Izbor iz današnjih vijesti

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Zagrebačke županije donijelo je Odluku o dodjeli stipendija za školsku 2017./2018. godinu za učenike i studente.
Prema Odluci, dodijelit će se 30 stipendija za učenike i 20 za studente. Stipendije iznose 500 kuna mjesečno za učenike i 1.000 kuna za studente, a isplaćuju se 12 mjeseci u godini.
Svečanost potpisivanja Ugovora o stipendiranju Zagrebačke županije bit će u četvrtak, 21. prosinca u hotelu „International“ u Zagrebu.
Ugovor o stipendiranju potpisat će i troje učenika s područja Otoka Ivanića, Ana Tutić iz Bešlinca, Ivamarija Moćan iz Novoselca i Juraj Hlevnjak iz Ivanić Grada.

Za realizaciju Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Općina Kloštar Ivanić planira u idućoj godini
7. 995.000 kuna. Planirani prihodi bili bi iz kapitalnih potpora, rudne rente, poreza, komunalnog doprinosa, grobne naknade i drugih prihoda propisanih zakonom. Kroz program gradnje u 2018. godini planira se asfaltiranje i rekonstrukcija ceste u Čemernici, izgradnja nogostupa i biciklističke staze u Ulici kralja Tomislava, uređenje Parka hrvatskih branitelja, uređenje groblja u Sobočanima i određenih zahvata na groblju u Kloštru Ivaniću. Tu su još uvrštene financijske obaveze vezane uz odlaganje komunalnog otpada i sanacija deponija Tarno i kapitalna pomoć Ivaplinu.

Srednja strukovna škola Samobor sutra će biti domaćin svečanosti povodom obilježavanja 130 godina strukovnog školstva u Samoboru.
Svečanosti će nazočiti i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji će tom prigodom nagraditi kreatore 3D znanstvene podmornice te njihovog mentora prof. Ivana Vlainića za sjajan
uspjeh njihove inovacije na međunarodnom sajmu inovacija iENA 2017. u Nürnbergu i na 13. Međunarodnom sajmu inovacija u Seoulu te će u rad pustiti e-punionicu u krugu škole. Prisutnima će se obratiti i bivši učenik ove škole, poduzetnik i inovator, Mate Rimac.

U utorak je održana 7. sjednica skupštine Turističke zajednice Grada Ivanić- Grada na kojem je između ostalog usvojeno financijsko izvješće zajednice za prvih 6 mjeseci 2017. godine.
Zbog osjetno manjih prihoda od članarine od očekivanih, usvojen je i prijedlog rebalansa financijskog plana za ovu godinu.
Na kraju članovima skupštine je predstavljen bogat program događanja u prosincu nazvan Advent u Ivanić- Gradu.

Pučko otvoreno učilište Ivanić Grad i Udruga nadbiskup Josip Juraj Posilović u utorak su organizirali predavanje pod nazivom «Pretilost djece – kako sport može pomoći».
Predavanje su održali doktorica znanosti Tatjana Trošt Bobić i profesor Goran Bobić.
Obuhvaćene su teme vezane uz zastupljenosti pretilosti u svijetu i Hrvatskoj, tjelesne neaktivnosti kao rizični čimbenik nastanka pretilosti kod djece i odraslih, tjelesno vježbanje kao zaštita, sustav sporta – od perspektivnog djeteta do vrhunskog sportaša, te ozljede i prevencija ozljeda u sportu.
Istaknuto je kako se u svega 40 godina prvi svjetski problem iz gladi i pothranjenosti pretvorio u prekomjernu tjelesnu težinu. Procijenjeno je da je čak 600.000 ljudi na svijetu pretilo, odnosno kako im tjelesna masa utječe izravno na zdravstveno stanje.
Kako bi se ta pojava spriječila kod djece koja se danas sve manje bave fizičkim aktivnostima, preporuka je da im se od malih nogu usadi navika za redovitim vježbanjem jer su istraživanja pokazala da djeca koja se bave aktivnostima imaju manje šanse postati pretili u kasnijoj dobi.

Volonteri Crvenog križa su u Općini Kloštar Ivanić započeli podjelu božićno novogodišnjih paketa osobama s invaliditetom, djeci čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade, osobama starijim od 90 godina te korisnicima zajamčene minimalne naknade koji su stariji od 65 godina.
Općina Kloštar Ivanić je za ove pakete izdvojila 14.840 kuna za 106 paketa svojim građanima.

U 10. kolu A2 lige Centar, košarkaši Ivanića su jučer na domaćem terenu upisali osmi ovosezonski i šesti poraz u nizu.
U dvorani Žeravinec bolja je bila ekipa Mladosti iz Zagreba 101:73. Susret je odlučen nakon prve dvije četvrtine kada su gosti otišli na odmor s velikih 21 razlike.
Još jednom najbolji pojedinac susreta je bio domaći igrač Renato Havliček s 30 koševa, dok je za goste koš manje zabila mlada nada hrvatske košarke Antonio Jordano.
Ivanić je tako ostao na svega dvije pobjede iz deset odigranih susreta dok su Zagrepčani na omjeru od pet pobjeda i pet poraza.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić