Izbor iz današnjih vijesti

Povodom blagdana Svetog Nikole u Općini Križ je danas organizirano tradicionalno darivanje djece rođene od sredine studenog prošle do sredine studenog ove godine, a koji primaju naknadu za rođenje djeteta.
Poklon paketima u vrijednosti oko 150 kuna, načelnik Magdić darivao je 52 bebe, 28 dječaka i 24 djevojčice.
U daru za Svetog Nikolu, bebe su dobile korisne potrepštine kao što su dudice, hrana, kremice i vlažne maramice. Članice udruge Ženske ruke za sve su bebe napravile ručno rađene balavce. Poklone su uz Općinu Križ osigurali i sponzori: tvrtka Euroalba d.o.o. Zagreb, Ljekarna Katice Bertović iz Križa te Ledo koji je darovao medvjediće.
Općina Križ svake godine izdvaja više od 80.000 kuna za jednokratnu novčanu pomoć roditeljima prilikom rođenja djeteta i to za prvo dijete 1.500 kuna, drugo dijete 1.700 kuna i treće te svako sljedeće 2.000 kuna. Za 2018. godinu ta su sredstva povećana na 100.000 kuna.

Iz Ivakopa obavještavaju korisnike usluge odvoza otpada da će zajedno s računima za studeni dobiti raspored odvoza otpada za siječanj, veljaču i ožujak 2018. godine.
Tijekom 2018. godine doći će do promjene u rasporedu odvoza otpada zbog unaprijeđenja usluge odvoza otpada te usklađivanja s nadležnim propisima Republike Hrvatske.
Kada predviđene zakonske promjene stupe na snagu, o tome će na vrijeme informirati korisnike te im dostaviti novi raspored odvoza i za ostatak kalendarske godine, a najkasnije do ožujka 2018. godine.
Navedene informacije kao i sve novosti objavljene su na web stranici: www.ivakop.hr.


Od prije neki dan Kloštar Ivanić je bogatiji za jedan novitet - pametnu klupu koja je postavljena na šetnici u Školskoj ulici, ispred Osnovne škole Braće Radića.
Postavljena je uz 100-tnu bespovratnu potporu Zagrebačke županije u iznosu od 15.684 kuna. Osim što na nju možete sjesti, možete spojiti mobitel na klupu i puniti ga, a dok se puni i spojiti se na otvorenu WiFi mrežu. Klupa ima integriran GPS lokator koji je prati gdje god se nalazi, te dojavljuje u slučaju pokušaja oštećenja ili otuđenja.


Jučer je u Pučkom otvorenom učilištu otvorena Međunarodna izložba umjetnika koji slikaju ustima i nogama.

Predstavljeno je 30-ak izloženih slika 11 autora iz Hrvatske i Slovenije, a izložbu je u ime Grada Ivanić- Grada svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Željko Posilović

Izložbu organizira izdavačka kuća umjetnika koji slikaju ustima i nogama USUN d.o.o koju u Hrvatskoj zastupa šest stipendista Međunarodne udruge čiji je član i naša domaća umjetnica Marija Glavičić-Počuć.

U prijepodnevnim satima održana je i likovna radionica za vrtićku djecu, te učenike osnovnih i srednjih škola koji su mogli iz prve ruke vidjeti kako nastaju slike članova udruge.

Posjetitelji slike mogu razgledati do 12. prosinca i to od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 19 sati.


Kulturno umjetničko društvo Kloštar po 21. put priprema Božićni koncert 16. prosinca s početkom u 19 sati u sali Pučkog doma u Kloštru Ivaniću, pod nazivom «Dobra večer dobri ljudi».

Na koncertu nastupaju djeca Dječjeg vrtića Proljeće, folklorne skupine iz Šartovca, Oporovca i Drage kod Pakoštana te domaćini sa dječjom, plesnom i pjevačkom skupinom.

Prije koncerta, od 18 sati, bit će služena misa u župnoj crkvi.


Kulturno umjetničko društvo Obreška priprema za petak 8. prosinca Božićni koncert u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću s početkom u 19 sati, pod nazivom "Marinje u Donjoj Obreški".

Gosti koncerta su: LIMENA GLAZBA DVD-a KLOŠTAR IVANIĆ, teFolklorne skupine iz Oriovca i iz Đurđica u Općini Ivanska.

Domaćini će se predstaviti s mješovitom plesnom skupinom, tamburašima "Obreščanskim bećarima" i Malim tamburašima.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić