Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je održana zadnja ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća Kloštra Ivanića, koja je započela minutom šutnje za preminulog docent doktora Eugena Šošu, bivšeg načelnika Općine.
Predsjednik Vijeća je izvijestio prisutne da je osnovan Klub vijećnika Nezavisne liste boljih, a potom je u aktualnom satu načelnik odgovarao na pitanja vijećnika.

Zbog neostvarivanja planiranih kapitalnih potpora, prišlo se rebalansu ovogodišnjeg proračuna i tu u Programima gradnje i održavanja komunalne infrastrukture, rebalansirane su pojedine stavke u programu javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi i u programu javnih potreba u poljoprivredi.

Prijedlog općinskog proračuna za 2018. godinu s pratećim programima javnih potreba u visini od 31. 409. 500 kuna prihvaćen je jednoglasno sa uvrštenim amandmanom vijećnika Mislava Lukše da za dobivanje božićnice iduće godine budu uvršteni uz umirovljenike, nezaposlene i osobe korisnici zajamčene minimalne naknade - prema rješenju Centra za socijalnu skrb. Prihvaćen je i amandman općinskog načelnika Željka Filipovića da se za 2.000 kuna umanje sredstva političkim strankama i da taj iznos bude za povećanje učeničkih i studentskih stipendija, tako da će biti u visini prošlogodišnjih - 450 kuna mjesečno za učenike i 750 kuna za studente.
Dobra vijest i za roditelje čija djeca pohađaju vrtić u Kloštru Ivaniću - cijena po djetetu za 10- satni program smanjuje se za 40 kuna. Na godišnjoj razini taj iznos umanjenja cijene vrtića roditeljima iznosi 52.000 kuna i ići će na teret općinskog proračuna.
Vijećnici su donijeli i odluku o dodjeli stipendija, koje će u ovoj školskoj i akademskoj godini dobivati 15 učenika i 10 studenata.
Vatrogasnoj zajednici općine Kloštar Ivanić dodijeljena su sredstva u iznosu od 500.000 kuna a Gradskom društvu Crvenog križa Ivanić-Grad iznos od 40.000 kuna, temeljem zakonskih obaveza Općine.
Vijećnici su na kraju saslušali i financijsko izvješće poduzeća Ivaplin za 2016. godinu.
Općinski načelnik Željko Filipović i predsjednik Vijeća Krešimir Bunjevac prije samog kraja sjednice su vijećnicima i slušateljima Obiteljskog radija Ivanić čestitali predstojeće blagdane. Uz to je općinski načelnik zahvalio vijećnicima što su jednoglasno prihvatili proračun za 2018. godinu.

Uslijed obilne kiše i snijega proteklih dana, jučer je vodostaj Save u Dubrovčaku bio u porastu, te je poslijepodne dignuta i ustava na Prevlaci.
Trenutna visina vodostaja je 673 cm i bilježi se lagani pad, a na snazi su redovne mjere obrane od poplave.

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić- Grad je na području Grada započelo s podjelom božićno novogodišnjih paketa te donacija Dukat proizvoda.
Paketi će se podijeliti osobama s invaliditetom, djeci čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade, osobama starijima od 90 godina života te korisnicima zajamčene minimalne naknade koji su stariji od 65 godina života.

Ovog četvrtka, 14. prosinca, će se u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održati tradicionalni Božićni koncert Glazbenih odjela Osnovne škole Stjepana Basaričeka.
Organizator su Glazbeni odjeli, koncert počinje u 18 sati, a za sve zainteresirane je ulaz besplatan.

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su jučer imali 10 intervencija na zahtjev građana.
U jutarnjim satima su zaprimili dojavu djelatnika HEP-a Elektre Križ o neovlaštenom priključku električne energije u Posavskim Bregima.
Izlaskom na teren je utvrđeno da je nepoznati počinitelj na žice koje služe za distribuciju električne energije spojio dvožilni aluminijski vodič, te ga po zemlji proveo do kuće i neovlašteno trošio električnu energiju. Priključak je isključen, a šteta za sada nije utvrđena.
U popodnevnim satima su intervenirali prilikom dvije prometne nesreće - u Novoselcu gdje je jedna osoba bila lakše povrijeđena, te u Ivanić Gradu gdje na obilježenom pješačkom prijelazu u Omladinskoj ulici vozačica nije propustila pješake koji su na prijelaz već stupili.
Vozačica je obje pješakinje odvezla u Dom zdravlja, a pravna kvalifikacija slijedi nakon bolničkih prijava.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić