Izbor iz današnjih vijesti

Josip Jakopač ponovno je, na izbornoj skupštini, izabran za predsjednika Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije. Za dopredsjednike Zajednice, na mandat od četiri godine, izabrani su Željko Gašparinčić, Đuro Mučnjak, Stjepan Jambrišak i Ankica Pavičić.
Skupština je održana u prostorijama Županije, pa se umirovljenicima, u njezinom uvodnom dijelu, obratio župan Stjepan Kožić koji je tom prigodom rekao da je suradnja s umirovljenicima izuzetna i kvalitetna te da je Županija od 2009. do danas za rad Zajednice izdvojila preko 9 milijuna kuna.
U Županiji, prema procjenama, ima oko 60.000 umirovljenika, od kojih je njih oko 22.000 uključeno u aktivnosti devet gradskih i 19 općinskih udruga.
Stari, novi predsjednik Jakopač je rekao da će nastaviti s organiziranjem sportskih i susreta pjevačkih zborova, s obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba, ali i poboljšati neke stvari u radu. Naglasio je da će pojačati i nabavu informatičke opreme za udruge, a prvenstveno one koje imaju manju podršku svojih općina i gradova te zahvalio Županiji na redovitoj financijskoj podršci.

Jučer je u maloj dvorani Doma kulture u Ivanić- Gradu predstavljena slikovnica za djecu „Eva u gradu anđela
Prva je ovo suradnja spisateljice Štefice Vanjek i mlade slikarice Andree Belić u priči o ljubavi, prijateljstvu i pažnji, kojoj je cilj senzibilizirati sve generacije da obrate pažnju na ljude oko sebe, posebno na djecu s teškoćama u razvoju
Slikovnica je namijenjena u dobrotvorne svrhe tako da će primjerci biti donirani zakladi „Čujem, vjerujem, vidim“ i nezbrinutoj djeci u domu u Gornjoj Bistri.
Za zabavni dio programa pobrinula su se djeca iz dječjeg vrtića Ivanić- Grad, objekta „Livada“ i ženski vokalni sastav „Ive“.

Jučer je u školskoj knjižnici Osnovne škole Milke Trnine u Križu gostovala književnica Sanja Pilić, u organizaciji Mozaika knjiga i Knjižnica i čitaonica Križ Općine Križ.
Sanja Pilić je popularna spisateljica za djecu, a njezin književni talent i sposobnost prilagodbe dječjem svijetu u književnim ostvarenjima je dobio potvrdu u obliku Nagrade „Grigor Vitez“ koju je ova spisateljica dobila po treći put, kao i Nagradu ‘Mali princ’ za najbolju dječju knjigu u regiji i to za roman za mlade Pošalji mi poruku!.
Spisateljicu je u punoj školskoj knjižnici dočekala knjižničarka Martina Rogić zajedno sa nastavnicama hrvatskoga jezika i učenicima, koji su tijekom susreta postavljali puno zanimljivih pitanja o likovima iz njezinih knjiga, ali i o temama iz suvremenog života.

Jučer se u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva petu godinu zaredom u školama i vrtićima diljem Hrvatske održala Večer matematike.
Večer matematike predstavlja skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, a njezina posebnost je što u njoj uz prijavljene učenike mogu sudjelovati i roditelji.
Za sudjelovanje se ove godine prijavilo 498 osnovnih škola, 74 dječja vrtića, 95 srednjih škola te 2 udruge, a pridružile su se i škole i vrtići s područja otoka Ivanića.

Hitna medicinska postaja Ivanić- Grad je u posljednjih 48 sati imala 11 terenskih intervencija od čega jednu sa smrtnim ishodom, te 21 ambulantni pregled isključivo zbog bolesti pacijenata.

SPORT
U posljednjem 12. kolu 1. hrvatske lige prije zimske stanke, Ženski rukometni klub Ivanić dočekuje ekipu Koke iz Varaždina. Domaće igračice očekuje težak susret protiv favorizirane momčadi iz Varaždina koja je prvi pratitelj nedodirljivom dvojcu na vrhu tablice Podravki i Lokomotivi.
Ivanić je u dosadašnjem dijelu prvenstva skupio pet bodova upisavši 2 pobjede, jedan neriješeni i osam izgubljenih susreta što je dovoljno za predzadnje mjesto na tablici.
Posljednja ovogodišnja utakmica na rasporedu je u dvorani Žeravinec u 18:30.

Rukometaši Ivanića svoju posljednju utakmicu u 2017. godini igraju na gostovanju kod druge ekipe hrvatskog prvaka PPD-a Zagreb. Ivanić trenutno drži 11. poziciju s 10 bodova, dok se Zagrepčani nalaze dvije pozicije iznad sa svega bodom više.

Košarkaši Ivanića do pauze imaju još tri utakmice. U 9. kolu A2 lige Centar, na rasporedu je gostovanje u Samoboru kod istoimenih domaćina. Ivanićani su trenutno u negativnoj seriji od četiri poraza u nizu s omjerom 2-6, dok je Samobor u ovoj sezoni upisao 5 pobjeda i samo tri poraza.

Odbojkašice Ivanića u subotu od 21:15 gostuju kod prvoplasirane momčadi 2. nacionalne lige Medveščaka, dok kuglači Zanatlije, također u subotu, od 16 sati na kuglani Zelenjak dočekuju Sesvete.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić