Izbor iz današnjih vijesti

Tvrtka Ivakop d.o.o. je dobila pravomoćnu Uporabnu dozvolu od strane Zagrebačke županije nakon izvršenog tehničkog pregleda građevine, odnosno plohe 6 na odlagalištu neopasnog otpada Tarno u sklopu projekta Sanacije odlagališta Etape 1 – Faze 2.
Ova faza sanacije obuhvaćala je pripremne radove na izgradnji temeljnog brtvenog sustava plohe 6 s pratećim objektima i sustavima. Ukupna vrijednost investicije iznosi 950.000 kn bez PDV-a, od čega 60% sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Preostali dio sufinanciraju suvlasnici društva u omjerima jednakima udjelu u vlasništvu. Grad Ivanić-Grad će tako radove sufinancirati sa 190.000 kn, Općina Križ sa 114.000, a Općina Kloštar Ivanić sa 76.000 kn.
Ukupni kapacitet odlagališta Tarno je 165.000 m3 na 6 ploha. Plohe 1 – 4 su popunjene i na njima je do sada odloženo 130.000 tona otpada. Trenutno je u eksploataciji ploha 5 čiji preostali kapacitet iznosi oko 2.500 tona.
Izgradnjom plohe 6 dobiti će se dodatnih 25.000 m3 prostora za odlaganje oko 20.000 tona otpada.
Sve navedeno predstavlja prijelazno rješenje do izgradnje budućeg Centra za gospodarenje otpadom što je predviđeno Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske u razdoblju 2017. – 2022.
Prema trenutnim informacijama iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike izgradnjom budućeg Centra, koji će biti namijenjen za odlaganje komunalnog otpada za sve jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije i Grada Zagreba, zatvorit će se odlagalište neopasnog otpada Tarno.


Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 28. prosinca 2017. isplatila ukupno 1.833.558.05 kuna trima proizvođačkim organizacijama za treću godinu provedbe poslovnog plana.

Uz Udrugu mljekara "Drava-Sava" i PZ UPOCentar Simentalac, potporu u iznosu od 669.649,43 kn je dobila i PZ Gomolava jabuka koja u Šarampovu u blizini Ivanić Grada ima ULO hladnjaču za voće i povrće kapaciteta 6500 tona.

Nacionalna potpora za mjeru početka rada odnosno uspostave proizvođačkih organizacija u Republici Hrvatskoj ima za cilj olakšati početak poslovanja proizvođačkim organizacijama u razdoblju od 5 godina kako bi dostigle standarde Europske unije i postale konkurentne na njenom tržištu, a za treću godinu provedbe poslovnog plana može iznositi najviše 675.000 kuna.

Proizvođačkim organizacijama koje je Ministarstvo poljoprivrede priznalo i odobrilo njihov poslovni plan dodjeljuje se potpora za pokrivanje troškova plaća administrativnog osoblja, režija, najma prostora, nabave uredske opreme i troškova za pravne usluge i upravnih postupaka.


Za Program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju u ovoj godina Općina Kloštar Ivanić planira 3.279.950 kuna, kojeg je krajem prošle godine jednoglasno usvojilo Općinsko vijeće.
Financiranje ovog Programa iz općinskog proračuna planirano je u iznosu od 2.505.250 kuna, iz prihoda Dječjeg vrtića Proljeće u iznosu od 771.200 kuna te planiranih prihoda od donacija u iznosu od 3.500 kuna.
Kroz ovaj Program Općina Kloštar Ivanić financira organizirani odgoj djece predškolske dobi od navršenog šestog mjeseca života do polaska u osnovu školu, sufinancira «kategoriju braće» te program predškole.

Krajem prošle godine, 20. prosinca, tijekom sjednice Odbora Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, bila je otvorena i izložba najboljih ocijenjenih likovnih i književnih radova na temu volonterskog darivanja krvi učenica Osnovne škole Milke Trnine iz Križa.

Prvu nagradu u kategorijama književnih radova za “Pismo volonterskog darivatelja krvi”, dobila je učenica Tamara Martinjak, dok je drugu nagradu osvojila Ana Bogdan.
U kategoriji likovnih radova, prvu nagradu dobila je Karla Montag, drugu nagradu Tara Cvetko i treću nagradu Leona Hodak.

Nagrađeni učenici su prezentirali svoje radove pred članovima Odbora, a za svoju kreativnost, učenici su bili nagrađeni prigodnim poklon bonovima.Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirana su 2 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o kaznenom djelu teške krađe, počinjene od strane nepoznatog počinitelja i kaznenom djelu krivotvorenja isprava za koje je počinitelj utvrđen i slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeto je 5 optužnih prijedloga, i to 2 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 3 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.
U proteklom tjednu dogodile su se 4 prometne nesreće, od toga dvije s materijalnom štetom, 1 s lakše ozlijeđenom osobom i 1 s teže ozlijeđenom osobom.
Policija podsjeća da je u Hrvatskoj zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta do 15. travnja ove godine.
Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske, što je uređeno Odlukom o obveznoj zimskoj opremi .
Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg na vozilu.
Ako policijski službenik zatekne vozilo koje se kreće cestom bez zimske opreme u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, vozaču prijeti novčana kazna od 700 kuna.
Policijski službenici Policijske postaje Ivanić-Grad i nadalje provode operativnu akciju „Mir i dobro“, te su oduzeli nešto više od kilogram eksploziva, dok slučajevi stradavanja osoba prilikom korištenja pirotehnike na području PP Ivanić-Grad nisu zabilježeni.
zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić