Izbor iz današnjih vijesti

U prostoru OŠ Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu Sveti Nikola je razveselio stotinjak mališana – djecu i unuke hrvatskih branitelja.
Već tradicionalno, za Svetog Nikolu, HVIDR-a Ivanić-Grad organizira podjelu prigodnih poklona, za djecu i unuke branitelja.
Prije dolaska omiljenog sveca, učenici OŠ Stjepana Basaričeka su veselim zabavno-glazbenim programom darivali sve prisutne.
Zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović pohvalio je ovaj zajednički projekt branitelja, učenika i nastavnika osnovnih škola.

Od 8. do 11. prosinca na području Policijske postaje Ivanić-Grad bit će provedene akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“, u svrhu povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i sprječavanju najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga i drugo.
U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

U protekla 24 sata službenici policijske postaje Ivanić-Grad zaprimili su 7 zahtjeva za intervencijama od strane građana.
Izdvajamo prometnu nesreću s materijalnom štetom u mjestu Novoselec, kazneno djelo krađe počinjeno na području Grada Zagreba od strane osobe s područja Grada Ivanić- Grada, te kazneno djelo prijevare počinjeno od strane nepoznatog počinitelja.
Javna vatrogasna postrojba Ivanić- Grad imala je jednu terensku intervenciju ispiranja prometnice nakon prometne nesreće u Novoselcu.

SPORT
Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis 28 igrača na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od 12. do 28. siječnja 2018. održava u Hrvatskoj.

Pripreme za Europsko prvenstvo na rasporedu su od 18. do 24. te od 26. do 31. prosinca u Ivanić-Gradu. Završna faza priprema počet će 1. siječnja 2018. u Splitu, a u sklopu te faze odigrat će se i pripremna utakmica protiv Crne Gore 5. siječnja u Spaladium Areni.
Za prvu fazu priprema u Ivanić- Gradu pozvan je 21 reprezentativac, a ostatak momčadi će se pridružiti 26. prosinca nakon što odrade svoje obveze prema svojim klubovima u njemačkoj Bundesligi.


Školski sportski savez Zagrebačke županije proglasio je najbolje učenike-sportaše i školska sportska društva u školskoj 2016./2017. godini. Svečanost je održana u Dubravi, a priznanja najboljima, uz ostale, uručio je i zamjenik župana Hrvoje Frankić.
Najboljom sportašicom u konkurenciji učenica srednjih škola proglašena je Ana Malec iz SŠ „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada, članica školske rukometne ekipe koja je na državnom natjecanju osvojila prvo mjesto.
I ženska rukometna ekipa SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada najbolja je u konkurenciji sportskih društva srednjih škola.
Među najboljim školskim sportskim društvima je i ivanićgradska SŠ „Ivan Švear“.
Priznanja su dodijeljena i u kategoriji učenika s posebnim potrebama. Među nagrađenima je i Luka Roviščanec - atletika; SŠ „Ivan Švear“.
Tradicionalno, nagrađeni su i učitelji tjelesne i zdravstvene kulture – među njima je i Goran Bobić iz SŠ „Ivan Švear“, dok je nagradu za životno djelo primio Dragan Bulatović iz Srednje strukovne škole Velika Gorica.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić