JOHANESBURGFEST

U napuštenom bazenu Sportskog parka Zelenjak Udruga Veselje je 9. rujna organizirala drugi po redu JohanesburgFest. Cjelovečernji koncert predvodila je kultna surf rock grupa The Bambi Molesters. Molestersi su osnovani 1995. godine u Sisku, a ubrzo nakon prvog albuma '97. godine počinju svirati po čitavoj Hrvatskoj, ali i Europi. Kroz godine su pridonijeli razvoju i napretku surf rocka, te tako postali jedni od glavnih predstavnika tog žanra u svijetu. Reportaže o albumima izlaze u uglednim muzičkim magazinima, a pjesme se puštaju po britanskim i američkim radio postajama. Više puta nastupali su kao predgrupa REM-u, a njihova glazba uzima se za soundtrack u filmovima i serijama (npr. serija «Breaking Bad» - kod nas «Na putu prema dolje»).

Basistica Lada Furlan Zaborac, gitaristi Dalibor Pavičić i Dinko Tomljanović, te bubnjar Hrvoje Zaborac originalni su članovi benda, a uz inozemni uspjeh, mogu se pohvaliti i sa sedam nagrada Porin - od kojih je četiri za najbolju instrumentalnu izvedbu, te za nabolji rock album, instrumentalni album i najbolji video program, a 2002. godine osvojili su i nagradu «Crni mačak» za album godine.

The Bambi Molestersi su profesionalnim nastupom i u Ivanić-Gradu pokazali da spadaju u sam vrh svjetske glazbene scene, ali i dokazali činjenicu da u našem gradu kao i u ostatku Hrvatske ipak nedostaje šire publike za ovakav muzički žanr.

Kao predgrupa Molestersima nastupila je domaća rock grupa Quentin, a ovogodišnji JohanesburgFest završio je nastupom zagrebačkog dub kolektiva Bamwise i svirkom uz udrugu Veselje oko 3 sata iza ponoći.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić