Izbor iz današnjih vijesti

Za sutra su u Zagrebu sazvane 4. i 5. sjednica skupštine Zagrebačke županije.
Glavna točka dnevnog reda 4. sjednice sazvane za 11 sati je donošenje Proračuna Zagrebačke županije za 2018. godinu i projekcija proračuna za 2019. i 2020. godinu.
Na dnevnom redu 5. sjednice koja je sazvana za 15 sati je zaključak o razrješenju predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine te razrješenju i izboru člana Odbora za statut, Poslovnik i propise Županijske skupštine, Odbora za financije i proračun , Odbora za izbor i imenovanja i člana Mandatnog povjerenstva Županijske skupštine.


Načelnik Općine Križ Marko Magdić danas je darivao svu djecu Dječjeg vrtića Križ i predškolce prigodnim slatkim poklon paketima. Mališane su posebno razveselile šarene edukativne slikovnice, a za one nešto starije, predškolce, osigurane su vježbenice kroz koje mogu proširiti svoja znanja i vještine za predstojeće školske dane.

Kako bi uljepšali i upotpunili blagdane i zimske praznike svoj djeci Osnovne škole Milke Trnine Križ, načelnik Magdić je ravnatelju škole Zlatku Hasanu uručio ulaznice za klizalište na Salaj landu za sve učenike Osnovne škole. Besplatno klizanje koje uključuje i posudbu klizaljki učenici mogu iskoristiti 27., 28. i 29. prosinca u vremenu od 8-14 sati na Božićnoj priči obitelji Salaj, odnosno Salaj landu.

U Općini Kloštar Ivanić planiraju u 2018. godini Program socijalnih potreba u visini od 732.350 kuna.
Siromašnim obiteljima podmirivat će troškove stanovanja, nabavu drva za ogrjev, za umirovljenike, nezaposlene i korisnike zajamčene minimalne naknade osigurat će božićnice. Nastavljaju i sa isplatom jednokratne pomoći roditeljima za novorođeno dijete, osiguravaju sredstva za stipendije učenicima i studentima, subvencioniraju prijevoz studentima, podmiruju trošak toplog obroka učenicima u školskoj kuhinji i školu plivanja. Za siromašniju djecu podmiruju trošak ljetovanja i doniraju određena sredstva za rad Caritasa u Kloštru Ivaniću.

Općina Križ je krenula s projektom uređenja makadam cesta i poljskih puteva na području Općine. Ovih dana uređene su Marinkova ulica u Obedišću te makadam put uz Veterinarsku stanicu.
U narednom razdoblju ovisno o vremenskim prilikama, plan je urediti još nekoliko makadam cesta ukupne duljine oko 3 kilometara, a uključuju cestu uz željezničku prugu u Novoselcu te makadam cestu koja spaja Razljev i Kompator.


U subotu je u Okešincu, u organizaciji Amaterskog kazališta Josip Badalić Križ, Društva Naša djeca Križ i književnice Božice Brkan održan Zavičajni program pod naslovom «Kekavec sam od rođenja» u okviru kojega je održana radionica izrade božićnih ukrasa za djecu i odrasle, ispričana slatka priča o tradicijskim božićnim kolačima Moslavine i Hrvatske te predstavljene knjige Božice Brkan «Umrežena» i «Život večni».
Uz autoricu, u predstavljanju knjiga sudjelovali su predsjednik Društva hrvatskih kn književnika Đuro Vidmarović, etnologinja Slavica Moslavac i potpredsjednica Ogranka Matice hrvatske Kutina Katarina Brkić.
Program su svojim nastupom upotpunili članovi dječjeg ansambla Amaterskog kazališta i Društva naša djeca kekavskim scenskim igrama koje je za njih napisala Božica Brkan, te zbor udruge umirovljenika i građana Radost Križ.
Želja organizatora bila je naglasiti vrijednosti koje baštini Moslavina na tradicijskom, etnografskom, arheološkom, jezičnom, književnom i općenito kulturnom polju.


Utječu li različiti odgojni stilovi na razvoj ličnosti djeteta – njegovo doživljavanje, osjećaje, ponašanje …saznajte na predavanju pod nazivom "Odgojni stilovi roditeljstva" koje će održati Tajana Hodko, magistra psihologije.
Predavanje je sastavni dio zajedničkog projekta Pučkih otvorenih učilišta Samobor, Zelina i Ivanić-Grad pod nazivom „Zajedno za zdravlje“ a pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije.
Predavanje će biti u utorak, 19. prosinca u 19 sati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad.
Ulaz je slobodan.


Vatrogasna postrojba Ivanić grad je od petka do nedjelje odradila pet tehničkih i jednu požarnu intervenciju.
15. prosinca su u Ulici Josipa Posilovića u Ivanić-Gradu ispirali prometnicu od blata, a u Ulica Kralja Tomislava u Kloštru Ivaniću intervenirali prilikom ispumpavanja vode u obiteljsku kuću.
U subotu, 16. prosinca sudjelovali su u ispumpavanju vode u Kosničarskoj ulici u Ivanić-Gradu i podruma kuće u Denovečkom Brdu.
Tijekom nedjelje, 17. prosinca intervenirali su u Graničarskoj ulici gdje je došlo do trovanja osobe ugljičnim monoksidom navjerojatnije uslijed neispravnog plinskog bojlera.
Od početka godine do danas Vatrogasna postrojba Ivanić-Grad ukupno je odradila 215 intervencija požara iz djelokruga poslova zaštite i spašavanja.

SPORT
Košarkaški klub Ivanić prvi dio sezone završio je sedmim uzastopnim porazom na gostovanju kod Podsuseda 96:57. Još jednom sve je bilo odlučeno nakon prve dvije četvrtine u kojima je Ivanić postigao svega 21 koš. Trojac Lukačević- Havliček- Grobotek zaslužan je za čak 50 koševa dok je ostatak ekipe zabio tek sedam poena.
Na ljestvici Ivanić je i dalje pretposljednji s omjerom od 2 pobjede i 9 poraza.
Nakon osvojenog 6. mjesta u regularnom dijelu lige, s tri pobjede u play-off-u mlađi kadeti Košarkaškog kluba Ivanić su završili prvenstvo Zagrebačke županije pobjedom u finalu nad Fortunom iz Zaprešića rezultatom 58:54. U četvrtfinalu pobijedili su Velgor iz Velike Gorice rezultatom 57:51 i u polufinalu Podsused 71:40.

Kadeti su također pobjedom nad Posdusedom rezultatom 67:52 završili jesenski dio prvenstva. Nakon 12. odigranih kola s omjerom 8 pobjeda i 4 poraza nalaze se na 3. mjestu.

Odbojkašice Ivanića su 2017. godinu završile domaćom pobjedom protiv treće ekipe Olimpika 3:1 u setovima.
U iznimno zanimljivom susretu prva dva seta su uvjerljivo otišla na stranu domaćina, treći set je u napetoj završnici pripao gostima, da bi četvrti osvojila ipak bolja momčad Ivanića.
Na ljestvici Ivanićanke su se popele jedno mjesto, preskočivši upravo Olimpik, te su sada na šestom mjestu 2. nacionalne lige.

U posljednjoj utakmici jesenskog dijela 2. kuglačke lige Centar, Zanatlija Ivanić je poražen na gostovanju u Zagrebu kod ekipe Ponikve rezultatom 5:3.
Poene su osvojili Igor Cepetić, Zdravko Serdar i Pavao Banić, a iz kluba poručuju kako su zadovoljni ostvarenim trećim mjestom na tablici svega dva boda iza prvoplasirane Sidre.
Iduća utakmica na rasporedu je kup susret u kojem na kuglani Zelenjak Zanatlija dočekuje Harmicu iz Zagreba.

Na prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore održanom ove nedjelje u Zagrebu, član Karate kluba KIK Luka Koščević osvojio je u katama naslov juniorskog prvaka Hrvatske.
Luka je tako uspio obraniti titulu prvaka Hrvatske čiji je vlasnik već treću godinu zaredom.

Na Prvenstvu Hrvatske nastupila je i kadetska ekipa Karate kluba Mladost u borbama u sastavu Antun Vujević, Jakov Rukavina, Petar Huzanić i Matej Šuber i osvojila brončano odličje.


zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić