Izbor iz današnjih vijesti

Jučer je u Križu održana sedma, ujedno i posljednja sjednica Općinskog vijeća u 2017. godini.
Vijećnici su jednoglasno donijeli odluke o Strateškom planu Općine Križ za razdoblje od 2018. do 2020. godine i Strategije upravljanja imovinom Općine Križ za isto razdoblje te Akcijski plana rekonstrukcije, modernizacije i upravljanja sustavom javne rasvjete Općine Križ.
Također jednoglasno, donesena je i Odluka o dodjeli stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2017./2018. godinu, zaključak o utvrđivanju teksta Javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih te odluke o izdvajanju novčanih sredstava za izgradnju i stručni nadzor za izgradnju dječjeg vrtića.

Predsjednik gradskog vijeća Željko Pongrac sazvao je za sutra 6. sjednicu gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.
Na dnevnom redu nalazi se 9 točaka, a najznačajnije su svakako točke 5 i 6: Izmjene i dopune Proračuna Grada za 2017. godinu, odnosno razmatranje prijedloga i donošenje proračuna Grada za iduću godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu.
Također, novi načelnik Policijske postaje Ivanić- Grad Marin Grgić izvijestit će o stanju sigurnosti na području Grada Ivanić- Grada, a razmotrit će se i Odluka o prihvaćanju Konačne liste kandidata i dodjele stipendija učenicima i studentima.

Vijećnici će razmotriti i pokretanje projekta Newlight- rekonstrukcije i modernizacije i upravljanja sustavom javne rasvjete, a donijet će se i odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.
Na kraju će se raspravljati o raspisivanju javnog natječaja za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ivanić-Grad Sjever – Zoni 6 radi izgradnje gospodarskih objekata u idućoj godini, te izmjeni Odluke o načinu financiranja djelatnosti Vijeća mjesnih odbora na području Grada Ivanić-Grada.

Prijenos sjednice moći ćete pratiti izravno u programu Obiteljskog radija Ivanić sutra u 16 sati.

Jučer je u Ivanić-Gradu održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen razvojni projekt „Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine“ u okviru kojega se nastavljaju projekti kojima su ciljevi oplemeniti vizuru grada, revitalizirati gradsko središte te unaprijediti ponudu gradskih sadržaja kako bi se podržao strateški zaokret i usmjerenje prema razvoju turističkog segmenta Grada.
Ovime se svečano proslavio nastavak razvojnog projekta Grada Ivanić-Grada kroz završetak izgradnje Skate parka kao jednog od segmenata projekta.
Projekt Uređenje gradskih sadržaja i kulturne baštine obuhvaća niz prostornih intervencija, od uređenja šetnice uz rijeku Lonju do izgradnje novih sportsko-rekreacijskih sadržaja, kao i obnovu kulturnih sadržaja te predstavlja bazu za strateški zaokret prema cjelovitom razvoju zdravstvenog turizma.
Konferenciji su prisustvovali Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i operativni direktor Istraživanja i proizvodnje nafte i plina Tvrtko Perković.

Bespovratna sredstva u iznosu od skoro 16 milijuna kuna dodijeljena su trgovačkom društvu Integrirani promet zagrebačkog područja za izradu 1. i 2. faze Master plana prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.
Radi se o maksimalnom iznosu EU potpore koju je ovaj projekt mogao ostvariti putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, a njegova ukupna vrijednost iznosi 23.436.000 kuna.
Cilj izrade i donošenja Master plana, koji je temeljni strateški dokument dugoročnog razvoja prometa na spomenutom području, je omogućiti veću mobilnost stanovništva korištenjem oblika transporta koji su ekološki, energetski i ekonomski prihvatljivi za društvo, integrirati prometne podsustave kroz institucionalna, organizacijska i infrastrukturna poboljšanja, s posebnim naglaskom na integriranje sustava javnog prijevoza i povećanje sigurnosti prometa. Izrada Master plana nužna je pretpostavka ostvarivanja mogućnosti za sufinanciranje realizacije svih prometno infrastrukturnih i logističkih projekata sadržanih u Master planu prometnog sustava.
Partneri na projektu su Zagrebačka županija, Grad Zagreb i Krapinsko-zagorska županija na čijem se području, uostalom, želi poboljšati prometnu dostupnost kroz razvoj učinkovitog i održivog prometnog sustava. Naime, integrirani prijevoz putnika je model organizacije prijevoza putnika koji se temelji na zajedničkoj tarifi prijevoznika u linijskom putničkom prijevozu na širem području opsluživanja, u kojem djeluje više oblika prijevoza i veći broj tvrtki.

Jučer je na području Otoka Ivanića započelo provođenje četvrte velike akcije darivanja krvi.
Akcija je provedena u Križu i Novoselcu. Plan je bio prikupiti 75, a prikupljeno je 95 doza. U Križu je krv darivalo pedeset i dvoje, a u Novoselcu četrdeset i troje darivatelja. Iz zdravstvenih razloga odbijeno ih je sedmero.

Program Muzeja Ivanić Grada u ovoj godini zaključuje izložba pod nazivom «Božićna nostalgija», postavljena u sjećanje na legendarni Foto studio Bubenik koji je u Ivanić Gradu djelovao od 1937. do 1978. godine.
Izložba će biti otvorena u srijedu, 20. prosinca u 18 sati i 30 minuta.
Posjetitelji će izložbu moći razgledati sve do 20. siječnja.
Kako je otvorenje izložbe u vrijeme Božića, prostor Muzeja uređen je u tradicijskom ruhu etnografske baštine Posavine.


U protekla 24 sata službenici PP Ivanić-Grad su zaprimili 6 zahtjeva za intervencijama od strane građana od kojih izdvajaju prometnu nesreću s materijalnom štetom prilikom sudara dva osobna vozila, zatim prometnu nesreću s jednom lakše povrijeđenom osobom, gdje je osobno vozilo naletjelo na pješaka (dijete) i ometanje javnog reda i mira na području Grada Ivanić Grada.
Na području Općine Kloštar Ivanić počinjeno je kazneno djelo Prijetnja, a u Čemernici Lonjskoj su imali intervenciju u obitelji.
Hitna medicinska služba Ivanić Grad je od 15 do 19. prosinca imala 26 terenskih intervencija čiji su uzroci bili teže ozljede uzrokovane padom, samoozljeđivanje, jedna prirodna smrt i trovanje ugljičnim monoksidom. U istom razdoblju su obavili 54 ambulantna pregleda zbog bolesti pacijenata.


Dječaci Muškog rukometnog kluba Ivanić, 2004/2005 godište sudjelovali su prošloga vikenda na Božićnom turniru u Poreču na kojem su u konkurenciji 16 ekipa iz regije osvojili 1.mjesto.

Prvoga dana u takmičenju po grupama protivnici su bile ekipe Selca, Kopera i Poreča, a upisane su tri pobjede čime su kao prvi u grupi ušli u polufinale gdje ih je čekala ekipa rukometnog kluba Gorenje iz Slovenije.
Gorenje, koja spada u sam vrh slovenskog rukometa u tom godištu, svladano je rezultatom 16:10.

U finalu su protivnici bili vrlo jaka ekipa Trsata, a utakmicu su odlučivali sedmerci, iako je Ivanić imao zaostatak od 4 gola razlike.

Sva tri sedmerca za Ivanić su realizirali Ivano Hodžić Mehić, Petar Lauš i Luka Matijević, dok su protivnici imali jedan promašaj čime je osvojen vrlo jaki Božićni turnir.

Najboljim igračem turnira proglašen je Petar Lauš, a u najbolju sedmorku turnira odabrana su još dva dječaka MRK Ivanića Luka Matijević i Filip Karlo Jerković.

Iz kluba su ponosni ponašanjem i naravno rezultatom svojih mladih igrača čime su pokazali da su pravi sportaši, odlikaši i ponos i roditelja i Muškog rukometnog kluba Ivanić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić