivali u sve gradske manifestacije, aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad kao i Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali princ koje doprinose boljem i kvalitetnijem životu onih najranjivijih među nama – djeci, starijim osobama i osobama s invaliditetom. Brojni su, i za svaku pohvalu, primjeri godina volontiranja naših sugrađana u sportskim klubovima, udrugama u kulturi i drugim udrugama civilnog društva s područja Grada Ivanić-Grada čije aktivnosti obogaćuju društveni život našeg grada i čine ga prepoznatljivim i poželjnim mjestom rada i življenja.
Želim da naš grad i sva mjesta s područja Grada Ivanić-Grada i dalje budu mjesta u kojima ljudi pomažu jedni drugima, u kojima brinu jedni o drugima i putem volontiranja rade za opće dobro cijele zajednice u kojoj živimo. Vjerujem da ćemo kroz zajedničke napore ostvariti bolje uvjete za rast i razvoj pojedinca i društva u cjelini, a Gradska uprava će vam i dalje davati svu moguću podršku i ostati na raspolaganju. Uz čestitke vašeg dana, želim vam puno uspjeha u daljnjim aktivnostima.


Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada:
Javor Bojan Leš

Zamjenica župana Nadica Žužak u Jastrebarskom je otvorila 13. Dane meda - prodajnu izložbu meda, mednih rakija, kolača, propolisa, cvjetnoga praha... Izložbu, koja će biti otvorena do 10. prosinca, organizirala je Pčelarska udruga „Lipa“, a na njoj izlaže petnaestak pčelara.
Na predanome radu, posebno humanitarnom i edukaciji najmlađih, pčelarima je zahvalio zamjenik gradonačelnika Jastrebarskoga Stipe Bučar, dok je zamjenica župana obećala da će Županija i dalje, osim izravne pomoći pčelarskim udrugama, sufinancirati i nabavu šećera za prihranu pčela.
Recimo na kraju da je Županija u razvoj pčelarstva u ovoj godini uložila preko 255.000 kuna.

Zamjenik župana Hrvoje Frankić sa suradnicima, primit će predstavnike institucija odgoja i obrazovanja Tuzlanskog i Sarajevskog kantona u srijedu, 6. prosinca u prostorijama Zagrebačke županije.
Studijski posjet održava se u sklopu projekta „Jačanje socijalnog uključivanja – jednako i kvalitetno obrazovanje za podršku uspješnog razvoja djece sjeverozapadnog Balkana“, a predstavnicima institucija odgoja i obrazovanja Tuzlanskog i Sarajevskog kantona bit će predstavljen projekt „Prsten potpore“ kao primjer dobre prakse kojim se osigurava stručna potpora učenicima s teškoćama u razvoju.

Kulturno umjetničko društvo «Ogranak seljačke sloge» Posavski Bregi i ove godine priprema božićni koncert pod nazivom «Božić u Bregima».
Uz domaćine nastupaju društva « Strossmayer» i « Druge» iz Strizivojna, «Tančec « iz Jalševca Nartskog i «Sljeme» iz Šestina.
Koncert će biti u subotu, 9. prosinca u crkvi Sv. Maksimilijana s početkom u 19 sati.

HŽ Putnički prijevoz i ove godine nudi čak 50% popusta na cijenu povratne karte svim putnicima koji idu na klizanje u Ledeni park na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu.
Uz predočenje karte na blagajni Ledenog parka ostvaruje se popust i na cijenu ulaznica – u jutarnjem terminu cijena karte iznosi 10, a u popodnevnom terminu 15 kuna. U povratku je potrebno kondukteru u vlaku uz prijevoznu kartu predočiti kupon ili ulaznicu za klizanje.
Usto, Ledeni park je ove godine ostvario suradnju i s Umjetničkim paviljonom, pa tako putnici s kartom za vlak ostvaruju pravo na povoljniju cijenu pojedinačne ulaznice za Umjetnički paviljon za izložbu Strast stvaranja i to 20% u odnosu na redovnu cijenu.
Dodatni popusti ne odnose se na karte koje studenti, branitelji i umirovljenici kupuju uz 50% popusta.


U posljednja 24 sata, službenici policijske postaje su imali 10 intervencija.
U jutarnjim satima su intervenirali u Prečnom, gdje je u obiteljskoj kući izvršena krađa novca, na način da je vlasnik u kuću pustio dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao djelatnice «Dormea» i pristao na masažu. Za vrijeme masaže vrata, jedna od lažno predstavljenih djelatnica je iz spavaće sobe ukrala novac.
U popodnevnim satima su u Novoselcu intervenirali prilikom prometne nesreće s materijalnom štetom, a predvečer u Ivanić Gradu, na parkiralištu ispred vrtića na Žeravincu, gdje je nepoznati počinitelj provalio u osobno vozilo majke koja je otišla u vrtić po dijete.

U kasnim večernjim satima imali su još jednu intervenciju, i to u putničkom vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb – Vinkovci, gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane alkoholiziranog putnika. Osumnjičeni je uhićen, a kasnijom provjerom je utvrđeno da je za njim raspisana potraga. Protiv okrivljenog će se podnijeti optužni prijedlog u žurnom postupku nadležnom prekršajnom sudu, dok se za ostalim počiniteljima još traga.
Hitna medicinska služba je imala 8 intervencija, od čega jednu zbog prometne nesreće s 4 lakše ozlijeđene osobe, te je obavila 10 ambulantnih pregleda uzrokovanih bolestima pacijenata.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić