Izbor iz današnjih vijesti

Župan i predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Stjepan Kožić i Mihael Zmajlović, jučer su održali konferenciju za medije na kojoj su najavili kako neće sudjelovati u licitacijama i trgovini koju je pokrenuo HDZ u borbi za kontrolu Skupštine. Iako su birači jasno poklonili svoje povjerenje koaliciji HSS-SDP-HNS-Laburisti na nedavnim izborima, određene snage krenule su u prekrajanje izbornih rezultata. Tako je prvo vladajuću većinu napustila HSS-ova vijećnica Jasminka Mataušić, a bijeg u krilo HDZ-a i na županijskoj razini napravio je i HNS.
Sve to posebno je razočaralo župana Kožića koji je istaknuo kako ga žalosti kontekst u kojem se zadnjih tjedana provlači Zagrebačka županija. Umjesto o projektima koji se trenutno provode, građani gledaju otvorenu političku trgovinu koja dodatno nagriza njihovu vjeru u politiku.
Prava meta HDZ-ove trgovine ipak je bio Mihael Zmajlović, čiju poziciju predsjednika županijske skupštine već treći put pokušavaju preoteti. Zmajlović je istaknuo kako je od proljeća ove godine protiv vodstva Zagrebačke županije pokrenut hibridni rat koji uključuje bespoštedno otimanje vijećnika s koalicijske liste, sve s ciljem mijenjanja iskazane volje birača.
„Moja funkcija tu nije bitna, bitno je samo da na čelu Skupštine bude netko tko je tamo zbog volje građana, a ne sramotne kupovine“, izjavio je Zmajlović.

Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godinu u Općini Kloštar Ivanić planiran je u iznosu od 3.840.000 kuna.
Za investicijsko održavanje nerazvrstanih cesta planira se 1.300.000 kuna , 300.000 kuna za održavanje makadam cesta, za zimsku službu u 2018. plan je 250.000 kuna, po 100.000 kuna planira se za krpanje udarnih rupa i za održavanje poljskih puteva. Za obnovu cestovne signalizacije Općina Kloštar Ivanić planira utrošiti 60.000 a za čišćenje sipine 30.000 kuna.
Za uređenje parkirališta kod općinske zgrade i dvorišta DVD-a Kloštar planira se 500.000 kuna, za održavanje javne rasvjete 450.000, za odvodnju atmosferskih voda 400.000, za održavanje groblja 200.000 a za zbrinjavanja otpada sa divljih deponija 50.000 kuna.
U ovoj školskoj i akademskoj godini Općina Kloštar Ivanić dodijelila je 15 učeničkih i 10 studentskih stipendija prema kriteriju izvrsnosti, za deficitarna zanimanja i socijalnom kriteriju.

Učeničke stipendije dobili su : Dominik Matijević,Antonija Ćosić,Patrik Gazec,Antonio Andrijević, Gabrijela Juko, Marko Tutić, Danijela Sporiš, Nela Ivaković, Sara Botičan, Mateja Dojder, Klaudija Marković, Davor Sporiš, Lucija Ćosić, Matea Popović i Stjepan Ćosić.

Studentske stipendije dobili su : Filip Frigan,Silvio Štruklec,Brigita Blagajac,Katarina Virić, Valentina Virić, Lukrecija Vlahović, Josipa Novaković, Mihaela Rašić, Josip Salopek i Barbara Štiglić.

Mjesečna stipendija za učenike je 450 a za studente 750 kuna.

Uslijed obilnijih padalina proteklih dana na pojedinim područjima Općine Križ uvedene su redovne mjere obrane od poplava.
Stožer Civilne zaštite Općine Križ provodi redovne izvide na terenu te je uočeno da je od 15. prosinca, zbog povećanog vodostaja rijeke Save te zbog ispuštanja vode u šumu Žuticu, došlo do prelijevanja vode preko prometnice u Velikoj Hrastilnici. Iz tog razloga od danas pa do daljnjega osobnim vozilima nije moguće prijeći cestu na dijelu gdje ona iz Velike Hrastilnice ulazi u šumu Žutica.
Nakon porasta razine Save posljednjih nekoliko dana, vodostaj u Dubrovčaku Lijevom trenutno stagnira. Visina je 699 cm, a na snazi su još uvijek redovite mjere obrane od poplave.

Općina Križ, Mjesni odbor Vezišće i Opera Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i ove su godine organizirali Svečani božićni koncert u čast Milki Trnini, a u Domu kulture Milka Trnina u Vezišću, sinoć su se okupili mnogobrojni ljubitelji operne umjetnosti i štovatelji naše Milke.
Uz načelnika Marka Magdića, njegovog zamjenika Zlatka Hrastića i predsjednika Općinskog vijeća Mladena Rogića, koncertu je u ime Gradonačelnika Grada Zagreba nazočio Dalibor Bastalec.
Svečani božićni koncert bio je i prigoda za dodjelu Plakete Milke Trnine koju je ove godine primila profesorica Blaženka Pavlović Kovač, dugogodišnja voditeljica zbora Milke Trnine iz Vezišća. Plaketu je dobitnici uručio Predsjednik Općinskog vijeća Općine Križ Mladen Rogić.
Plaketa Milke Trnine dodjeljuje se kao posebno počasno priznanje za zahvalnost i istaknuti doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine.
Na tradicionalnom opernom koncertu solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u Vezišću su ove godine nastupili Sofia Ameli Gojić, Nikša Radovanović i Siniša Štork uz klavirsku pratnja Vjekoslava Babića te Ivanka Boljkovac koja u Vezišće dolazi već više od trideset godina.
Večer je po tradiciji završila nastupom Mješovitog pjevačkog zbora Milka Trnina Vezišće.

Amatersko kazalište Josip Badalić i Društvo Naša djeca Križ za subotu pripremaju program pod nazivom «Kekavec sam od rođenja» inspiriran stvaralaštvom hrvatske književnice Božice Brkan.
Program započinje u 16 sati radionicom izrade božićnih ukrasa za djecu i odrasle, a nastavlja slatkom pričom o tradicijskim božićnim kolačima Moslavine i Hrvatske i od 18 sati i 30 minuta predstavljanjem knjiga Božice Brkan „Umrežena“ i „Život večni“ te uprizorenjem kekavskih scenskih igara autorice Božice Brkan.
Program se održava u Društvenom domu u Okešincu u subotu, 16. prosinca od 16 do 20 sati.

SPORT
Košarkaši Ivanića u posljednjem ovogodišnjem kolu gostuju u Zagrebu kod ekipe Podsused. Ivanićani su trenutno predzadnji na ljestvici i 2017. godinu će pokušati završiti prekidom niza od šest poraza, dok su Zagrepčani tri pozicije bolje pozicionirani s dvije pobjede više u prvih 10 kola.
Posljednju utakmicu ove godine odigrat će i odbojkašice Ivanića. U dvorani Žeravinec od 13 sati gostuju igračice Olimpika iz Zagreba. Obje momčadi su u dosadašnjem dijelu prvenstva upisale po dvije pobjede s time da ekipa iz Ivanića ima utakmicu manje.
Istog dana u 18 sati druga ekipa Muškog rukometnog kluba Ivanić ugostit će ekipu Libra Tehničar iz Zagreba. Iz kluba najavljuju kako će za domaćine igrati i igrači iz prve momčadi kako bi se pružio dostojan otpor prvoplasiranoj momčadi 3. lige Središte.
Dodajmo kako će rukometaši Ivanića danas u dvorani Žeravinec od 18:30 odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić