Izbor iz današnjih vijesti

Danas je u Maloj Sali Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić Gradu održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt Croatian Makers Plus – za darovitu djecu.

Nositelj projekta je Grad Ivanić Grad u suradnji s Osnovnim školama Đure Deželića, Josipa Badalića i Stjepana Basaričeka, te Institutom za razvoj tržišta rada, Institutom za razvoj i inovativnost mladih te Razvojnom agencijom IGRA Ivanić Grad.
Ukupna vrijednost projekta je 885. 590 kuna. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sa 99,32% sredstava, dok ostatak sredstava osigurava Grad Ivanić Grad.

Na konferenciji su učenicima i učiteljima uključenih škola projekt predstavili gradonačelnik Javor Bojan Leš, Paolo Zenzerović iz Instituta za razvoj i inovativnost mladih i Martina Novak, ravnateljica Osnovne škole Josipa Badalića, uz uvodno izlaganje Martina Madarasa ispred Razvojne agencije IGRA Ivanić Grad.

U sklopu konferencije je za sve prisutne održana i prezentacija opreme koju će partnerske škole dobiti za provedbu ovog projekta, a uključuje mBot robote, Ultimate mBot robote, Smart Home kitove i 3D printere.

U Zagrebu je održana svečana skupština Obrtničke komore Zagreb, prilikom koje su predstavljeni dosadašnji rezultati projekta Zagreb Crafts, prezentirana Strategija OKZ 2018.-2022., potpisan Sporazum o suradnji i prijateljstvu s Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije te dodijeljena priznanja zaslužnim obrtnicima i pojedincima, kao i uvaženim visokim gostima za razvoj obrtništva.
Među nagrađenima su i obrtnici iz Ivanić Grada, pa je tako priznanje «Mladi obrtnik « primio Marko Jaić, vlasnik obrta za IT usluge, dok je zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprjeđenju rada obrtničkih asocijacija primio obrtnik Vlado Kljak.

Postavljanjem instalacije od recikliranog tekstila u OŠ Milke Trnine Križ «Selo pod snijegom-Božićna bajka», članice udruge Ženske ruke završile su ekološki projekt pod nazivom »Učini svijet boljim mjestom za sve nas».
Riječ je o završnom radu učenica s voditeljicama, članicama udruge Ženske ruke na recikliranju tekstila, a svi rekviziti koji čine selo pod snijegom su od komadića tkanina.
Instalacija Selo pod snijegom – Božićna bajka, nastala je u jednom ciklusu radionica unutar projekta recikliranja tekstila kojeg financijski pomažu Zagrebačka Županija i Općina Križ.


Ivan Dragičević, učenik drugog razreda Ekonomske, ugostiteljske i turističke škole iz Samobora izabran je za novog predsjednika Županijskog vijeća učenika škola s područja Zagrebačke županije na mandat od dvije godine. Za zamjenicu je izabrana Rea Ivanic, učenica drugog razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Samobora.
Novo izabrani predsjednik bit će predstavnik Zagrebačke županije u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske.
Inače, Nacionalno vijeće učenika RH predstavničko je tijelo svih učenika s područja cijele države i savjetodavno tijelo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa od 2005. godine. Vijeće se sastoji od 21 člana – po jedan iz svake županije.

Općina Križ i ove godine u suradnji s Operom Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba i Mjesnim odborom Vezišće, organizira Svečani božićni koncert u čast Milki Trnini.
Program započinje u 18 sati dodjelom Plakete Milke Trnine koju će ove godine primiti profesorica Blaženka Pavlović Kovač, dugogodišnja voditeljica mješovitog pjevačkog zbora «Milka Trnina» Vezišće.
Koncert solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u kojem nastupaju Ivanka Boljkovac (sopran), Sofia Ameli Gojić (mezzosopran), Nikša Radovanović (tenor) i Siniša Štork (bas) uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića započinje u 18 sati i 20 minuta.
Program će po tradiciji završiti uz nastup Mješovitog pjevačkog zbora Milka Trnina Vezišće.
Božićni koncert u čast Milki Trnini je u četvrtak, 14. prosinca u 18 sati u Dom kulture Milka Trnina u Vezišće. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane građane.

U okviru programa Advent u Križu, Općina Križ najmlađima poklanja predstavu Kazališta «Prijatelj» pod nazivom «Igra se nastavlja s Djedom Mrazom».
Riječ je o predstavi kojom se pokušava pokazati i dokazati da u ovo vrijeme kada se poezija sve manje i čita i piše, djelo Grigora Viteza još uvijek može djeci biti zanimljivo i privlačno kao i svaka druga dječja igra. U predstavi se ističe i važnost same igre za razvoj i odrastanje djeteta.
Predstava „Igra se nastavlja s Djedom Mrazom“ afirmira veselu igru u kojoj dijete uz najobičnije stvari može biti sve što zaželi.
Predstavu pogledajte u petak 15. prosinca s početkom u 18 sati u Domu kulture Josipa Badalića u Križu, a usput se i slikajte s Djedom Mrazom.


Kloštranske mažoretkonje su se s V. Christmas open-a koji je održan u Zagrebu vratile s najljepšim Božićnim poklonom oko vrata.
Osvojile su tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Zlatne medalje su osvojile Jana Bočkaj-solo štap kadeti, te mini formacija štap juniori i mini formacija batomflag juniori. Srebrnu medalju je osvojila mini formacija štap kadeti.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić