Izbor iz današnjih vijesti

Općinu Fužine u petak, 29. prosinca posjetila je delegacija Općine Križ predvođena načelnikom Markom Magdićem te su tom prigodom načelnici Bregovac i Magdić potpisali sporazum o suradnji dviju općina.
Sporazum je sklopljen u cilju razvoja uzajamne korisne suradnje i prijateljskih odnosa između dvije općine sa željom ostvarivanja zajedničkog interesa u unaprjeđivanju gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka, promicanja boljeg međusobnog razumijevanja i učvršćivanja prijateljske suradnje i razmjene iskustava.

Odluku o sklapanju Sporazuma o suradnji općina Križ i Fužine, vijećnici Općinskog vijeća Križa donijeli su na sjednici održanoj 12. rujna.


Iz Zagrebačke županije pozivaju stipendiste koji nastavljaju primati stipendije iz prijašnjih godina da dođu potpisati aneks ugovora o nastavku stipendiranja.
Aneksi ugovora će se potpisivati u prostorijama Zagrebačke županije, Ulica Ivana Lučića 2a, VI. kat, soba 13 u srijedu, 3. siječnja od 12 do 15 sati te u četvrtak i petak 4. i 5. siječnja od 9 do 15 sati.
Mole se stipendisti da poštuju navedene termine, a ako je riječ o maloljetnim osobama, aneks potpisuje njihov zakonski zastupnik, roditelj ili staratelj.
Za više informacija može se nazvati na broj: 01/6009-462.


Kroz program javnih potreba u kulturi, Općina Križ je u Proračunu za 2018. godinu planirala 1. 550.000 kuna.
Za projekte udruga koje djeluju u kulturi planirano je 200.000 kuna, a za financiranje manifestacija u organizaciji i od značaja za Općinu Križ 300.000 kuna.
Za arheološka istraživanja na antičkom nalazištu Sipčina planira se 150.000 kuna.
Za programe knjižnice i čitaonice Križ, odnosno, obnovu knjiga planirano je oko 50.000 kuna, a ostatak novca u iznosu od oko 850.000 kuna planirano je za obnovu najznačajnijeg kulturnog objekta Općine Križ, Dom kulture.


Uz povećanje minimalne plaće u Hrvatskoj, ministar rada i mirovinskog sustava najavio je kako će od 1. siječnja porasti naknada mladima na stručnom osposobljavanju koja će, baš kao i minimalna plaća, porasti za 131 kunu. Dosadašnji iznos naknade za stručno osposobljavanje iznosio je 2621 kunu, a od 1. siječnja ta će naknada iznositi 2752 kune.
Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju zapošljavanja (NN 16/17) u članku 8a definirano je da nezaposlena osoba koju je Zavod uključio u stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa ima pravo na novčanu pomoć u visini minimalne plaće umanjene za doprinose za obvezna osiguranja za dane provedene na stručnom osposobljavanju. Od 1. siječnja 2018., minimalna plaća obračunava se po novoj osnovici, pa se proporcionalno tomu obračunava i naknada za stručno osposobljavanje. Prve isplate će biti u veljači za siječanj.


Drugu godinu za redom orkestar Limene glazbe DVD-a Kloštar održao je pred brojnom publikom svoj božićno-novogodišnji koncert u sali Pučkog doma u Kloštru Ivaniću, izvodeći marševe, valcere te popularne domaće i latino-američke skladbe.
Gosti koncerta bili su tamburaši KUD-a Obreška – «Obrešćanski bećari» koji su publiku počastili tradicionalnim pjesmama, koje njeguju i otimaju zaboravu kroz svoj repertoar.
Iduće godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Kloštar obilježava
125. obljetnicu rada i postojanja dok Limena glazba obilježava 80. obljetnicu djelovanja. Voditelj orkestra Nenad Špagnut zamolio je na kraju koncerta prisutne da potraže stare fotografije DVD-a Kloštar kako bi napravili njihov reprint i obogatili svoju arhivu, ali i planiranu izložbu uz spomenutu godišnjicu.

Isto tako, radi pomlađivanja orkestra zamolio je roditelje zainteresirane djece a posebno polaznike glazbene škole da im se pridruže u radu orkestra.


Službenici Policijske postaje Ivanić Grad su od 31. prosinca do 2. siječnja zaprimili 21 zahtjev za intervencijama od strane građana.

31. prosinca su intervenirali prilikom postupanja prema stranim državljanima ( Iranci) zbog ilegalnog ulaska u RH, zatim prilikom 2 kaznena djela «Krađa male vrijednosti» i kaznenog djela «nedozvoljena trgovina» u Ivanić-Gradu, te naleta osobnog vozila na divljač u Obedišću.

01. siječnja su podnijeli dva optužna prijedloga nadležnom prekršajnom sudu u Velikoj Gorici zbog utvrđenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, te su poduzeli kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Hitna medicinska služba Ivanić Grad je od 29. prosinca do 2. siječnja imala 32 intervencije od kojih je jedna bila zbog prometne nezgode s jednom teško ozlijeđenom osobom. U istom razdoblju obavili su i 74 ambulantna pregleda čiji su uzrok bile bolesti pacijenata.

Vatrogasna postrojba Ivanić Grad je u Novu godinu ušla mirno, bez intervencija.zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić