Izbor iz današnjih vijesti

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske je između ostalog donijela i odluku o dodjeli sredstava žurne pomoći za ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda nastalih u 2017. godini u Republici Hrvatskoj.
Kako doznajemo Zagrebačka županija će za ublažavanje posljedica od mraza i tuče u ovoj godini dobiti 3. 839. 155 kuna. Od tog iznosa Grad Ivanić-Grad 567.791 kunu, Općina Kloštar Ivanić 655.927 kuna a Općina Križ 338.638 kuna.

Novi predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije je Damir Mikuljan (HDZ) – odlučeno je s 26 glasova „za“ te 25 glasova „protiv“, na današnjoj sjednici Skupštine. Odnosno, na prijedlog kluba HDZ-HSU-HSLS, kluba „Bandić Milan 365 - stranke rada i solidarnosti“, 2 člana HNS-a i 1 nezavisne vijećnice izglasano je nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku Mihaelu Zmajloviću. Protiv su bili članovi koalicije HSS-SDP-Laburisti njih 17, kao i 4 iz Mosta nezavisnih lista, 2 iz Živog zida te 2 nezavisna vijećnika. Inače, Skupština Zagrebačke županije ima 51 člana.

Na istoj sjednici usvojen je Proračun za 2018. godinu koji iznosi 671.442.824,00 kuna i veći je u odnosu na ovu godinu za 7,6 posto. Izvorni proračun Zagrebačke županije iznosi 362,586.429,00 kuna odnosno 4,8% više u odnosu na 2017. godinu. Proračun je usvojen s 5 amandmana ukupne vrijednosti 15,6 milijuna kuna, od čega najveći dio, čak 12 milijuna kuna, se planira amandmanima osigurati za sufinanciranje kupnje udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Zagrebačkoj županiji. Amandmanima su sredstva preraspoređena i za povećanje sredstva za preglede mobilnim mamografom, javne potrebe u sportu, za naknadu za svako novorođeno dijete te kao dodatna pomoć programima Crvenog križa Zagrebačke županije.

Članovi Skupštine složili su se da se s Gradom Zagrebom potpiše Sporazum o suradnji na pripremi projekta „Centar za gospodarenje otpadom Zagreb“. Nakon sklapanja Sporazuma, Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. će pokrenuti aktivnosti za izradu projektnog zadatka radi izrade studijsko-projekte dokumentacije za koju će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osigurati 85 posto sredstava. Sporazumom se utvrđuje kako će se Centar za gospodarenje otpadom nalaziti na području grada Zagreba, dok će se na području Zagreba i Zagrebačke županije projektirati pretovarne stanice. Vrsta tehnologije obrade i način zbrinjavanja otpada unutar samog centra kao i točan broj i lokacije pretovarnih stanica definirat će se studijom izvedivosti.

Prihvaćen je i Program mjera sanacije unutar zona sanitarne zaštite izvorišta Strmec, Šibice i Bregana za postojeće građevine i djelatnosti za petogodišnje razdoblje, a koji sadrži sve potrebne aktivnosti za realizaciju sanacijskih mjera i zahvata s ocjenom stanja i utjecaja, prioritetne sanacijske zahvate, troškove, načine i rokove sanacije i rehabilitacije, nositelje aktivnosti te način osiguranja potrebnih sredstava.

Grad Ivanić- Grad će za Program javnih potreba u sportu u 2018. godini izdvojiti ukupno 2.440.000 kuna.
Predviđena sredstva iskoristit će se za poticanje i promicanje sporta, provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata, djelovanje sportskih udruga, zajednica i saveza, zapošljavanje osoba za obavljanje stručnih poslova u sportu, planiranje, izgradnju, održavanje i korištenje sportskih građevina, te sportsko-rekreacijske aktivnosti građana, osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.
Gradskoj zajednici sportskih udruga za članove i upravljanje Sportskom dvoranom Žeravinec dodijeljeno je 1.550.000 kuna, dok je za sportske manifestacije, sportove od posebnog interesa i prijevoz predviđeno 890.000 kuna.
Podjelu sredstva sportskim udrugama utvrdit će Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada posebnim Zaključkom, na prijedlog Povjerenstva za sport.

Općina Kloštar Ivanić u suradnji s HVIDR-om Kloštar Ivanić i Odborom za branitelje jučer su organizirali podjelu božićno-novogodišnjih poklona djeci članova udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Općine Kloštar Ivanić.
23-je djece primilo je poklon – srebrnjak s likom Katarine Zrinske koje im je uručio Općinski načelnik Željko Filipović.
Za djecu je uz poklone upriličeno u Općini i zajedničko druženje uz sokove i slatkiše.

Službenici Policijske postaje Ivanić-Grad su u posljednja 24 sata primili jedanaest zahtjeva za intervencijama.
Podnijeli su kaznenu prijavu protiv jedne punoljetne osobe Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“.
Intervenirali su i prilikom prometne nesreće između dva osobna automobila u Ivanić-Gradu u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastala samo materijalna šteta na vozilima.

Javna vatrogasna postrojba Ivanić Grad je jutros primila dojavu o požaru u Predavcu kod Kloštra Ivanića. Požar je brzo bio lokaliziran i saniran, a ulaskom u kuću, našli su jednu mrtvu osobu. Uzrok požara i više informacija će biti poznati nakon policijskog očevida.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić