Izbor iz današnjih vijesti

Na posljednjoj sjednici gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada donesena je Odluka o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.
Ova odluka uvjetovana je novim Zakonom o zaštiti životinja koji je stupio na snagu krajem listopada ove godine i koji je donio nove promjene koje se tiču jedinica lokalne samouprave.
Novim zakonom određuje se da na području svake županije mora postojati barem jedno sklonište za životinje minimalnog kapaciteta 50 životinja, a sve jedinice lokalne samouprave trebaju provoditi zbrinjavanje, oglašavanje i udomljavanje životinja, uz programe kastracije životinja i edukaciju stanovništva.
Propisana je i provedba kontrole mikročipiranja, odnosno jedinice lokalne samouprave moraju do 30.lipnja 2018., godine provjeriti jesu li svi psi na njihovu području označeni mikročipom čime će se izravno utjecati na smanjenje broja napuštenih životinja, kao i troškova njihova zbrinjavanja.
Također osnovat će se koordinacijske radne skupine u svrhu podizanja svijesti javnosti, a osobito mladih o zaštiti životinja u kojima će između ostalih, sudjelovati i predstavnici lokalnih samouprava.
Komunalni redari dobivaju veće ovlasti i zaduženja, a sve kazne koje naplate po Zakonu prihod su jedinica lokalne samouprave.
Zakonom je propisana zaštita divljih životinja pronađenih izvan prirodnog staništa, te je određeno da se divlje životinje pronađene izvan prirodnog stanište smještaju u sklonište koje, ako je to moguće, osigurava njezino vraćanje u prirodno stanište.

Krajem studenoga Savjet mladih Općine Kloštar Ivanić donio je svoj program rada za 2018. godinu, kojeg je na zadnjoj ovogodišnjoj sjednici usvojilo Općinsko vijeće.
Savjet mladih osnovan je s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Općine .
U 2018. godini planiraju održavanje tribina vezano uz prevenciju nasilja nad djecom i mladima te o nezaposlenosti mladih.
Planiraju povezivanje i suradnju sa Savjetom mladih Zagrebačke županije te informirati mlade s područja Općine Kloštar Ivanić o svom značaju, funkcijama i aktivnostima.
Uz to, planiraju i dodatne aktivnosti - održati tribinu o ovisnosti, organizirati tečaj plesa, educirati mlade kako napisati projekte za dobivanje sredstava Europske unije te organizirati sportske igre mladih.

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici, Općinsko vijeće Općine Križ jednoglasno je donijelo Odluku o izdvajanju novčanih sredstava u iznosu od 8.806.900 kuna trgovačkom društvu Detmers kontejner d.o.o. iz Labudovca za izgradnju dječjeg vrtića.
Ujedno je donesena i Odluka o izdvajanju novčanih sredstava za stručni nadzor za izgradnju dječjeg vrtića i to trgovačkom društvu Prometnice Zagreb d.o.o. Zagreb u iznosu od 237.500 kuna.

Vatrogasna limena glazba Općine Križ sinoć je, već po tradiciji, na blagdan Svetog Stjepana održala svoj Božićni koncert kojim su ujedno i završena adventska događanja na području Općine.
Gosti «limenjaka» kako ih popularno zovu u Križu, bili su pjevači KUD-a Graničar i Crkveni zbor Župe Uzvišenja Sv. Križa.
Na repertoaru su bile tradicionalne božićne i popularne pjesme te za kraj Radetzky march Johanna Straussa.
Dvorana Doma kulture Josipa Badalića bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a u publici su bili i načelnik Općine Križ Marko Magdić, njegov zamjenik Zlatko Hrastić i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić.

Satiričko kazalište Kermpuh sutra će u 19 sati u Domu kulture u Ivanić- Gradu odigrati hvaljenu hit komediju „5žena.com“.
Predstava na duhovit i autoironičan način kroz pet snažnih ženskih karaktera, razotkriva sve aspekte ženskog pogleda na svijet, te se raskrinkavaju sve tajne muškaraca, seksa i muško-ženskih odnosa.
Redatelj “5žena.com” je glumac Rene Bitorajac, a glume pet trenutno najzanimljivijih glumica domaće kazališne scene: Nataša Dangubić, Daria Lorenci Flatz, Nataša Janjić, Nina Erak - Svrtan i Mia Anočić - Valentić.
Iz Pučkog otvorenog učilišta javljaju kako su zbog velikog intersa za sutrašnju predstavu sve ulaznice rasprodane.

Limena glazba DVD-a Kloštar Ivanić, pod vodstvom Nenada Špagnuta priprema božićno- novogodišnji koncert u petak 29. prosinca s početkom u 18 sati u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću.
Gosti koncerta kloštranskih limenjaka su «Obrešćanski bećari», tamburaši Kulturno umjetničkog društva Obreška.
Svi ste pozvani ovog petka u Pučki dom u Kloštru Ivaniću od 18 sati na božićno- novogodišnji koncert Limene glazbe DVD-a Kloštar.

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Ivanić- Gradu za drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 12. do 28. siječnja iduće godine održati u Hrvatskoj.
Treninge pod vodstvom izbornika Line Červara reprezentacija će odrađivati sve do 31. prosinca.
Tijekom prve faze priprema reprezentaciji su se naknadno pridružili Kristian Bećiri, Ivan Pešić, Jakov Vranković i Bruno Butorac koji su prije reprezentacije morali odraditi klupske obveze, a u drugom dijelu priprema priključilo se još sedam reprezentativaca iz njemačkih, francuskih i mađarskih klubova.
Posljednja faza priprema počinje 1. siječnja, a treninzi će se odrađivati u Splitu. U sklopu te posljednje faze priprema Hrvatska će odigrati utakmicu protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u 20:30 sati u Spaladium Areni, a sredstva prikupljena od ulaznica bit će donirana Klinici dječje kirurgije KBC-a Split.

7. po redu Zimski humanitarni malonogometni turnir "Žeravinec" održat će se 06. i 07. siječnja u sportskoj dvorani Žeravinec.
Prijave su otvorene kao i svake godine dok se ne prijavi 30 ekipa, kotizacija iznosi 400 kuna, a za najbolje tri momčadi osigurane su novčane nagrade i pehari.
Sav prihod prikupljen odigravanjem samog turnira organizatori će donirati djevojčici Loreni Barić za potrebe bolničkog liječenja.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić