Izbor iz današnjih vijesti

Na gradskoj sjednici Grada Ivanić- Grada s 12 glasova ZA, tri protiv i jednim suzdržanim izglasan je proračun za 2018. godinu u iznosu od 100.329.900 kuna koji predviđa brojne projekte poput šetnice na rijeci Lonji, dvorane i trga u Posavskim Bregima, Tehnološkog parka Petice, rekonstrukcije Matoševe, Šarampovske i Cvjetne ulice, nastavka izgradnje kanalizacije i nogostupa u Šumećanima, te izgradnja modularnog drvno-tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu.
Donesena je i Odluka o III. izmjenama i dopunama Proračuna za ovu godinu kojim je prihvaćeno umanjenje proračuna za 10.600.000 kuna, a odnosi se uglavnom na smanjene prihode od kapitalnih potpora.

Novi načelnik Policijske postaje Ivanić- Grad Marin Grgić izvijestio je o stanju sigurnosti na području Grada.
U jedanaest mjeseci 2017. godine zabilježeno je 94 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, što je za 45% manje nego u istom razdoblju 2016. godine, a također je evidentan pad kaznenih djela koja se progone po privatnoj tužbi za 13% i blagi porast kaznenih djela koja se progone po prijedlogu za 5%.
S obzirom na iznesene sigurnosne pokazatelje stanje sigurnosti na području Grada Ivanić Grada ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

Prihvaćene su Konačne liste kandidata i dodjele stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2017./2018.
Dodijeljeno je 10 stipendija prema kriteriju izvrsnosti i 20 stipendija prema socijalnom kriteriju.
Mjesečna stipendije za učenike iznosi 500,00 kuna, a mjesečna stipendija za studente iznosi 1.000,00 kuna
Jednoglasno je donesena Odluka o pokretanju projekta rekonstrukcije, modernizacije i upravljanja sustavom javne rasvjete Grada Ivanić-Grada pod nazivom Newlight koji je vijećnicima predstavio voditelj projekta Josip Čengija iz Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske.

Zbog stupanja na snagu novog zakona o zaštiti životinja prihvaćene su odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama među kojima je najzanimljivija stavka kako sve jedinice lokalne samouprave na svom području moraju imati barem jedno sklonište za životinje minimalnog kapaciteta 50 životinja.
Donesena je i odluka o izmjeni načina financiranja djelatnosti Vijeća mjesnih odbora na području Grada kojima će se u idućoj godini Sredstva raspoređivati prema broju članova Vijeća i to za 3 člana – 5.000,00 kuna, 5 članova – 10.000,00 kuna i 7 članova – 15.000,00 kuna.

U naknadno dodanoj točki odabran je najpovoljniji ponuditelj za kupnju nekretnine u Poduzetničkoj zoni Ivanić- Grad Sjever- Zoni 6. Zemljište je prodano tvrtki Legenda promet d.o.o. iz Zagreba koji će u Ivanić- Gradu proizvoditi papir za pakiranje duhana, a u svom gospodarskom planu predviđaju zaposliti 22 ljudi.
Na kraju posljednje ovogodišnje sjednice prezentirana je inicijativa o ponovnom osnivanju Općinskog suda u Ivanić- Gradu kako bi se u potpunosti iskoristila novo-adaptirana zgrada suda, te kako bi se smanjili veliki troškovi građana zbog puta na novoosnovani Općinski sud u Sesvete, prije smješten u Velikoj Gorici.

4. sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, koja je započela s radom dana 19. prosinca i potom prekinuta sukladno Poslovniku Županijske skupštine nastavit će se u srijedu 27. prosinca u prostorijama hotela „International“ u Zagrebu s početkom u 11:00 sati.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Križa jednoglasno je prihvaćena Odluka o donošenju Akcijskog plana rekonstrukcije, modernizacije i upravljanja sustavom javne rasvjete Općine Križ za razdoblje od 2017. do 2027. godine koji je vijećnicima prezentirao Marko Miletić iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.
Riječ je o strateškom dokumentu budućeg razvoja sustava javne rasvjete.
Vezano uz ovu, donesena je i Odluka o pokretanju projekta rekonstrukcije, modernizacije i upravljanja sustavom javne rasvjete Općine Križ.
Provedba projekta temeljit će se na Ugovoru o energetskom učinku kojim će se utvrditi međusobna prava i obveze između Općine Križ i trgovačkog društva kojem će nakon propisanog provedenog postupka nabave biti povjerena realizacija projekta.

U sklopu ovogodišnjih radova asfaltiranja na području Grada Ivanić Grada, završena je i druga dionica potpuno nove prometnice UPU 3, odnosno uređena je stara gospodarska zona.
Radove je izvodilo Poduzeće za ceste Bjelovar, a vrijednost radova iznosi 290.000 kn. Prošle godine je izvedena sanacija odvojka industrijske ceste i početak Vučakovečke ulice, dok je ove godine izvedeno 400 m sanacije Vučakovečke ulice, a za sljedeću godinu je u planu obnova Vučakovečke ulice, koja se nalazi u izrazito lošem stanju, u cijelosti.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš je istaknuo da je do sada uređeno dosta ulica, u koje se ulagalo zajedno sa Županijskim cestama, ali i samostalno. Ujedno je i najavio daljnje uređenje prometnica kako bi građani i korisnici prometnica na području Grada bili što zadovoljniji.

Mnoštvo ljubitelja pisane riječi okupilo se sinoć u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću gdje je Ogranak Matice Hrvatske Kloštar Ivanić organizirao predstavljanje dvaju novih izdanja - godišnjaka «Pabirci 2018.» i reprint izdanje aforizama Feliksa Barušića, rođenog u Kloštru Ivaniću krajem 19. stoljeća.
Predstavljanju su nazočili i predstavnici Društva pisaca aforizama iz Zagreba, koji nisu krili zadovoljstvo što je ogranak Matice Hrvatske u Kloštru Ivaniću odlučio oteti zaboravu pisanu riječ kloštranca Feliksa Barušića. Nekolicina autora tekstova godišnjaka Pabirci pročitali su publici svoje literarne radove.
Tiskanje godišnjaka financijski je pomogla Zagrebačka županija i Općina Kloštar Ivanić, te su svi prisutni dobili po primjerak izdanja.

Događanje je glazbeno popratio VIS Pelister iz Ivanić-Grada.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić