Izbor iz današnjih vijesti

Za utorak 12. prosinca, predsjednik Općinskog vijeća Kloštra Ivanića Krešimir Bunjevac sazvao je 5. sjednicu na kojoj su glavne točke rebalans ovogodišnjeg proračuna te usvajanje proračuna za 2018. godinu i pratećih programa javnih potreba.
Rebalans se odnosi na izmjene Programa gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture i na programe javnih potreba u predškolskom odgoju i poljoprivredi.
Prema najavi načelnika Željka Filipovića na ovoj sjednici će se odlučivati o i o smanjenju cijene dječjeg vrtića za roditelje, o projektu modernizacije javne rasvjete na području cijele Općine, o dodjeli stipendija učenicima i studentima za ovu školsku i akademsku godinu, o dodjeli financijskih sredstava Vatrogasnoj zajednici Općine i Gradskom društvu Crvenog križa Ivanić-Grad. Odlučivat će se o i dodjeli sredstava programima i projektima udruga u 2018., o programu rada Savjeta mladih te o stanju sustava Civilne zaštite na području općine u 2017.
Sjednica će započeti Aktualnim satom i moći ćete je pratiti u izravnom prijenosu na našem radiju u utorak od 16 sati.

Predstavnicima gradova i općina predstavljene su aktivnosti Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije, s posebnim naglaskom na Web GIS preglednik prostornih planova, pilot-projekt sanacije nezakonite gradnje uz zračnu luku „Franjo Tuđman“ te skore izmjene i dopune Prostornoga plana Zagrebačke županije.
Ravnateljica Zavoda Željka Kučinić je naglasila da je za javnost važno da zna da će se iduće godine raditi nove, sedme izmjene i dopune Prostornoga plana županije. Od posljednjih 'velikih' izmjena prošlo je pet godina, tako da je Plan potrebno uskladiti s brojnim novim studijama i strategijama, a ne treba ni zaboraviti da je u listopadu ove godine Hrvatski sabor donio Strategiju prostornog razvoja RH.
Posebno se osvrnula na Web GIS preglednik prostornih planova, koji je dostupan na mrežnoj stranici Zavoda, putem kojega svi kojima je to potrebno mogu, na jednome mjestu, pronaći sve prostorne planove gradova i općina Zagrebačke županije.
Predstavnici Zavoda su predstavili i pilot-projekt sanacije nezakonite gradnje koji će s još pet odabranih, poslužiti Hrvatskom zavodu za prostorni razvoj za izradu metodologije sanacije nezakonite gradnje za cijelu RH. Projektom se, uz ostalo, predviđa ublažavanje utjecaja bespravne gradnje upotpunjujući prostor sadržajima koji sada nedostaju.
Cilj prezentacija je educirati i potaknuti građane i poduzetnike te gradove i općine na korištenje javno dostupnih prostornih planova na internetu.

Članovi Udruge PULS Moslavački štrk iz Popovače sutra će se po prvi puta predstaviti u Općini Križ izložbom pod nazivom Otvorena vrata radosti.
Izložba je prodajna, a za posjetitelje će biti otvorena do kraja godine. Svečano otvorenje je u utorak, 12. prosinca u Galeriji Križ s početkom u 18 sati.

Kulturno umjetničko društvo «Ogranak seljačke sloge» Posavski Bregi je u subotu u župnoj crkvi sv. Maksimilijana održalo božićni koncert pod nazivom «Božić u Bregima».
Uz domaćine, dječju i žensku pjevačku skupinu, sudjelovale su i gošće iz Strizivojna kod Đakova - ženska pjevačka skupina KUD-a Strossmayer, zatim mješovita pjevačka skupina KUD-a Tančec iz Jalševca Nartskog u općini Rugvica sa tamburašima te mješovita pjevačka skupina i tamburaši Hrvatskog seljačkog pjevačkog društva «Sljeme» iz Šestina.
Breška crkva odzvanjala je sinoć mnoštvom božićnih pjesama, što je i posebnost ovog koncerta.
Uz posjetitelje koncertu su nazočili zamjenik ivanićgradskog gradonačelnika Željko Posilović i župnik u Posavskim Bregima Mladen Hokman.
Po završetku koncerta, domaćini su ispred crkve sve posjetitelje počastili kuhanim vinom i kolačima.


Kulturno umjetničko društvo Obreška održalo je sinoć pred punom salom Pučkog doma u Kloštru Ivaniću svoj tradicionalni Božićni koncert pod nazivom «Marinje u Donjoj Obreški». Koncert su započeli scenskim prikazom običaja svoga sela uz Marinje, imendan Marija, Marica, Maca i kako je rekla predsjednica KUD-a Mirjana Kranjčina u Obreški kažu - Marena, i time još jednom pokazali koliko im je stalo očuvati od zaborava stare običaje.
Na koncertu su im gostovali kulturno umjetnička društva iz Oriovca i iz Đurđica u Općini Ivanska, a zapažen nastup imali su i mali tamburaši KUD-a Obreška koje vodi Mladen Trčak, dugogodišnji svirača Ansambla Lado.
Poseban doživljaj bio je nastup Limene glazbe DVD-a Kloštar Ivanić sa domaćinima Obrešćanskim bećarima u koreografiji pjesama i plesova Međimurja. Kako smo doznali od Nenada Špagnuta, voditelja Limene glazbe, iduće godine proslavit će 80 godina rada.
U ime Općine Kloštar Ivanić izvođače i posjetitelje pozdravio je zamjenik općinskog načelnika Branko Šafran.

Pučko otvoreno učilište Ivanić Grad i Udruga nadbiskup Josip Juraj Posilović pozivaju na predavanje pod nazivom « Pretilost djece – kako sport može pomoći».
Predavači su doktorica znanosti Tatjana Trošt Bobić i profesor Goran Bobić.
Predavanjem će biti obuhvaćene teme vezane uz spoznaje o zastupljenosti pretilosti u svijetu i RH, tjelesne neaktivnosti kao rizični čimbenik nastanka pretilosti kod djece i odraslih, tjelesno vježbanje kao zaštita od pretilosti, sustav sporta – od perspektivnog djeteta do vrhunskog sportaša te ozljede i prevencija ozljeda u sportu. Predavanje će biti u utorak, 12, prosinca u maloj dvorani POU u Ivanić Gradu s početkom u 19 sati.

SPORT

U posljednjem ovogodišnjem kolu 1. hrvatske lige, rukometašice Ivanića su u dvorani Žeravinec uvjerljivo poražene od ekipe Koke iz Varaždina 41:23.
Iako su gošće u Ivanić- Grad doputovale sa svega 10 igračica i jednom vratarkom pobjednik je bio odlučen nakon prvih 20 minuta utakmice kada je na semaforu stajao rezultat 14:4. Čak 21 tehnička pogreška i brojne kontre rezultirale su s konačnih 18 razlike. Kod Ivanića jedina svijetla točka bila je Matea Orlović sa sedam golova, dok je za Varaždinke 10 golova zabila Dejana Milosavljević.
Gošće su zadržale treću poziciju na ljestvici dok Ivanić na zimsku pauzu odlazi na neugodnom pretposljednjem mjestu s 5 osvojenih bodova iz 12 odigranih susreta.

Rukometaši Ivanića 2017. godinu završili su pobjedom na gostovanju u Kutiji šibica kod druge ekipe PPD-a Zagreb 33:25. Ivanićani su s nova dva boda preskočili na devetom mjestu upravo ekipu iz Zagreba, te na zasluženi odmor odlaze s omjerom od 6 pobjeda i sedam poraza.

U derbiju 12. kola 3. lige Središte, rukometašice Trnine su u Križu poražene od druge ekipe Ivanića 33:26. Domaćinima nije pomoglo ni 9 golova Petre Kanture i 8 Petre Štimac, dok je kod Ivanića raspoložena bila Mirna Lešković s 13 pogodaka.
Košarkaši Ivanića upisali su i peti poraz u nizu. U Samoboru su uvjerljivo svladani od istoimenih domaćina rezultatom 100:55. Svega 22 koša Ivanića u prvom poluvremenu bilo je premalo za bilo kakvu rezultatsku neizvjesnost, a jedini raspoloženi bio je dvojac Havliček- Grobotek koji je kombinirano zabio 37 koševa. Ivanić je tako ostao na svega dvije pobjede nakon 9 odigranih kola.
Odbojkašice Ivanića izgubile su na gostovanju kod vodeće ekipe 2. nacionalne lige, Medveščak 3:0 u setovima. I odbojkašice su predzadnje na tablici sa 6 bodova iz 7 odigranih utakmica.

Kuglači Zanatlije upisali su novu pobjedu u 10. kolu 2. lige Centar. Na kuglani Zelenjak svladane su Sesvete rezultatom 5:3 čime je zadržana izvrsna druga pozicija na ljestvici.
Poene su osvojili Igor Cepetić, Tomo Krznarić i Davor Serdar, te dodatna dva na razliku čunjeva.

Kadeti i kadetkinje Streljačkog kluba Ivanić jučer su nastupili na kvalifikacijama za Božićni turnir koji će se 22. prosinca održati u Dubravi.
Nastup u finalu osigurao je Petar Blagec s pogođenih 166 krugova što je bilo dovoljno za devetu poziciju u kvalifikacijama, dok su kod kadetkinja u vrlo jakoj konkurenciji nastupile i Lorena Jerković- 175 krugova, Iva Popović- Gecan- 170 krugova i Dora Marković sa 152 kruga.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić