Izbor iz današnjih vijesti

Gradsko vijeće Grada Ivanić- Grada je na posljednjoj sjednici odobrilo Program socijalnih potreba za 2018. godinu kojim se osiguravaju sredstva u iznosu od 3.350.000 kuna.
Tako će se za troškove prehrane učenika u osnovnim školama izdvojiti 500.000, besplatne udžbenike 300.000 kuna, stipendije 225.000, te za sufinanciranje prijevoza studenata 450.000 kuna.
Za jednokratnu novčanu pomoć, podmirenje troškova ljetovanja u dječjem odmaralištu, troškove prijevoza djeteta s teškoćama u razvoju i pratitelja, poklon pakete i podmirenje pogrebnih troškova osiguravaju se sredstva od 400.000 kuna.
Također za podmirenje troškova stanovanja i ogrjeva izdvojit će se 320.000 kuna, za opremu novorođenog djeteta 300.000, potpore umirovljenicima 200.000, socijalno zdravstvene projekte udruga i programe preventive 175.000, a za redovnu djelatnost Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad osiguravaju se sredstva u iznosu od 300.000,00 kuna.
Za ostale programe socijalnih potreba izdvojeno je dodatnih 180.000 kuna od čega je za umirovljeničke dane zdravlja Fortis Life predviđeno 90.000 kuna.

U Programu socijalnih potreba Općine Kloštar Ivanić planirano je 60.000 kuna za podmirenje troškova stanovanja korisnicima koji se griju na drva.
Temeljem Zakona o socijalnoj skrbi sredstva osigurava Zagrebačka županija stalnim korisnicima socijalne skrbi u novčanoj protuvrijednosti za 3 kubika ogrjevnog drva.
Novčanu pomoć Zagrebačka županija dodjeljuje temeljem evidencije korisnika koju vodi Centar za socijalnu skrb Ivanić-Grad.

Općina Kloštar Ivanić kroz Program socijalnih potreba u idućoj godini planira 56.000 kuna i to za novčane pomoći za stanovanje i jednokratne pomoći socijalno ugroženim osobama.
Troškovi stanovanja odnose se na podmirenje najamnine, potrošnju električne energije, plina, potrošnju vode i druge troškove stanovanja u skladu s posebnim propisima.
Isplata jednokratne pomoći odobravat će se u idućoj godini osobama koje zbog trenutnih okolnosti nisu u mogućnosti u cijelosti zadovoljiti osnovne životne potrebe. Općina Kloštar Ivanić jednokratnu novčanu pomoć odobrava podnositelju zahtjeva najviše dva puta godišnje u iznosu do 650 kuna.


Sredinom prosinca održana je Skupština Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije na kojoj je usvojen plan rada i financijski plan za 2018. godinu.
On se nije previše mijenjao u odnosu na prethodne godine, te ove godine iznosi 4 825 000 kuna.

Nakon održane Županijske skupštine Zagrebačke županije, taj iznos je uvećan za pola milijuna kuna. Naime, Drugim amandmanom sredstva za projekt Pametna županije prenamijenit će se za sport točnije 300 000 kuna za stipendiranje vrhunskih sportaša, 100 000 kuna za obrazovanje stručnih kadrova te 100 000 kuna za međunarodna natjecanja.


Grad Ivanić- Grad i Turistička zajednica Grada sutra od 11 sati na malom trgu uz tržnicu Maznica organiziraju dječji doček Nove godine.
Najmlađi će se moći fotografirati s Bakom i Djedom Mrazom, dok će za zabavu biti zaduženi DJ Djed Mraz i animatorice Stela, Nika i sob Rudolf iz Tvornice smijeha uz nezaobilazne balone, bombone, prskalice i dječji šampanjac.

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su tijekom posljednja 24 sata imali 5 intervencija, od kojih izdvajaju ponovljeno nasilje u obitelji u Deanovečkom brdu u Graberju Ivanićkom, gdje je suprug u alkoholiziranom stanju fizički nasrnuo na suprugu. Isti je uhićen i protiv njega će biti proveden žurni postupak Prekršajnom sudu u Velikoj Gorici.
U večernjim satima su zaprimili dojavu o alkoholiziranoj osobi u Šumećanima koja stvara probleme. Dolaskom na teren, zatekli su mlađu alkoholiziranu osobu na kolniku koja je izjavljivala da će se ozlijediti i ubiti. Nakon pregleda službenika Hitne medicinske postaje, isti je odveden u neuropsihijatrijsku bolnicu Vrapče na daljnju hospitalizaciju.

Hitna medicinska služba je u posljednjih 48 sati imala 12 intervencija i 28 ambulantnih pregleda čiji su uzrok bile bolesti.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić